• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۴۰۴۶۷۷
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۶

تغییر سیاست غرب در قبال روسیه!؟

کشور‌های غربی احتمالا با مجال دادن به فرصت‌های دموکراتیک سیاست خود در زمینه روسیه را تغییر می‌دهند.

تغییر سیاست غرب در قبال روسیه
همه شواهد حاکی از این است که قدرت‌نمایی روسیه مهمترین چالش کشور‌های غربی است و آمریکا و متحدان اروپایی چار‌ه‌ای جز کنار آمدن با مسکو ندارند. 
پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و فرو ریختن دیوار برلین شاهد پیش‌روی‌های پی در پی غرب در برابر روسیه بوده‌ایم. برخی نمونه‌های این پیشروی‌ها عبارت است از:
1- توسعه ناتو (پیمان آتلانتیک شمالی) به اروپای شرقی، 
2- توسعه مناسبات با کشور‌های آسیای میانه 
3- احداث پایگاه‌های نظامی در این کشور‌ها 
4- مدیریت مستقیم و غیر مستقیم انقلابات دموکراتیک (رنگین) در برخی کشور‌های جدا شده از اتحاد جماهیر شوروی و ... 
5- مانع تراشی در مسیر عضویت روسیه در سازمان تجارت جهانی و ... 
6- سرنگونی سرهنگ قذافی متحد سنتی روسیه 
ظاهراً همین پیشروی‌ها سبب شده است مسکو عزم خود را جزم کند تا رقبای غربی خود را متوقف و آنها را وادار کند منافع و نقش منطقه‌ای و بین المللی مسکو را به رسمیت بشناسند. 
این عزم نیز خود را در سیاست‌هایی هم چون «حمایت از روسی‌‌تبار‌ها در کریمه» و «حمایت از بشار اسد و مبارزه با داعش در سوریه» نشان داد. این حمایت‌ها به طور طبیعی با واکنش کشور‌های غربی - واکنش‌هایی مانند تحریم‌های اقتصادی روسیه و جلوگیری از موفقیت روسیه و متحدان در سوریه و ... - روبرو شد.
اما این اقدامات نیز مؤثر نبود و تأثیری بر عزم مسکو نداشت و ایستادگی و مقاومت روسیه ظاهراً در نهایت سبب شده جهان غرب بار دیگر خود را در یک دوراهی سهمگینی ببینید دوراهی «جنگ سرد» و «جنگ جهانی»، چیزی که - برخلاف آنچه نشان داده می‌شود- از حال و حوصله افکار عمومی و حتی مقامات و نخبگان کشور‌های غربی خارج است. 
از طرف دیگر به نظر می‌رسد سرخوردگی و احساس ناکامی از نظام سیاسی و رهبران کشور‌های غربی در حدی افزایش یافته است که تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیران در غرب نگران اسطوره شدن ولادیمیر پوتین و روسیه در افکار عمومی خود هستند. نباید فراموش کرد که صاحب‌نظران «خروج انگلیس از اتحادیه اروپا» و «رای مردم آمریکا به ترامپ» را از مهمترین نشانه‌های سرخوردگی افکار عمومی این کشور‌ها از نظام سیاسی خود قلمداد می‌کنند و حتی ترامپ نیز با وجود تمجید از پوتین در انتخابات با استقبال عمومی روبرو شده است. 
ماریا لیپمن، تحلیگر سیاسی دیروز در گفتگو با خبرگزاری فرانسه با بیان اینکه "­رویدادها و مشاهدات میدانی حاکی از رونق قدرت دوباره ولادیمیر پوتین است"، گفت: "روسیه توانسته است جایگاه خود را به مقدار زیادی در عرصه بین‌المللی تقویت کند و از این روست که رئیس جمهور این کشور نیز از جذابیت‌های بیشتری در جهان برخوردار شده است." 
لیپمن همچنین خاطرنشان کرد، "رهبران و مقاماتی ­که با قشر کم‌سواد جامعه ­که می‌توانند علیه دولت، نظام و جهانی‌سازی صحبت کنند سروکار دارند بیشتر در جامعه مقبول‌ترند و طرفداران بیشتری دارند که ولادیمیر پوتین به خوبی توانسته است چنین چهره‌ای برای خود بسازد."
این مطالب بیانگر این است که کشور‌های غربی نگران اسطوره‌شدن پوتین نزد افکار عمومی سرخورده خود هستند و سعی می‌کنند هم منافع و نقش بین‌المللی روسیه را به رسمیت بشناسند، و هم به صورت مدیریت شده به حامیان وی در آمریکا و اروپا مجال قدرت‌گیری بدهند، شاید به این ترتیب ابتکار عمل را در مدیریت این تحولات بدست گیرند. 
اما در این میان مطلب مهمتر این است که ظاهراً کشور‌های غربی با مجال دادن به فرصت‌های دموکراتیک سعی می‌کنند سیاست خود در زمینه روسیه را تغییر دهند. به عبارت دیگر، کشور‌های غربی از فرصت انتخابات‌های جاری و پیش رو به عنوان یک فرایند سیاسی مسالمت‌آمیز برای اصلاح رویه خود در برابر روسیه بهره‌برداری می‌کنند. برخی شواهد بیانگر این مطلب است: 
1- دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و بسیاری از مقامات ­برجسته‌ای که وی اخیراً به عنوان مقامات دولت‌اش معرفی کرده است در دوران انتخابات ریاست جمهوری آمریکا حمایت‌های خود را از کرملین مستقیم و غیرمستقیم ابراز کرده‌اند.
2- در اروپا ­نتایج انتخابات مقدماتی ­ریاست جمهوری در فرانسه نشان می‌دهد فرانسوا فیون نخست‌وزیر سابق این کشور که از پیشگامان راستگرای این کشور در انتخابات ریاست جمهوری به شمار می‌رود از طرفداران تقویت مناسبات و همکاری‌های نزدیکتر با روسیه است.
رومن رادوف و ایگور دودون از نامزدهای طرفدار مسکو در انتخابات ­ریاست جمهوری بلغارستان و مولداوی نیز بر تقویت همکاری‌ها با روسیه تاکید دارند.
جالب این که کشور‌های غربی در حالی سعی می‌کنند در بستر‌های دیپلماتیک سیاست خود در قبال روسیه را تغییر دهند که پیش از این - و پس از بحران الحاق کریمه به روسیه در 2014 که با تحریم‌های اروپا و آمریکا روبرو شد- محافل سیاسی و رسانه‌ای این کشور‌ها همه عزم خود را جزم کردند تا رئیس جمهور روسیه را در مناسبات بین‌المللی مطرود کنند. همچنین پس از آغاز حمایت مسکو از بشار اسد در سپتامبر 2015 در برابر تروریست‌های داعش، کشورهای غربی و همچنین دیده‌بان‌های حقوق‌بشر با محکومیت‌های فراوان و همچنین اتهام همکاری در ارتکاب جنایات جنگی کوشیدند چهره‌ای منفوری از پوتین نزد افکار عمومی جهان بسازند. اما ظاهرا این رویه بی‌تأثیر بوده و این بی‌تأثیر بودن نیز نشانه موفقیت راهبردی پوتین و همچنین بی‌اعتمادی افکار عمومی جهان نسبت به ساختار‌های سیاسی و رسانه‌ای غرب می‌باشد. 
 
-------------------------------------------
بررسی و تحلیلی/ عبدالرضا خلیلی
­
­
­

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اجرای بیش از ۳۰۰ برنامه مردمی در شهرستان برخوار
معدوم‌ سازی ۷۲۰ کیلوگرم سبزی خشک غیربهداشتی در نیشابور
دوره تخصصی توانمندسازی تیم‌های سحر چهارمحال و بختیاری به میزبانی بروجن
مازندران درگیر سامانه سرد و بارشی
تهدید به حملات جدید علیه لبنان
«سرزمین من» ، در جمع آثار راه‌یافته به جشنواره بین‌المللی میراث‌فرهنگی
برگزاری نشست اساتید و نخبگان تبلیغ در قم
صادرات پسته به اروپا بدون مشکل ادامه دارد
بهره برداری از چمن مصنوعی روستای جزه شهرستان کوهپایه
دستگیری فرد مسلحی که در اغتشاشات اخیر مردم را تهدید به کشتن می کرد
پیشرفت طرح ۵۵۰ هزار هکتاری
افتتاح واحد ۲۵ هزار تنی خوراک آبزیان در استان بوشهر
بررسی طرح «مسجد، پایگاه قرآن» برای تقویت برنامه‌های قرآنی در ماه رمضان
تبدیل باورمندی احساسی به باورمندی عقلانی ،رسالت امروز است
اختتامیه شعر فجر برگزار شد
برگزاری جشن بزرگ اقتدار ورزش ایران در مجموعه ورزشی شهید شیرودی
«ققنوس» از رادیو فرهنگ و پخش زنده آرسنال و چلسی از شبکه سه
کلنگ‌زنی طرح تکمیل زنجیره شیلات کهگیلویه و بویراحمد
تسلیت دبیرکل حزب موتلفه اسلامی در پی درگذشت والد شهید نصرالله
افتتاح ۱۱۴ طرح عمرانی در شهرستان نور
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نمایندگان مجلس در حمایت از سپاه پاسداران سبزپوش شدند
فهرست مشخصات ۲۹۸۵ جان‌باخته حوادث اخیر منتشر شد
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود
برگزاری مسابقات قرآن کمیته روستایی و عشایری آذربایجان شرقی
پیش بینی افزایش دما و ورود سامانه بارشی به خوزستان
اجرای ۴۰۰ کیلومتر عملیات روکش آسفالت در محورهای خراسان رضوی
اطلاعیه مهم برای گندم کاران استان اردبیل
عراقچی: فقط در حوزه هسته‌ای توافق ممکن است
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن
آمریکایی‌ها بین دو راهی جنگ پرهزینه و بی‌آبرویی
عزل مدیرشبکه افق و توقف برنامه «خط‌خطی»
ملت ایران همچنان سدی استوار در برابر فتنه‌ها خواهند بود
جزئیات سفر وزیر خارجه قطر به تهران از زبان بقائی
پیش‌بینی بارش‌های پراکنده در برخی مناطق کشور
ایران قوی و مستقل مانع اصلی برنامه‌های استکباری است
خبر مثبت علی لاریجانی از پیشرفت مذاکرات  (۲ نظر)
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود  (۲ نظر)
اتصال چابهار و اردبیل به شبکه ریلی کشور  (۱ نظر)
هیچ ایرانی نباید از خرداد ۱۴۰۵ بدون بیمه باشد  (۱ نظر)
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز  (۱ نظر)
جشن هلهله فرشتگان در شهرکرد  (۱ نظر)
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
افتتاح بیش از ۲ هزار طرح عمرانی در دهه فجر  (۱ نظر)
حضور رهبر معظم انقلاب در حرم مطهر امام خمینی (ره)  (۱ نظر)
ایران قوی و مستقل مانع اصلی برنامه‌های استکباری است  (۱ نظر)
هشتگ سپاه ضدتروریسم پربازدید شد  (۱ نظر)
بیانیه جامعه ورزش در حمایت از مقام معظم رهبری  (۱ نظر)
۷۰ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
حذف ارز ترجیحی نیازمند اجرای تدریجی و حمایت هدفمند است  (۱ نظر)
حملات رژیم اسرائیل به لبنان مصداق بارز جنایت جنگی است  (۱ نظر)