برگی از دلاوریهای شیرزنان خوزستانی در دفاع مقدس
یكی از نكات بارز پیروزی انقلاب اسلامی، حضور بانوان انقلابی در كنار مردان در جریان مبارزات علیه طاغوت است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، بر هیچ کسی پوشیده نیست که زنان نقش بسیار مهمی در پرورش نهضت امام خمینی (ره) ایفا کرده و حقیقتاً در مواردی نقش سنگینتر و مؤثرتری را نسبت به مردان در جریان مبارزه داشتند.
اهمیت نقش زنان در انقلاب زمانی آشکار میشود که بدانیم آنان نه تنها در صحنه مبارزه حضور جدی و فعال داشته و خود در خط مقدم مبارزه حاضر بودند، بلکه مشوق اصلی مردان و همسران خویش برای شرکت در این مبارزه به حساب میآمدند.
نقش موثر دیگر آنان تربیت فرزندان صالح برای ادامه راه و آینده نهضت اسلامی بود که از اهمیت ویژهای برخوردار است.
زنان با دیدن بیعدالتیها و ظلم و ستمهایی که به آنها میشد با تمام توان مردان و برادران و فرزندان خود را بسیج میکردند و به تشویق و ترغیب آنان به مبارزه با استکبار میپرداختند.
نقش زنان خوزستانی در دفاع مقدس
زنان دفاع مقدس، از خانه تا خط مقدم آنچه دلهای رزمندگان هشت سال دفاع مقدس را گرم و زخمهایشان را درمان کرد و به پیروزی امیدوار نمود، حضور شیرزنانی در پشت جبهه بود که با دستان پرمهر خود آذوقه مهیا کردند و همسران و فرزندانشان را با دعای خیر روانه جبههها نمودند.
تاریخ گواه رنج و مقاومت زنانی است که شاید نام آنان کمتر زینت بخش آیینها و خیابانهای شهر بوده، اما یادشان بر لوح سینه کسانی که خاک جبهه را لمس کردند، حک شده است چرا که هشت سال دفاع در برابر دشمن در لوای همین استقامت ها، تلاشها و از خودگذشتگیها تقدس یافته است.
نقش زنان در دوران دفاع مقدس از خانه تا خط مقدم تداوم داشته است، چه آن زمان که با نداشتهها ساخته و همسر و فرزندان را با یک دنیا امید روانه جبههها میکردند و چه آن زمان که خود به خط مقدم رفته و برای پشتیبانی از رزمندگان به تامین مایحتاج آنان و مداوای زخمهایشان مبادرت میورزیدند.
رشادتها و از جان گذشتگیهای زنان دوران جنگ تحمیلی باعث شد امروز جامعه زنان ایرانی به شهیده ها، آزادهها و جانبازان غیور خود ببالد و زنان افتخارآفرینی را به دنیا معرفی کند که زینب وار در برابر رژم بعث استقامت کردند.
فقط تربیت فرزند، همسرداری، رسیدگی به امور منزل در غیاب پدر خانواده که در جبهه حاضر بود یا بافتن لباسهای گرم، دوختن لباس فصل، بستهبندی آذوقه و خشکبار برای رزمندگان و... از فعالیت بانوان در دوران جنگ نبود، بلکه پرستاری، امدادگری مجروحان جنگ، مدیریت مرکز پشتیبانی جنگ در اهواز، بازدید و سرکشی و رسیدگی به خانواده شهدا و رزمندگانی که در جبهه در حال جنگیدن بودند، نگارش اتفاقات جنگ و از آن بالاتر حضور مستقیم در میدان نبرد در ماههای ابتدایی جنگ جزو فعالیتهای اثرگذار بانوان خوزستانی در طول هشت سال دوران دفاع مقدس است که برخی از آنها بارها گفته شده و برخی دیگر به درستی روایت نشد.
مشارکت بی نظیر بانوان خوزستانی در بازسازی عتبات عالیات از سال ۹۰ که بخش امور بانوان ستاد بازسازی عتبات عالیات در خوزستان به عنوان اولین ستاد در کشور راه اندازی شد، بانوان خوزستانی مشارکتهای خود را نیز آغاز کردند.
مسول امور بانوان این ستاد میگوید: بیش از ۵۰ درصد از مشارکتها در بازسازی عتبات عالیات را بانوان این استان متقبل شده و انصافا خوش درخشیدند.
کبری رهنما افزود: ساخت صحن حضرت زهرا (س) در نجف اشرف، ایوان طلای حرم مطهر امیر المومنین (ع) صحن حضرت زینب کبری (س) در کربلای معلی ساخت دربهای حرمین عسکریین در سامرا از تعهدات این شیرزنان بود که همگی ساخته و به نام این بانوان در تاریخ ماندگار شد.
اربعین حسینی نزدیک است و این فرصتی برای عشقورزی به اهلبیت (ع) عصمت و طهارت است؛ لذا بانوان در این ستاد از عاشقان اهلبیت (ع) میخواهد به صحنه بیایند و نقش ماندگاری را از خود به جا گذارند و مشارکت در بازسازی حرم ائمه معصومین (ع) را توشهای برای خود در روز قیامت قرار دهند.
برگی از دلاوریهای شیرزنان خوزستانی در دفاع مقدس برگی از دلاوریهای شیرزنان خوزستانی در دفاع مقدس برگی از دلاوریهای شیرزنان خوزستانی در دفاع مقدس برگی از دلاوریهای شیرزنان خوزستانی در دفاع مقدس برگی از دلاوریهای شیرزنان خوزستانی در دفاع مقدس برگی از دلاوریهای شیرزنان خوزستانی در دفاع مقدس برگی از دلاوریهای شیرزنان خوزستانی در دفاع مقدس برگی از دلاوریهای شیرزنان خوزستانی در دفاع مقدس برگی از دلاوریهای شیرزنان خوزستانی در دفاع مقدس برگی از دلاوریهای شیرزنان خوزستانی در دفاع مقدس برگی از دلاوریهای شیرزنان خوزستانی در دفاع مقدس برگی از دلاوریهای شیرزنان خوزستانی در دفاع مقدس برگی از دلاوریهای شیرزنان خوزستانی در دفاع مقدس برگی از دلاوریهای شیرزنان خوزستانی در دفاع مقدس برگی از دلاوریهای شیرزنان خوزستانی در دفاع مقدس
روایتی از نقش زنان در مهار بحران کرونا
از آنجا که زنان همواره دارای نقشهای چندگانه هستند، حتی در بحرانها هم نقش موثری در مواجهه و مدیریت آن دارند. مدیریت تاثیرگذار زنان بر بحرانها، در تحقیقات و گزارشهای متعددی قابل دسترسی و بازیابی است.
هدف و ضرورت این بحث، پرداختن به روایتی از فعالیتهای زنانی است که در راستای مشارکت مضاعف در مهار بحران کرونا، همراه خانواده و جامعه، روزهای متفاوتی را سپری میکنند.
مهارت و تلاشهای شغلی زنان در شرایط بحران کرونا نشان میدهد که زنان از تواناییهای وجودی و اکتسابیشان برای مدیریت بحران در خانه و جامعه استفاده میکنند. در سطح اجتماعی، پزشکان و پرستاران و بهیارانی که با نگاه مسئولیت پذیر و روحیهای سرشار از عاطفه و توان مراقبتی، کشور را در آغوش خود پرستاری میکنند تا زنانی که بصورت خودجوش فعالیتهای داوطلبانه انجام میدهند و مادران و همسرانی که مشفقانه خانواده را هدایت میکنند.
بیشتر بخوانید :نواهای عاشورایی در دفاع مقدس
یکی از مصادیق، فعالیتهای کادر درمانی و شواهدی است که در شرایط کنونی، همکاری مسئولانه و همدلانه زنان در شرایط سخت را نشان میدهند. گرچه این روزها کادر درمانی کمتر فرصت نوشتن تجربههای خود را دارند و جامعه مردان و زنان هم شاید نتواند انعکاس به حق و شایستهای از تلاش آنها به عمل آورد، همچنان که این نوشتار هم نمیتواند و صرفاً به یادآوری آن بسنده کرده است.
گروه دیگر، زنان شاغل در کادر آموزشی هستند که این روزها به منظور عدم توقف فرایند آموزش و یادگیری با روشی متفاوت، بصورت مجازی و غیر حضوری، کلاس درس با دانش آموزان و دانشجویان خود را تجربه کردند و با وجود شرایط از قبل پیش بینی نشده، شاهد حضور مسئولانه و صمیمانه آنها در حد امکانات فراهم شده بودهایم.
در سمت دیگر هم، روایت زنانی است که با استفاده از ظرفیت فعال خود، بصورت خودجوش و گاهی حتی با امکانات خودشان مبادرت به خدمات اجتماعی کردهاند و به اشکال مختلف همزمان کمک حال هم نوعان خود بودهاند.
برگی از دلاوریهای شیرزنان خوزستانی در دفاع مقدس برگی از دلاوریهای شیرزنان خوزستانی در دفاع مقدس برگی از دلاوریهای شیرزنان خوزستانی در دفاع مقدس برگی از دلاوریهای شیرزنان خوزستانی در دفاع مقدس برگی از دلاوریهای شیرزنان خوزستانی در دفاع مقدس برگی از دلاوریهای شیرزنان خوزستانی در دفاع مقدس برگی از دلاوریهای شیرزنان خوزستانی در دفاع مقدس برگی از دلاوریهای شیرزنان خوزستانی در دفاع مقدس برگی از دلاوریهای شیرزنان خوزستانی در دفاع مقدس برگی از دلاوریهای شیرزنان خوزستانی در دفاع مقدس
سهم زنان سرپرست خانوار در مبارزه با کرونا
یک هزار و ۶۵۴ نفر از زنان سرپرست خانوار، برای مقابله با ویروس کرونا، در کارگاههای تولید ماسک و گان در خوزستان، مشغول کار بودند.
هم اکنون ۱۵۹ کارگاه در زمینه دوخت گان و ماسک در خوزستان فعال هستند.
این کارگاهها با همکاری اداره کل زنان استانداری هماهنگ شده و تاکنون در آنها ۲ میلیون و ۳۶۵ هزار و ۷۰۰ ماسک و گان تولید شده است.
از زمان شیوع ویروس کرونا ۹۱ سازمان مردم نهاد (سمن) همه حوزهها فعال شدهاند که در زمینه تشویق مردم به ماندن در خانه و رعایت طرح فاصلهگذاری اجتماعی همکاری داشتند.
بانوان خوزستانی دوشادوش مردان خود ایستادند
از ابتدای شیوع کرونا تاکنون دو میلیون و ۳۶۵ هزار و ۷۰۰ ماسک و گان توسط بانوان خوزستانی تولید شده است.
هم اکنون ۱۵۹ کارگاه در زمینه دوخت گان و ماسک در خوزستان فعال هستند که با همکاری اداره کل زنان استانداری هماهنگ شده و تاکنون در آنها دو میلیون و ۳۶۵ هزار و ۷۰۰ ماسک و گان تولید شده است.
پویشی بنام همدلی در زمان شیوع بیماری کرونا در کشور راه اندازی شد که در این پویش مقدار زیادی کمک مالی و کالاهای ضروری با مشارکت خیران و مردم جمع آوری شد که این کمکها بین ۳۰ هزار و ۳۲ خانوار زن سرپرست توزیع شده است.
این نوشتهها، حکایت تلاش شب و روز زنان خوزستانی در بحرانیترین روزهای سرزمینم بود.
در واقع این شیرزنان هرکجا که نام ایران به میان بیاید از جان و دل مایه میگذارند.