پخش زنده
امروز: -
مجموعه مشاهیر کتابشناسی معاصر ایران زندگی و کارنامه احمد منزوی نوشته علی صادق زاده وایقان از سوی خانه کتاب منتشر شد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی مؤسسه خانه کتاب، جلد سی ام مجموعه مشاهیر کتابشناسی معاصر ایران زندگی و کارنامه احمد منزوی از بخشهای مقدمه، از تولد تا کتاب شناسی، ویژگیهای اخلاقی و علمی، حیات کتاب شناسانه، پس از کتاب شناسی و آثار پیش روی خوانندگان قرار گرفته است.
نیکنام حسینی پور، مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب، در مقدمه این کتاب نوشته است: کتاب شناسی در روزگار ما یکی از علوم شناخته شده و مهم به شمار میآید و کتاب شناسان از زمان شکل گیری این علم همواره چهرههایی برجسته و تأثیرگذار در جامعه خود محسوب میشده اند؛ شخصیت هایی، چون ابن غضائری، نجاشی، شیخ طوسی، ابن ندیم، ابن شهر آشوب، عبدالله افندی، ثقه الاسلام تبریزی، آقا بزرگ تهرانی و بسیاری از بزرگان که ما امروز آنها را با نام کتاب شناس روزگار خود میشناسیم نقش بسزایی در شکل گیری تمدن اسلامی داشته و دارند.
کتاب شناسی نخستین گام برای شناخت و معرفی آثار منتشر شده و مهمترین رکن برای ورود به دانشها و علوم مختلف قلمداد میشود. امروزه به دلیل این که اطلاعات و کتابهای فراوانی نسبت به گذشته خلق میشود و شکل میگیرد، این علم توسعه و گسترش فراوانی یافته و اهمیتی دو چندان پیدا کرده است.
احمد منزوی (۱۳۰۱ سامرا - ۱۳۹۴ تهران) فرزند کتاب شناس برجسته جهان تشیع، شیخ آقا بزرگ طهرانی، در کنار کتاب و نسخههای خطی عراق، ایران، پاکستان و هندوستان دنیای خویش را گذراند. وی معلم، فهرست نگار، ایران شناس، مترجم، مصحح، محقق علوم اسلامی و عضو هیأت علمی مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی بود. نام ایشان در کتاب شناسی همتراز با نام کتاب شناسان برجسته جهان مانند ابن ندیم و کاتب چاپی و در پژوهشهای جهانی ایران شناسی هم تراز با نام کارل استوری انگلیسی ماندگار خواهد بود.
از منزوی بیش از ۷۷ جلد کتاب در تصحیح و تحقیق متون، فهرست نسخههای خطی و عکسی ایران، پاکستان و هندوستان، فهرست واره کتابهای فارسی و حدود ۵۰ مقاله و مصاحبه چاپ شده است.
منزوی علاوه بر مشاوره در نگارش «دانشنامه زبان و ادبیات فارسی در شبه قاره» و سرپرستی بخش کتاب شناسی و فهرست نگاری مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی، کتابخانه غنی خود را به این مرکز اهدا کرد.
سی امین جلد از مجموعه «مشاهیر کتابشناسی معاصر ایران» به قلم علی صادق زاده وایقان با شمارگان هزار نسخه در ۴۸ صفحه به بهای ۱۰۰ هزار ریال از سوی مؤسسه خانه کتاب منتشر شده است.