• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۱۸۱۴۷۶
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۸
علمی و فرهنگی » معارف
شرح دعای روز چهاردهم ماه مبارک رمضان؛

توصیه به نماز اول وقت

مرحوم آیت‌الله مجتهدی تهرانی (ره) در شرح دعای روز چهاردهم ماه مبارک رمضان گفت: بلای خداوند نتیجه گناهان انسان است، کسی که نماز اول وقت نمی‌خواند و اتومبیل خود را در جاده می‌راند، مورد نفرین نماز قرار می‌گیرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ دعای روز چهاردهم ماه مبارک رمضان:

«اللهمّ لا تؤاخِذْنی فیهِ بالعَثراتِ واقِلْنی فیهِ من الخَطایا و الهَفَواتِ ولا تَجْعَلْنی فیه غَرَضاً للبلایا و الآفاتِ بِعِزّتِکَ یا عزّ المسْلمین»

«خدایا مؤاخذه نکن مرا در این روز به لغزش‌ها و درگذر از من در آن از خطاها و بیهودگی‌ها و قرار مده مرا در آن نشانه تیر بلاها و آفات، ای عزت دهنده مسلمانان.»

مرحوم آیت‌الله احمد مجتهدی تهرانی(ره)، در شرح فراز «اللهمّ لا تؤاخِذْنی فیهِ بالعَثراتِ» می‌گوید: خدایا من را به لغزش‌ها مؤاخذه نکن. گاهی آدم می‌لغزد و ایمانش ضعیف می‌شود و تقوایش از بین می‌رود. گناهان آدمی همان لغزش است و باید از خدا بخواهد که مؤاخذه نشود.

وی می‌افزاید: خدا در اثر گناه به غضب می‌آید و سیل و زلزله و بلایای طبیعی همه آثار گناه است. مردم را توجه نمی‌دهند که غالب این اتفاقات و تصادفات به علت انجام گناه است.

این استاد اخلاق ادامه می‌دهد: کسی که نماز اول وقت نمی‌خواند و اتومبیل خود را در جاده می‌راند، مورد نفرین نماز قرار می‌گیرد و تصادف می‌کند. 

نماز اول وقت انسان را نفرین می‌کند و می‌گوید «خدایا ضایع کند تو را که من را ضایع کردی».
وی ادامه می‌دهد: اگر مسلمانی اول وقت نماز بخواند، نماز او را دعا می‌کند و می‌گوید: «خدا حفظ کند تو را که من را حفظ کردی» و زندگی رو به روال می‌افتد.

آیت‌الله مجتهدی در ادامه اظهار می‌کند: اگر کسی با خدا باشد، هیچ کس نمی‌تواند علیه او توطئه کند، چون او خدا را دارد.

این استاد اخلاق در شرح فراز «واقِلْنی فیهِ من الخَطایا والهَفَواتِ» می‌گوید: خدایا «اقاله» کن و گناهان ما را بیامرز. 

در دعای کمیل هم این لفظ است که خدایا لغزش‌های ما را اقاله کن؛ یعنی ما را بدون هزینه ببخش. 

در مورد معامله نیز چنین لفظی در فقه وجود دارد. یعنی فروشنده و خریدار حق فسخ معامله را تا زمانی که با یکدیگر هستند، دارند. 

اما بعد از جدایی و بدون دلیل نیز اگر مشتری جنس را پس آورد، کاسب مستحب است آن را قبول کند. 

مثلاً شخصی یک ظرف ماست می‌‌خرد و به منزل می‌برد و متوجه می‌شود که پیش از وی ظرف ماست دیگری نیز خریداری شده است. 

در این حالت اگر ظرف ماست را به فروشنده باز گرداند، مستحب است وی آن را بپذیرد و پول آن را عیناً پس دهد.

وی در تشریح عبارت «ولا تَجْعَلْنی فیه غَرَضاً للبلایا والآفاتِ» اظهار می‌کند: خدایا من را تیر بلا قرار مده. 

سیل و رانش زمین یعنی همان تیر! هواپیما در آسمان پرواز می‌کند و ناگاه روی ساختمانی فرود می‌آید و همه ساکنان آن از بین می‌روند. این غرض و تیر بلاست که حاصل گناه و خطاهای ماست.

این استاد حوزه علمیه می‌گوید: تمام پیش‌آمدهایی که می‌شود همه نتیجه گناهان ماست برای این گفته من مدرک وجود دارد و هم در قرآن آیه دارد و هم در این باره روایت و حدیث داریم.

وی با اشاره به آیه قرآن می‌گوید: «هر گرفتاری برای شما پیش می‌آید، دسترنج خودتان است.» هر چه بکاری همان را درو می‌کنی. از گندم، گندم و از جو، جو می‌روید.

وی ادامه می‌دهد: قرآن می‌فرماید: «خدا برنامه‌های مردم را عوض نمی‌کند، آنها را گرفتار بلا نمی‌کند مگر اینکه خودشان را تغییر دهند»، مثل ماشین که انحراف به چپ پیدا کند، تصادف می‌کند، ما هم اگر انحراف به چپ داشته باشیم تصادف عذاب خدا می کنیم.

این مجتهد فقید در شرح فراز پایانی دعای روز چهاردهم بیان می‌کند: در پایان دعا می‌گویم «بِعِزّتِکَ یا عزّ المسْلمین» به عزت خودت، این دعاها را درباره ما مستجاب کن! ای کسی که عزت مسلمین با توست. 

ببینید الآن مسلمین چه عزتی دارند! آمریکا غر می‌زند، مسلمانان مقابلش ایستاده‌اند و تمام دنیا بر علیه آن هستند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
معدوم سازی ۵۰۰ کیلوگرم شیرینی تاریخ گذشته
محکم ، حمایت‌ از کودکان دارای ناهنجاری‌های مادرزادی در زنجان
برگزاری همایش ملی فیزیولوژی تمرین در زنجان
تمدید مهلت نام نویسی در رویداد هنری «زیتون زخم‌خورده» در زنجان
اطلاعیه سپاه حضرت ابوالفضل لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد
آیین استقبال از شهید مرزبان در یاسوج
سلامت روان نوجوانان در تیررس خشونت سایبری
برخورد پژو ۴۰۵ با تریلی ۴ مصدوم برجای گذاشت
بازدید از روستای بیاضه
تأکید بازاریان و اصناف زنجان بر حفظ آرامش، ثبات اقتصادی و امنیت بازار
تزریق ۸۷۷ میلیون مترمکعب گاز به شبکه سراسری
تخصیص زمین به بیش از ۲ هزار متقاضی طرح جوانی جمعیت در زنجان
ابلاغ پیام تسلیت ریاست مجلس به بیت آیت الله شفیعی
حضور نماینده زنجان در چهل و چهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۱ دی ۱۴۰۴
برگزاری ‌‌اولین جشنواره ملی ترجمان دانش
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۱ دی ۱۴۰۴ به افق قم
اوقات شرعی اهواز، ۱۱ دی ماه ۱۴۰۴
استقرار اورژانس پیش بیمارستانی در گلزار شهدا
افزایش بیش از ۲۰ درصدی مصرف گاز در کهگیلویه و بویراحمد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازداشت شهردار آبادان
سال آینده حقوق کارمندان بیش از ۲۰ درصد افزایش می‌یابد
آغاز پیش فروش هفت محصول ایران خودرو
مهدی سماواتی: من زنده‌ام
ثبت ملی دو آیین محلی کرمانشاه در فهرست رویدادهای گردشگری کشور
هماهنگی مقامات عالی اقتصادی برای مدیریت بازار
انتخابات شورا‌ها؛ عزم رسانه ملی؛ افزایش سرمایه اجتماعی
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۰ دی
کاهش شدید دما در بیشتر مناطق کشور؛ ۱۰ دی ۱۴۰۴
سردار وحیدی جانشین فرمانده کل سپاه شد
اعتراض رسمی باشگاه استقلال به داوری و احکام انضباطی در لیگ برتر
شهادت یکی از بسیجیان کوهدشت به دست اغتشاشگران
شمسایی ۲۰ ملی‌پوش فوتسال را به اردو فراخواند
جام یاشاردوغو و وهبی امره؛ نخستین محک بین المللی کشتی گیران در سال ۲۰۲۶
مروری بر سه فیلم آماده پخش از قاب تلویزیون
گروسی، تجاوز نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران را محکوم کند  (۲ نظر)
صدور اطلاعیه سطح نارنجی هواشناسی در فارس  (۱ نظر)
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت آیت‌الله شفیعی  (۱ نظر)
تعطیلی مدارس و ادارات استان گلستان فردا چهار شنبه ۱۰ دی  (۱ نظر)
بررسی گرانی‌ها در مجلس؛ اصلاح بانک مرکزی ضروری است  (۱ نظر)
توسعه عدالت آموزشی یک مأموریت ملی است  (۱ نظر)
بخش خصوصی مسئولیت اجتماعی خود را فراموش نکند  (۱ نظر)
نظام حکمرانی انرژی دیگر قابل ادامه نیست  (۱ نظر)
تصمیم گیری مردم در هزینه کرد بخشی از بودجه شهرداری؛ با اجرای طرح «من شهردارم»  (۱ نظر)
علت بوی نامطبوع اطراف فرودگاه امام فاضلاب شهرهای منطقه است  (۱ نظر)
نوعروسان کمیته امداد درخواست جهیزیه را در سکوی اینترنتی ثبت می‌کنند  (۱ نظر)
جریمه ۵۳ هزار راننده تهرانی در پاییز برای استفاده از تلفن همراه  (۱ نظر)
تحویل هزار واحد مسکن کوی پرواز همدان تا نوروز ۱۴۰۵  (۱ نظر)
قاتل خاموش جان مرد ۵۰ ساله را گرفت  (۱ نظر)