درختان چنار در تهراندشت ایستاده میمیرند
درختان کهنسال چنار در منطقه تهراندشت از توابع بخش مرکزی ساوجبلاغ، یکی پس از دیگری در حال خشک شدن هستند؛ آن هم نه بهدلیل خشکسالی، بلکه بهخاطر اقدامات عمدی برخی افراد سودجو.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمای مرکز البرز،ساکنان بیش از ۱۶ روستا که مسیر آنها از تهراندشت عبور میکند، نسبت به این وضعیت نگران هستند و از مسئولان میخواهند که با بررسی جدی، جلوی ادامه این روند را بگیرند.
به گفته اهالی، آب در منطقه وجود دارد، اما جویهای سنتی که سالها آبرسان درختان بودند، تخریب یا مسدود شدهاند. افراد فرصتطلب برای ساخت واحدهای تجاری در حاشیه جاده، با قطع مسیر آب یا سایر اقدامات، عمداً موجب خشک شدن درختان چنار میشوند.
چنارهایی با قدمتی بیش از ۶۰ سال، که نه متولی مشخصی دارند و نه نظارتی بر حفاظت از آنها صورت میگیرد، به حال خود رها شدهاند.
علی زعیم، معاون هماهنگی امور عمرانی فرمانداری ساوجبلاغ گفت:با هدف مقابله با این پدیده، کارگروهی تخصصی تشکیل خواهد شد تا اقدامات لازم برای حفظ باقیمانده درختان این مسیر صورت گیرد. سودجویانی که اقدام به ساختوساز غیرمجاز کردهاند، در این روند نقش دارند و باید با همکاری راهداری و جهاد کشاورزی شناسایی و املاک آنان مشمول برخورد قانونی شود.
مصطفی مهینفلاح، بخشدار مرکزی ساوجبلاغ گفت: انسداد رودخانه های سنتی و کاهش جریان آب در منطقه از عوامل اصلی خشک شدن چنارهاست. دهیاریهای روستاهای اطراف و همچنین راهداری باید در حفظ این سرمایه طبیعی مشارکت فعال داشته باشند و با متخلفان برخورد شود.
درختان چنار تهراندشت، نماد سبز این منطقه، امروز در سکوت و بیتوجهی، ایستاده میمیرند.