چمران
تاثیر مستقیم مدیریت شهری بر محیط زیست
رئیس شورای اسلامی شهر تهران: متولیان امر حفاظت محیط زیست، مردم و نمایندگانشان در شورای شهر و روستا نقش مهمی در حفظ محیط زیست و مدیریت شهری دارند.

به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ مهدی چمران امروز در همایش روسای شورای اسلامی استانها و مدیران کل محیط زیست با بیان اینکه در طراحی شهری به گونه ای عمل شود که محیط ناامن ایجاد نشود افزود: هم اکنون بسیاری از پروژه های شهری و برخی از صنایع، مشکلات فرهنگی و اجتماعی ایجاد می کنند، بنابر این مدیریت شهری به طور مستقیم بر محیط زیست تاثیر می گذارد.
رئیس شورای عالی استان ها گفت: شوراها و شهرداری ها می توانند با اجرای پروژه ها و صنایع تاثیرات مثبت و یا منفی بر محیط زیست داشته باشند.
وی افزود: اگر مطالعه درست انجام شده باشد دارای نتیجه مثبت است و اگر مطالعه درست انجام نشده باشد دارای تاثیرات منفی است که برای مثال می توان به ساخت پل در وسط دریاچه ارومیه اشاره کرد.
چمران با تاکید بر نقش نظارتی شوراها اضافه کرد: نظارت شوراها مهمترین بخش کار شورایی است که در این زمینه نظارت بر مدیران شهری از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
وی تاکید کرد: برای مثال در بخش معادن شن و ماسه در جنوب شرق تهران که پروانه چند ساله گرفته بودند و 15 سال هم از زمان پروانه آنها گذشته بود با برداشت بی رویه شن و ماسه و ایجاد گودال و آلودگی هوا مشکلاتی را در آن منطقه ایجاد کرده بودند که سرانجام با مقاومت شورا این معادن تعطیل شد.
وی همچنین گفت: در طرح های زیست محیطی باید به گونه ای عمل کرد که همه جوانب آن در نظر گرفته شود. طراحی شهری باید به طریقی صورت گیرد که معضلات اجتماعی و زیست محیطی ایجاد نشود و در این زمینه شورای شهر و سازمان حفاظت محیط زیست نقشی مشترک ایفا می کنند.
چمران افزود: متاسفانه شورای شهر آنقدر گرفتار مشکلات شهری و شهرداری ها شده که تاکنون نتوانسته است آن طور که باید و شاید به دیگر علمکردها در حوزه مدیریت شهری نظارت داشته باشد اما با این همه تفاهم نامه ای میان سازمان حفاظت محیط زیست و شورای شهر تهران امضا کردیم و در پی اجرای مفاد این تفاهمنامه هستیم.
وی تصریح کرد: باید در زمان باقی مانده از کار شوراها و دولت نتایج ملموسی از کارکردهای اتخاذ شده در تفاهمنامه یاد شده کسب کنیم و در این میان از همه روسای شوراهای استانها و مدیران کل سازمان محیط زیست درخواست می کنم در فرصت باقی مانده اقدامات مشخصی در زمینه مدیریت شهری و زیست محیطی انجام دهند.