پخش زنده
امروز: -
علی لاريجاني در تشریح عملکرد 12 ساله مجلس درباره مسئله فلسطين گفت: رويکرد فعال بودن يعني در زنده نگهداشتن مردم فلسطين و قانونگذاري و حضور در مجامع بين المللي از جمله اقدامات مجلس براي حمايت از فلسطين بوده است .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز قم ، دکتر لاريجاني شب گذشته در برنامه گفتگوي خبري مرکز قم گفت: اگر از فلسطين دفاع مي کنيم به علت مسلمان بودن آنها و حفظ امنيت ملي خودمان است .
دکتر لاريجاني به پيگيري مجلس در خصوص مسئله فلسطين هم اشاره کرد و گفت: نمونه ديگر انقلابي بودن مجلس هم برپايي همايش هاي مختلف در خصوص فلسطين بود .
وي در خصوص اقدامات مجلس شوراي اسلامي براي فلسطين هم گفت: رويکرد فعال بودن يعني در زنده نگهداشتن مردم فلسطين و قانونگذاري و حضور در مجامع بين المللي رويکرد مجلس شوراي اسلامي براي حمايت از فلسطين بوده است .
دکتر لاريجاني افزود :حمايت هاي مالی کم ایران از جهاد و حماس موثر بوده است .
وي گفت: اگر از فلسطين دفاع مي کنيم به علت مسلمان بودن آنها و حفظ امنيت ملي خودمان است .
وي با اشاره به انتخاب وي به رياست مجلس از شهري غير تهران تاکيد کرد: ساز و کار دموکراتيک مجلس باعث اين انتخاب شد اما به دليل ارتباط بيشتر رئيس مجلس با مديران کشور تا حدودي توانست به حل مشکلات کمک کنند .
دکتر لاريجاني انتقال آب به قم را يکي از کارهايي انجام شده در دوران رياست خود بر مجلس عنوان کرد و افزود: با اذن رهبري 230 ميليون يورو به اين طرح اختصاص يافت تا زماني که به بهره برداري رسید.
وي در خصوص متروي قم هم گفت: با تصميم مجلس و اختصاص بودجه خط يک مترو صورت پذيرفت و خط دوم آن هم مصوب شد .
دکتر لاريجاني راه اندازي خط آهن سريع السير تهران- قم- اصفهان را نيز مورد توجه قرار داد و گفت :در همه اين طرح ها تا حدي که امکان بود از ظرفيت رياست مجلس براي راه اندازي آنها استفاده شد .
وي در خصوص اقدامات مجلس دهم براي بودجه شهرستان ها گفت: جمعيت ، عقب افتادگي و امثال آن از عوامل اختصاص بودجه است اما در قم هم بودجه دولت براي پروژه هاي عمراني و هم بودجه براي حل مشکلات سرمايه گذاري مردم اختصاص يافت .
وي گفت: فرودگاه قم البته هنوز با مشکلاتي مواجه است و حل نشده است .
اما براي بيمارستان کارهايي انجام شد که ساخت بيمارستان یک هزار تخت خوابي نمونه خوبي در ايران است .
وي افزود: برخي بيمارستان ها مانند فرقاني هم با استفاده از ظرفيت خيرين راه اندازي شد .
وي افزود: بلوار پيامبر اعظم هم با کمک بانکي تا حدودي حل شد .
دکتر لاريجاني به قانون توسعه روستاها هم اشاره کرد و گفت :با اختصاص يک ميليارد يورو از صندوق توسعه ملي ، وام 4 تا 5 درصد به روستاييان براي ايجاد اشتغال در روستاها اختصاص يافت اما بايد حداقل 10 سال ادامه يابد .
دکتر لاريجاني در خصوص اختصاص کم بودجه به قم هم گفت: قم را نبايد يک وجهي توسعه داد و اگر يک وجهي بشود حادثه اي مثل کرونا استان را فلج مي کند .
وي به بحث توريزم و خدمات و صنعت در قم اشاره کرد و گفت: منطقه ويژه سلفچگان و چند شهرک ديگر به دليل نزديکي به تهران منطقه خوبي براي توسعه قم است و نبايد فرصت هاي سرمايه گذاري مانند اینها را از دست داد .
دکتر لاريجاني تصريح کرد تئوري توسعه قم بايد چند وجهي باشد تا با مشکل روبرو نشود .
وي آمايش سرزمين را در چهار برنامه کشور مورد توجه قرار داد و گفت: اين برنامه هنوز اجرايي نشده است .
دکتر لاريجاني تاکيد کرد: با توجه به تحريم و کرونا بايد مراقب بود مشکل بيکاري ايجاد نشود .
وي افزود: استانداري و شهرداري بايد به مشاغل خانگي توجه ويژه اي کنند تا مردم بتوانند با تورم مبارزه کنند و بيکار هم نباشند .
دکتر لاريجاني در خصوص تسهيل فرايند جذب سرمايه گذاري در مجلس هم گفت: قانون تسهيل و رفع موانع توليد در مجلس مصوب شده است و البته اختياراتي هم به استانداران وارد شده تا از تعطيلي کارخانجات جلوگيري شود .
دکتر لاريجاني در خصوص عدم تکميل طرح هاي نيمه تمام قم گفت: مونوريل از جمله اين طرح است که از اول هم اشتباه بوده هم ميزان سرمايه گذاري آن درست لحاظ نشده بود و متوقف شد چرا که سرمايه زيادي لازم دارد .
رئيس مجلس شوراي اسلامي در خصوص پيگيري مسائل قم هم گفت: تلاش کردم با گروههاي مختلف در ارتباط باشم تا مشکلات آنها را پيگيري و حل کنيم .
رئيس مجلس شوراي اسلامي در خصوص مقايسه با ساير مجالس گفت: مجالس جمهوري اسلامي از بطن مردم برآمده است چرا که ساختار قدرت در کشور و البته به قدرت اقتصادي نيست .
وي تصريح کرد :ما فساد سازمان يافته در کشور نداريم اما فساد وجود دارد .
دکتر لاريجاني افزود: ويژگي ديگر ساختار کشور ما دين است که نمونه آن را در مبارزه با کرونا مشاهد کرديد .
وي افزود نکته ديگر در خصوص وضع مجالس ايران است ، مجالس ما همه انقلابي بوده اند که نمونه آن را در ملبس شدن همه نمايندگان مجلس به لباس سپاه در پي تروريست خواندن سپاه پاسداران مي توان برشمرد .
رئيس مجلس شوراي اسلامي در خصوص کاهش آثار تحريم امريکا هم گفت: بعد از خروج امريکا از توافق هسته اي ايران يک صدا در مقابل امريکا ايستاد و چرا که ظرفيت هاي بالقوه بزرگي مانند جوانان ، انرژي و امثال آن داريم .
دکتر لاريجاني تصريح کرد: در 40 سال گذشته ارتباط دانشگاه و صنعت عميق نشد هر چند در حال حاضر بهتر شده است و مي توان از اين ظرفيت استفاده کرد تا تحريم ها خنثي شود .
وي خاطر نشان کرد: قطعا مي توان از تحريم ها بهره برد هر چند بايد براي رفع آن اقدام کرد .
رئيس مجلس شوراي اسلامي در خصوص فرايند تصويب برجام هم گفت :سلطان قابوس پادشاه عمان نامه اي را از طرف اوباما به ايران آورد که اين نامه در محضر رهبري معظم و شوراي عالي امنيت ملي مطرح شد .
دکتر لاريجاني افزود: بحث برجام مستمرا در دو سطح رهبري و شوراي عالي امنيت ملي و در 15 جلسه برگزار شد اما مقرر شد ايران در هر صورتي بتواند غني سازي را دنبال کند .
وي گفت :پس از توافق برجام رهبري چارچوب هايي را ترسيم کردند که البته همه آن اجرا نشد .
دکتر لاريجاني افزود: نظر من آن بوده که برجام بايد در مجلس تصويب شود که رهبري هم آن را تاييد کرد .
وي افزود :به اين منظور طرحي هم آماده شد تا دولت امضا کند و شورايي هم براي نظارت شکل گرفت .
دکتر لاريجاني از سخنان خود چنين نتيجه گرفت که جمهوري اسلامي عاقلانه عمل کرد به گونه اي که هم اکنون هم که ترامپ از برجام خارج شد ما چيزي را از دست نداديم و هيچ محدوديتي در تکنولوژي هسته اي نداريم .
وي در خصوص معاهدات CFT و پالرمو هم که در مجمع تشخيص مصلحت مانده است گفت: در اين خصوص اختلاف نظر سياسي وجود دارد به گونه اي که برخي مي گويند اگر اين لوايح تصويب شود بايد حاج قاسم سليماني را تحويل مي دادند .
دکتر لاريجاني گفت: اين لوايح را همه کشورها پذيرفته اند در حالي که ما فقط تحفظ داشتيم .