اسماعیلی: شکایت خانواده شهدای حله از آمریکا
رئیس کل دادگستری استان تهران از طرح شکایت خانوادههای شهدای حله از آمریکا خبر داد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی و ارتباطات دادگستری تهران، غلامحسین اسماعیلی در دیدار با آیتالله محمدی ری شهری، با تبریک سالروز میلاد حضرت مسیح (ع) در خصوص برنامه دیدار و گفتگو با علمای تهران افزود: بنده از بدو تصدی در دادگستری استان تهران احساس کردم که در سایر استانها ارتباط نهادهای دولتی با علمای بلاد بیشتر از تهران است و این موضوع را یک آسیب و خلاء بزرگ در این مجموعه مدیریتی می دانستم.
وی گفت: افزون بر این ما به عنوان دستگاه قضائی به لحاظ جایگاه و انتصابی که قضاء اسلامی به نظام ولایی دارد و حساسیت های شغلی که داریم میطلبد بیشتر به محضر علماء دین شرف یاب شویم و بدین لحاظ از ابتدای سال 95، برنامه بازدید را آغاز کردیم و به مرور به خدمت حضرات علماء میرسیم تا ضمن کسب معنویت، گزارشی از آخرین وضعیت دادگستری استان تهران را خدمتشان ارائه کرده و سپس از بیانات و رهنمودهایشان کسب فیض کنیم.
رئیس کل دادگستری استان تهران با اشاره به اهداف چهارگانه دیدار با علماء گفت: ما در ابتدا نخستین هدفمان زیارت، دیدار و ملاقات علمای دین است که این امری ارزشمند بوده و موجب میشود که به این ارزش معنوی دسترسی پیدا کنیم و هدف دوم، ارائه گزارش اجمالی از وضعیت حوزه قضائی و هدف سوم کسب فیض و رهنمود از محضر علماء و در نهایت هم درخواست انعکاس مستقیم گلایهها و مشکلاتی که مردم در حوزههای قضائی با آن مواجه هستند.
وی ادامه داد: به لحاظ این که علماء مورد وثوق و مراجعه مردم هستند مشکلات خودشان را با علماء بلاد در میان میگذارند و علاقمند هستیم تا یک مسیری را تعریف کنیم که این گلایه و مشکلات به طور مستقیم مطرح و به ما منعکس شود و تا آنجا که برای ما مقدور است، برای رفع این معضلات اقدام کنیم.
اسماعیلی با بیان گزارشی از وضعیت و عملکرد دادگستری کل استان تهران تشریح کرد: امروز تهران به دلیل افزایش جمعیت و مهاجرتهای بی رویه، حدود یک پنجم پروندههای قضائی کل کشور را بالغ بر یک و نیم میلیون پرونده در سال به خود اختصاص داده است، لیکن از حیث کیفیت، تهران متمایز از سایر استانهای کشور است چرا که نوع پروندههای مطرح در آن در ابعاد مختلف بسیار متفاوت و مهم هستند مانند: پروندههای مطبوعاتی، ملی، بین المللی، اقتصادی و حتی پروندههای مقامات و مدیران که هر کدام از آنها میتواند به لحاظ حجم و مبالغ به تنهایی استعداد یک دادگستری را به خودش اختصاص دهد.
وی در ادامه افزود: ما در روزهای پایانی آذر، دو حادثه تلخ و ناگوار شهدای حله در عراق و برخورد قطار زائرین حرم امام هشتم (ع) در سمنان را داشتیم که این حوادث تلخ، بار قضائی آن به لحاظ انجام معاینات پزشکی، DNA و تشخیص هویت، به دلیل وجود امکانات علمی و فنی برعهده دادگستری کل استان تهران قرار گرفت.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: در راستای اجرای قانونی که به دادگستری جمهوری اسلامی ایران اجازه میدهد تا دعاوی شهروندان را علیه دولت آمریکا رسیدگی کند در حال حاضر برخی خانوادههای شهدای حله اعلام کردهاند که قصد طرح دعوا و شکایت از آمریکا را دارند، به دلیل حمایتهای تسلیحاتی که از داعش داشته و به دنبال آن نیز ما یک باب جدیدی را علیه دولت آمریکا باز کردیم ، در سال گذشته در فاجعه منا داشتیم که پیکر شهداء به تهران منتقل و الان رسیدگی و پیگیری قضائی چه در داخل و چه در حوزه بین الملل در دادگستری تهران در حال رسیدگی است و بدین سبب نوع کار در این دادگستری دارای ویژگیهای خاص و منحصربفرد است.
اسماعیلی در ادامه مهمترین محورهای فعالیت دادگستری استان تهران را برشمرد و افزود: تهران دارای ظرفیتی بی نظیر از قضات عالم، با تجربه، کارآمد و دارای تبحر عالی است و معتقدیم این قبیل پروندههای سنگین ملی و بین المللی، امر دادرسی آن توسط قضات ما قابل انجام است اما در کنار این بضاعت کیفی با دو محرومیت کمبود شدید کادر قضائی و اداری مواجه هستیم و علیرغم این که طی دو سال با عنایات ویژه ریاست قوه قضائیه در حوزه کادر قضائی بیش از 300 قاضی جذب استان تهران شدهاند ولی هنوزهم تعداد قضات از میانگین کشوری کمتر است.
وی ادامه داد: در خصوص نیروی اداری نیز با کمبود شدید و در برخی حوزهها با بحران مواجه هستیم و از طرف دیگر از حیث فضا و اماکن در محرومیت بسیار جدی بسر میبریم و در اکثر مناطق 22 گانه تهران فضای اداری و قضائی مناسب نداریم و حدود 60% از اماکن اداری ما استیجاری نامطلوب است، تلاش کردیم با گزارش هایی که محضر ریاست قوه قضائیه ارائه کردهایم ، در حال حاضر تعداد 20 ساختمان در استان تهران در حال احداث داریم، بهره برداری از این ساختمانهای جدید هرچند نیاز ما را تامین نمیکند اما یک تحول در این مجموعه ایجاد خواهد کرد و از این تعداد از ساختمانها فقط اعتبار دو مورد آن از توسط دولت تامین شده و بقیه آن از محل اعتبارات خاص ریاست قوه قضائیه تامین شده و امیدواریم در سه ماهه اول و دوم سال 96 به بهره برداری برسد و این رویه در سایر استان ها نیز صورت گرفته است.
رئیس کل دادگستری استان تهران در خصوص سالم سازی و مبارزه با فساد گفت: ما کم و بیش در مجموعه دادگستری کل استان تهران با مجموعهای از همکاران مواجه بوده ایم که از تقوا و تعهد لازم برخوردار نبودند و خطاهایی از آنان سر می زد و این امر یک آسیب جدی به اعتماد مردم، دستگاه قضائی و عدالت می رساند و در دیداری که با مقام معظم رهبری داشتیم، معظم له به امر سالم سازی تاکید فراوان داشتند.
وی ادامه داد: ما در سال اول به اصل مبارزه با فساد تاکید فراوان کردیم و دادگستری استان تهران در این زمینه در کل کشور پیشگام بود از روز اول بنای ما بر این بوده که اگر در این حوزه تخلفی صورت گرفته حتماً باید شناسایی و برخورد صورت گیرد و در سال دوم بعد از دیدار با رهبری که ایشان فرمودند که برخوردها باید قوی و بازدارنده باشد و متخلفین باید به اشد مجازات برسند.
وی افزود: در خصوص متخلفین از سوی دادگاه آرایی مبنی بر حبس طولانی مدت صادر و بدین طریق معلوم شد که در یک عزم جدی برای مقابله با مفاسد احتمالی در این مجموعه وجود دارد.
در بخش دیگر این دیدار، آیتالله محمدی ری شهری ضمن اظهار خرسندی از این نشست در خصوص اهمیت کار قضایی اظهار داشت: کار قضایی در عین حال که پرفضیلت و بهترین خدمت است، یک کار بسیار سنگین است و شغلی سنگین تر از کار قضایی در نظام اسلامی وجود ندارد، چرا که هم ارزش آن فوق العاده است و هم دارای مسئولیتی مضاعف است.
مدیریت تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع) در ادامه افزود: در دادگستری استان تهران ایجاد معاونت فرهنگی در راستای پیشگیری، کار بسیار پسندیده ای است و بدنبال آن نیز وجود مجموعه های حفاظت و اطلاعات جهت برخورد با فساد احتمالی حائز اهمیت دو چندان است.
وی کار فرهنگی را در دستگاه قضایی فعالیتی گسترده توصیف کرد و گفت : بنده قبلاً در راستای انجام مسئولیتی که داشتم، انجام فعالیت فرهنگی تواصی را آغاز و ایجاد کردم و اعتقاد داشتم ؛ برپایی این نوع از جلسات بسیار مهم است و مقام معظم رهبری(حفظه ا...) هم بسیار بر تقویت معنویت تاکید می کردند و بدین طریق باید قبل از آن که افراد مسئولیتی را بر عهده بگیرند، به گونه ای فعالیت کرد که این اشخاص آلوده نشوند و انجام آن نیازمند اقدامات پیشگیرانه فرهنگی است.
آیت ا... محمدی ری شهری در خصوص اهمیت کار قضایی یادآور شد: کار قضایی، فعالیتی با ارزش است، باید مراقبت کرد تا یک سلسله مسائل پیش نیاید که با وجود قضات شریفی که در حال خدمت هستند و به هیچ قیمتی حاضر نمی شوند تخلف کنند، اما وجود عده ای همه را بدنام کند و این افراد بدین طریق چند برابر به نظام، قوه قضائیه و قضاءاسلامی ضربه وارد می کنند.
محمدی ری شهری گفت: سالم سازی قوه قضائیه باید در درجه اول اولویت ها باشد و برای این کار دو راه حل وجود دارد: نخست همین کار فرهنگی است که حجت بر افراد تمام می شود و کار دوم حراست و مراقبت است تا کمترین سوژه ها نیز بی تفاوت رها نشوند، البته حرمت ها و آبروی افراد نیز باید حفظ شود و ضمن این که مردم هم متوجه شوند که قوه قضائیه نسبت به متخلفان و کسانی که بر حقوق مردم تعدی می کنند، رحم نخواهد داشت.