• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۳۴۱۵۰۶
تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۲
اقتصادی » بازاروتجارت
طیب نیا

تهیه برنامه راهبردی اکو

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: با تهیه برنامه راهبردی کشورهای عضو اکو ، امیدوارم گام های مثبت و بلندی برای پیشبرد اهداف تعیین شده برداشته شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، علی طیب‌نیا در همایش روسای کل گمرکات کشورهای عضو اکو افزود: به طور قطع مشارکت فعال روسای گمرکات کشورهای عضو اکو و ارائه دیدگاه های سازنده در مسیر تسهیل تجارت در غنا بخشیدن به این سند بسیار موثر خواهد بود.

وی اضافه کرد: گسترش تجارت درون منطقه ای و فرامنطقه ای و توسعه حمل و نقل، کشاورزی، انرژی، خدمات عمومی و زیربنایی، مبارزه با مواد مخدر و آموزش امور علمی و فرهنگی جزء اولین توافقات اکو بوده و فرایند تحقق هر برنامه اقتصادی حتی در قلمرو کشورها مستلزم فراهم سازی ابزارها و سازوکارهای لازم با تاکید بر نظارت دقیق تر بر اجرا و اجتناب از وضع قوانین محدود کننده است.

وزیر اقتصاد گفت: تحقق برنامه های اقتصادی در سطح فراملی و منطقه ای از اهمیت و ظرافت های بیشتری برخوردار است و باید زمان رسیدن به اهداف را با همکاری ها کوتاه کرد و این در شرایطی است که در کشورهای عضو اکو به دلیل کوتاه بودن فاصله جغرافیایی ظرفیت بالایی برای ایجاد و افزایش تجارت بین کشورها وجود داشته که برای تحقق این هدف، گسترش و بهبود زیرساختهای حمل و نقل، ساده‌سازی رویه‌های گمرکی، هماهنگ‌ کردن اسناد تجاری، عضویت در کنوانسیون‌های منطقه‌ای و بین المللی و شفاف کردن قوانین داخلی ضروری است در چنین شرایطی سرعت انتقال کالا بالاتر رفته و قیمت تمام شده کاهش می‌یابد.

از سوی دیگر دسترسی به بازارهای بکر و امکان بهره گیری از نیروهای جوان منطقه آسیای میانه و تقاضا برای مصرف کالا و خدمات، آینده خوبی را در افق همکاری کشورهای عضو اکو ترسیم می کند.

طیب نیا افزود: بازرگانان عضو کشورهای اکو باید بدون دغدغه و نگرانی بتوانند کالاهایی را که بر اساس مزیت های نسبی از جمله موقعیت جغرافیایی و کاهش زمان جابجایی کالا، تولید کرده‌اند مبادله کنند و حجم تجارت را در بین کشورهای عضو اکو بالا ببرند.

وی ادامه داد: هنوز کشورهای عضو اکو نیازمند انجام اقدامات قانونی و تدبیر هستند تا بتوان از ظرفیت ها و توانایی های بالفعل و بالقوه به شکل مطلوب تری استفاده کنند ضمن اینکه ظرفیت سازی، شفافیت در قوانین موضوعه، رفع مشکلات مرزی و سازمان دهی آن و در نهایت ایجاد ایمنی در حمل و نقل می تواند زمینه ساز توسعه روابط تجاری باشد.

طیب نیا گفت: روش های جدید تولید، ارتقاء رقابت‌پذیری، افزایش‌کارایی، کسب منافع و کاهش محدودیت‌های ارزی در کنار تخصص‌گرایی در امر تولید و کسب درآمد بالاتر از جمله مواردی هستند که جز با اتحاد منطقه ای قابل دسترس نخواهد بود.

وی اضافه کرد: هماهنگی در جهت اتصال شبکه های وسیع داده های الکترونیکی و تبادل اطلاعات تجاری، گسترش راه های مواصلاتی و هموارسازی مسیرهای کسب و کار همواره موجب کاهش هزینه‌ها و رفتن به سمت منافع متقابل بر اساس مزیت‌های نسبی خواهد شد که به نظر می رسد با نشست های بیشتر مسئولان گمرک، تجارت در مناطق مرزی و حصول توافق های بازرگانی در کنار اعمال تعرفه های ترجیحی می تواند اهداف از پیش تعیین شده اکو را محقق کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اجرای طرح صدقه سلامتی امام زمان (عج) در خراسان‌جنوبی
تنفس هوای آلوده در ۱۵ شهر خوزستان
تخصیص ۸۲ درصد اعتبارات حوزه آب مازندران
اوقات شرعی ۱۳ بهمن ماه ۱۴۰۴ به افق یزد
تشدید فعالیت متناوب سامانه بارشی و هشدار نارنجی
فیلم اجتماعی باید از حقیقت و بطن جامعه روایت شود
فیلم خوراکی ایرانی، ناجی محیط زیست و تازگی مواد غذایی
جنگ امروز فقط با تانک و تفنگ نیست
تقویم روز و اوقات شرعی سیزدهم بهمن به افق آبادان و خرمشهر
شباهت رفتار آبدوست و آب‌گریز در ابعاد نانو
آزادی سه زندانی جرائم غیرعمد با همکاری جمعیت هلال احمر و خیران نیشابور
زنگ انقلاب در مدارس ایرانیان قطر نواخته شد
نرخ مقاوم سازی مسکن روستایی خراسان جنوبی بالاتر از نرخ کشوری
بسته شدن دوباره حساب فدراسیون دوچرخه‌سواری
آزادسازی حریم قلعه فلک الافلاک تا پایان امسال
هشدار هواشناسی درباره وزش باد شدید و بارش باران
امروز؛ آغاز توزیع کارت ورود به جلسه آزمون جذب دانشجوی مهارت‌آموز
جشنواره تئاتر فجر به ایستگاه پایانی رسید
معرفی تیم‌های صعودکننده به مرحله حذفی لیگ برتر والیبال ساحلی
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق سمنان و شاهرود
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نمایندگان مجلس در حمایت از سپاه پاسداران سبزپوش شدند
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود
فهرست مشخصات ۲۹۸۵ جان‌باخته حوادث اخیر منتشر شد
برگزاری مسابقات قرآن کمیته روستایی و عشایری آذربایجان شرقی
اجرای ۴۰۰ کیلومتر عملیات روکش آسفالت در محورهای خراسان رضوی
اطلاعیه مهم برای گندم کاران استان اردبیل
عزل مدیرشبکه افق و توقف برنامه «خط‌خطی»
ملت ایران همچنان سدی استوار در برابر فتنه‌ها خواهند بود
پیش بینی افزایش دما و ورود سامانه بارشی به خوزستان
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن
جزئیات سفر وزیر خارجه قطر به تهران از زبان بقائی
عراقچی: فقط در حوزه هسته‌ای توافق ممکن است
ایران قوی و مستقل مانع اصلی برنامه‌های استکباری است
پیش‌بینی بارش‌های پراکنده در برخی مناطق کشور
آمریکایی‌ها بین دو راهی جنگ پرهزینه و بی‌آبرویی
سپاه از قوی‌ترین و مؤثرترین نیرو‌های ضد تروریستی در دنیاست  (۳ نظر)
خبر مثبت علی لاریجانی از پیشرفت مذاکرات  (۲ نظر)
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود  (۲ نظر)
جابه‌جایی بیش از ۳۰ میلیون تن کالا در محورهای برون‌شهری استان فارس  (۱ نظر)
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر  (۱ نظر)
اتصال چابهار و اردبیل به شبکه ریلی کشور  (۱ نظر)
هیچ ایرانی نباید از خرداد ۱۴۰۵ بدون بیمه باشد  (۱ نظر)
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز  (۱ نظر)
جشن هلهله فرشتگان در شهرکرد  (۱ نظر)
افتتاح بیش از ۲ هزار طرح عمرانی در دهه فجر  (۱ نظر)
اقدام اروپا علیه سپاه، خللی در اراده ملی ایجاد نخواهد کرد  (۱ نظر)
به دلیل ارتکاب جنایات بین‌المللی آمریکا  (۱ نظر)
حضور رهبر معظم انقلاب در حرم مطهر امام خمینی (ره)  (۱ نظر)
هشتگ سپاه ضدتروریسم پربازدید شد  (۱ نظر)
ایران قوی و مستقل مانع اصلی برنامه‌های استکباری است  (۱ نظر)