پخش زنده
امروز: -
نظارت بر استانداردسازی کالاها و خدمات، لازمه حمایت از تولید ملی است و به کیفی سازی محصولات و افزایش اعتبار تولیدات ایرانی میانجامد.
تلاش برای تولید محصولات باکیفیت تر، اساس رقابت بین تولیدکنندگان است. تجربه شرکت های موفق نشان می دهد توجه به استانداردسازی کالاها، به موفقیت در جذب مشتریان داخلی و خارجی می انجامد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اردبیل، کارشناس مسئول یک شرکت ناظر بر استانداردهای ساختمانی می گوید: علامت استاندارد، نشان مرغوبیت و مطلوبیت کالا و خدمات ارائه شده است که میتواند به بالا بردن اعتماد جامعه برای مصرف محصولات داخلی کمک کند.
میثم فدا با اشاره به ضرورت توجه مردم به استفاده از کالاهای استاندارد می افزاید: بی توجهی به مصرف کالاهای استاندارد به معنای هدر رفت هزینه های صرف شده است. به عنوان مثال قبلا به کیفیت مصالح به کار رفته در پروژه های ساختمانی نظارت جدی نمی شد و همین مسئله باعث شده است برغم استفاده از طرح و نقشه های اصولی و مهندسی، برخی ساخت و سازها و طرح های عمرانی از کیفیت، عمر و استحکام مورد انتظار برخوردار نباشند.
وی با بیان اینکه توجه به نشان استاندارد از سوی مصرف کنندگان و گیرندگان خدمات در همه حوزه ها ضروری است تصریح می کند: مثلا لازم است مردم در استفاده از آسانسورها یا وسایل شهربازی، حتما به تاییدیه های استاندارد توجه کنند چرا که بی مبالاتی در این زمینه ممکن است خطرات جانی به دنبال داشته باشد.
وی تاکید می کند: توجه به رعایت استانداردها از سوی واحدهای تولیدی و خدماتی و همچنین توجه مصرف کننده به این نشان در زمان خرید کالا و خدمات، باید به فرهنگ عمومی تبدیل شود.
ولی ملکی مهندس صنایع و عضو سابق کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه قشر تولیدکننده و ارائهدهنده خدمات از ابزار استاندارد در مسیر تولید با کیفیت و خدمات بهتر استفاده میکنند تاکید کرد: اجباری شدن رعایت استاندارد در همه حوزه ها و نظارت دقیق در این زمینه جلوی بسیاری از رانت خواری ها و هدر رفت منابع را می گیرد.
وی با بیان اینکه برای حمایت از تولید ملی، چاره ای جز سخت گیری در حوزه استاندارد نداریم می افزاید: متاسفانه در سالهای گذشته با وجود تأکید به استفاده از کالای استاندارد، شاهد ورود کالاهای بیکیفیت خارجی به کشور بوده ایم.
حسین پیرموذن رئیس اتاق بازرگانی، صنعت، معدن و کشاورزی اردبیل با تاکید بر اینکه رعایت استانداردها از سوی واحدهای تولیدی، امنیت روانی را در جامعه حاکم می کند، می گوید: مواردی وجود داشته که بی توجهی واحدهای تولیدی به این موضوع باعث از دست رفتن بازارهای صادراتی آنها شده است.
مدیر عامل شرکت طنین پیک سبلان از کارخانه های موفق اردبیل در زمینه تولید انواع توپ های ورزشی، با اشاره به استقبال خوب ورزش دوستان ایرانی از تولیدات این کارخانه می گوید: 11سال است که کارخانه ما فعالیت خود را آغاز کرده است و در حال حاضر به کشور منطقه صادرات داریم، ما این تداوم موفقیت آمیز را مدیون توجه مستمر به رعایت استانداردها و تلاش برای ارتقای کیفیت کالاهای تولید شده هستیم.
مهدی زاده می افزاید: در حال حاضر 500نیروی کار در این واحد تولیدی مشغول به کار هستند و 6سال است که به صورت پیاپی به عنوان واحد نمونه استانی در زمینه رعایت استاندارد انتخاب می شویم و در سطح کشور نیز به عنوان واحد نمونه مورد تجلیل مسئولان قرار گرفته ایم.
مدیرعامل کارخانه طنین پیک سبلان ادامه می دهد: از همان روزهای اول راه اندازی کارخانه، با هدف کسب جایگاه در بین مشتریان داخلی، اخذ استانداردهای لازم را جزو اولویت های خود قرار دادیم و مهمتر از آن برای حفظ کیفیت کالاهای تولید شده و ارتقای آن، تلاشها و نظارت های مستمر و دقیقی را انجام داده ایم.
وی می افزاید: متخصصان جوان و باانگیزه ای در بخش کنترل کیفیت این کارخانه فعالیت می کنند و روزانه از خط تولید، نمونه هایی از انواع توپ های تولید شده انتخاب و در آزمایشگاه کنترل کیفیت کارخانه بررسی می شوند تا از نظر میزان جهش و چسبندگی توپ و سایر معیارها با استانداردهای داخلی و کیفیت های تعریف شده از سوی سازمانهای جهانی ورزشی مثل فیفا مطابقت داشته باشند.
یکی از کارگران شاغل در شرکت طنین سبلان هم می گوید بیش از 7سال است که در این کارخانه کار می کنم و همه همکاران دست به دست هم داده ایم تا محصولات با کیفیت تولید کنیم، چرا که می دانیم مشتری پسند بودن محصولات کارخانه باعث ادامه کارمان می شود.
مهدی اشجع، مدیرعامل شرکت اشجع باتری در اردبیل می گوید: شرکت ما با 530نفر نیروی شاغل، دومین کارخانه بزرگ تولید باطری های صنعتی و خودرویی در کشور است که با بهره گیری از تکنولوژی های روز دنیا، باطری استاندارد تولید می کند.
وی می افزاید: این کارخانه امسال علاوه بر تامین بخشی از نیاز داخلی، به چهار کشور گرجستان، سوریه، عراق و افغانستان صادرات مستمری داشته است که با توجه به سابقه دو نیم ساله کارخانه، موفقیت خوبی محسوب می شود.
وی رعایت استانداردها و توجه به سنجش روزانه کیفیت باطری های تولید شده را رمز موفقیت این واحد تولیدی در جلب نظر مشتریان می داند و تاکید می کند: رعایت استانداردها، پیش شرط جلب نظر مشتریان و برندسازی محصولات است.
نظارت بر استاندارد کالاهای 370واحد تولیدی
مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان اردبیل می گوید: در حال حاضر 370واحد تولیدی در استان تحت پوشش اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی قرار دارند. 50درصد این واحدها در حوزه تولید مصالح ساختمانی، حدود 30درصد در حوزه های مواد غذایی، کشاورزی و سلولزی، پنج درصد در بخش محصولات شیمیای، پنج درصد در حوزه فلزات گرانبها و مابقی در تولید سایر محصولات فعالیت می کنند.
هاشم علایی با بیان اینکه کارشناسان این اداره کل و آزمایشگاه های همکار بخش خصوصی، سالانه بالغ بر پنج هزار مورد بازرسی از محصولات عرضه شده در مراکز تولیدی و خدماتی استان انجام می دهند می افزاید: امسال 10واحد تولیدی در استان به عنوان واحدهای نمونه در حوزه رعایت استانداردها انتخاب شده اند و یک واحد تولیدی استان هم به عنوان واحد نمونه کشوری معرفی شده است.
وی با یادآوری اینکه فرهنگ سازی هر چه بیشتر برای توجه به مصرف کالاهای استاندارد، از راهبردهای سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی است تاکید می کند: از مردم انتظار داریم در استفاده از انواع محصولات و خدمات حتما به داشتن نشان استاندارد دقت کنند و در صورت مشاهده عرضه کالاها یا خدمات غیر استاندارد، حتما موضوع را با تلفن 1517 به اداره کل استاندارد اطلاع دهند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود می افزاید: در راستای اجرای اصل 44 قانون اساسی، تصدی گری نظارت بر رعایت استانداردها در بخش های مختلف در استان اردبیل، به 52 آزمایشگاه بخش خصوصی و شرکت های همکار واگذار شده است.
وی با بیان اینکه برخی از این شرکت ها در زمینه تحقیقات صنعتی برای تدوین استانداردهای ملی فعالیت دارند می افزاید: در سالهای اخیر برای برخی محصولات کشاورزی تولید شده در استان از جمله عسل و ارقامی از محصول سیب زمینی، استانداردهای ملی در استان تعریف شده و به تایید سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی کشور رسیده است.
نظارت بر رعایت استانداردها در واحدهای تولیدی، به افزایش کیفیت و اعتبار کالاهای ایرانی می انجامد. بنابراین ضروری است برای تقویت تولید ملی، بر رعایت استانداردها نظارت جدی تر انجام شود.
نویسنده: یاشار پورمجید