به گزارش
خبرگزاری صداوسیما ، رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در بازدید تالاب الله اباد با اشاره به موقعیت استراتژیک استان, قزوین را یکی از استانهای مهم درعرصه منابع طبیعی ,صنعت و کشاورزی دانست وگفت: وجود تالاب های همچون الله اباد درابیک می تواند ظرفیت بی نظیری در حوزه گردشگری طبیعی برای استان قزوین باشد اما اگر روند کنونی ادامه پیدا کند باید نگران هجوم ریزگردهای ناشی از خشکی این تالاب بود.
او افزود در حال حاضر بخشی از این تالاب بیابانی شده است که همین مسئله برای استان قزوین البرز و تهران ریزگردهایی به همراه دارد که در صورت ادامه این روند غیر قابل کنترل خواهد بود.
وی گفت: احیای تالابها در دستور کار دولت یازدهم است و توجه دولت به حفاظت و احیای تالابها درکنار اصلاح الگوی آبیاری بخشی از معادله ی حفاظت ازمنابع آب کشوراست.
معصومه ابتکار همچنین با اشاره به دشت های منطقه بویین زهراگفت: به دلایل متعدد این دشت ها دراینده نزدیک به کانون ریزگردها تبدیل خواهد شد.
ابتکار کشت گونه های گیاهی مناسب، جلوگیری از برداشت بی رویه آب و تثبیت خاک را ازبرنامه های موثر دراین زمینه دانست.
وی ابراز امید واری کرد بابرنامه ریزی ومطالعه طرح مناسبی برای مقابله با این کانونهای گردوغبار ازسوی ستادملی مبارزه با گرد وغبار ارائه شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین هم در ادامه این بازدید با اشاره به این که تلاش اداره کل محیط زیست استان قزوین بر احیای این تالاب است افزود: این تالاب دارای دو اکوسیستم خشک و آبزیست و گونه های متعدد پرنده در این تالاب مشاهده شده است که در صورت خشک شدن تالاب بخش قابل توجهی از آن ها از بین میروند.
شمسی پور ادامه داد: بسیاری از پرندگان این تالاب از گونه های کمیاب و نایاب در جهان هستند از این رو با برنامه ریزی های انجام شده در تلاشیم از خشکی تالاب جلوگیری و در صورت همراهی و مساعدت مسئولین سایت پرنده شناسی در این مکان تاسیس شود.
وی با تایید سخنان ابتکار خاطر نشان کرد: در حال حاضر بخشی از این تالاب بیابانی شده است که همین مسئله برای استان قزوین البرز و تهران ریزگردهایی به همراه داشت که در صورت ادامه این روند غیر قابل کنترل خواهد شد.