پخش زنده
امروز: -
معاون اجرایی مرکز بهداشت استان یزد: با هدف ارتقای سطح سلامت روان جامعه، افزایش آگاهی عمومی و پیشگیری از مزمن شدن مشکلات روانی در بین مردم، خدمات مشاوره روانشناسی و روانپزشکی به صورت رایگان ارائه میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، دکتر کامجو با اشاره به اهمیت سلامت روان در کنار سلامت جسم گفت: افراد ممکن است به دلایل مختلف از جمله تجربههای تلخ زندگی، اتفاقات ناگوار یا حتی تبعات جنگ، دچار آسیبهای روانی و روحی شوند. در چنین شرایطی، دریافت مشاوره و خدمات تخصصی رواندرمانی ضروری است.
وی افزود: در دانشگاه علوم پزشکی یزد، با بهرهمندی از ۷۸ کارشناس ارشد روانشناسی و تعدادی پزشک و روانپزشک، امکان ارائه این خدمات بهصورت رایگان فراهم شده است.
معاون اجرایی مرکز بهداشت استان یزد به معرفی سامانه ۴۰۳۰ به عنوان بستری برای دریافت خدمات روانشناسی تلفنی اشاره کرد و گفت: شهروندان میتوانند به صورت ۲۴ ساعته با تماس با این سامانه، از خدمات مشاوره روانشناسی رایگان بهرهمند شوند.
به گفته دکتر کامجو، در کنار این سامانه، دو مرکز سلامت روانی اجتماعی (سراج) در استان فعال هستند که یکی از آنها در شهر یزد و دیگری در شهرستان اردکان قرار دارد. همچنین در تمامی مراکز جامع سلامت استان، روانشناسان مشغول به ارائه خدمات مشاوره هستند.
وی در پایان تأکید کرد: با مراجعه به این مراکز، پایش سلامت روان افراد انجام میشود تا استرسهای روانی کاهش یابد و بستر مناسبی برای داشتن زندگی سالمتر و آرامتر فراهم گردد.
مدیر گروه سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد در ادامه با اشاره به اهمیت توجه به سلامت روان در جامعه گفت:تمام شهروندان میتوانند از طریق سه مسیر به خدمات سلامت روان دسترسی داشته باشند: تماس با سامانه کشوری ۴۰۳۰، مراجعه به مراکز جامع سلامت در محل سکونت خود و همچنین مراجعه به مرکز تخصصی سراج در شهرستان یزد.
اعظم عربی گفت: در سامانه ۴۰۳۰، شهروندان با روانشناسان مجرب گفتوگو کرده و میتوانند پرسشهای خود را در زمینه مدیریت استرس، اضطراب و مسائل روانی مطرح کنند و راهکارهای اولیه را دریافت نمایند. در صورت نیاز به خدمات تخصصیتر، فرد به نزدیکترین مرکز جامع سلامت ارجاع داده میشود.
وی افزود: در این مراکز، کارشناسان ارشد روانشناسی بالینی حضور دارند و خدمات مشاوره، پایش و پیگیری سلامت روان را به صورت رایگان ارائه میدهند. همچنین مرکز سراج با حضور تیم تخصصی شامل روانشناس، روانپزشک و مددکار اجتماعی، خدمات کاملتری را برای موارد خاص و آسیبدیدگان اجتماعی فراهم کرده است.
عربی با اشاره به علائم هشداردهندهی اختلالات روانی گفت: در شرایط استرسزا، ممکن است افراد علائمی مانند اضطراب شدید، نگرانیهای مفرط، وحشتزدگی یا نشانههای جسمی مانند تهوع، دردهای شکمی یا قلبی را تجربه کنند. اینها میتواند نشانهی هشداردهندهی بروز اختلالات روانی باشد که نیازمند توجه و رسیدگی فوری است.
وی تأکید کرد: هدف اصلی از این خدمات، ارتقای سطح سلامت روان جامعه، افزایش آگاهی عمومی و پیشگیری از مزمن شدن مشکلات روانی در بین مردم است.