پخش زنده
امروز: -
کارشناس علوم ارتباطات گفت:نسلکشی قرن ۲۱ فقط کشتار فیزیکی نیست، بلکه طرحی تمدنی، رسانهای و روانی است.
ابراهیم شمشیری کارشناس علوم ارتباطات و نویسنده مقدمه "کتاب نسل کشی در قرن ۲۱ "در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما با اشاره به این کتاب که نوشته دکتر حمید مولانا است افزود: جنایات علیه مردم فلسطین تنها در قالب گلوله و بمباران انجام نمیشود، بلکه با تحریف روایت، سکوت رسانهای و ترور شخصیت نیز همراه است؛ نوعی نسلکشی تمدنی که با مشارکت قدرتهای جهانی دنبال میشود.
شمشیری با اشاره به تعریف حقوقی نسلکشی گفت: بر اساس تعریف علمی و بینالمللی، نسلکشی فقط نابود کردن فیزیکی انسانها نیست، بلکه هر اقدام عامدانهای که برای حذف یک ملت از تاریخ، فرهنگ و حافظه جهانی انجام شود نیز در این تعریف میگنجد. دکتر مولانا دقیقاً همین مفهوم را باز کرده و نشان داده که چگونه نسلکشی در قرن ۲۱ با ابزارهای رسانهای و دیپلماتیک همراه است.
وی اظهار داشت: یکی از نکات مهم کتاب، توضیح این است که چگونه رسانههای جهانی تصویر قاتل و مقتول را تعمداً جابهجا میکنند. تا پیش از طوفان الاقصی، صدای مردم فلسطین شنیده نمیشد. چون دستگاه تبلیغاتی جهان بهگونهای فضا را تنظیم میکرد که اصلاً کسی تصور نکند آنجا جنایتی در حال وقوع است. این همان نسلکشی رسانهای است.
این کارشناس علوم ارتباطات افزود: چرا حماس در رسانههای غربی تروریست معرفی میشود، در حالی که از سرزمین و ملت خودش دفاع میکند؟ این بازنمایی دروغین، بخشی از همان پروژه حذف حقیقت است.
وی درباره نقش قدرتهای جهانی نیز گفت: مولانا در کتاب تأکید دارد که در اکثر منازعات جهانی، ردپای آمریکا دیده میشود. چه بهعنوان طراح، چه بهعنوان پشتیبان. در جنگ غزه، طبق گزارشهای رسمی، نظامیان آمریکایی پشت سیستمهای نظامی اسرائیل نشستهاند. در شورای امنیت هم با وتو، جلوی اجرای عدالت گرفته میشود.
شمشیری شباهت آنچه در فلسطین رخ میدهد با نسلکشی بوسنی را نیز گفت: در بوسنی و هرزگوین، مسلمانان تنها به جرم مسلمانی قتلعام شدند. این تجربه تلخ دوباره در غزه تکرار میشود. اروپا نمیخواست یک کشور اسلامی در دل خاکش شکل بگیرد، همانطور که اسرائیل نمیخواهد صدای مقاومت اسلامی در فلسطین باقی بماند.
وی افزود:رژیم صهیونیستی به بیمارستان و مدرسه حمله میکند، چون حتی تولد یک کودک فلسطینی را تهدید میداند. یعنی ادامه حیات این ملت برایش خطرناک است؛ بنابراین با منطق حذف کامل، دست به جنایت میزند.
شمشیری گفت: کتاب مولانا فقط درباره کشتهشدن نیست؛ درباره خاموش شدن صداهاست. اینکه با ابزار رسانه، با برچسبزنی، با تحریف مفاهیم، کسانی را که قربانیاند، به عنوان متهم جا میزنند. ترور شخصیت، یعنی تبدیل مظلوم به مجرم در ذهن مخاطب جهانی.
وی با بیان اینکه تحمل این حجم از جنایت، در بلندمدت ممکن نیست، افزود: اگر دولتهای عربی همچنان منفعل بمانند، موج خشم ملّتها ممکن است به نقطه بیبازگشتی برسد و کتاب مولانا زنگ خطر این آینده تاریک است.
پروفسور "حمید مولانا" پیش از این کتابهای افول آمریکا، آینده آمریکا، ارتباطات، اسلام و بحرانهای جهان معاصر و انقلاب اسلامی در ایران به رشته تحریر آورده است.