• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۴۶۹۹۴۱
تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۷
سیاسی » رهبری

ولایتی:آمریکا؛ سرمنشاء مشکلات سوریه

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به دخالت فعال آمریکا در تجهیز، آموزش و اعزام تروریست ها به خاک سوریه گفت: آمریکایی ها نمی توانند هم سرمنشا مشکلات سوریه باشند و هم در مذاکرات صلح آستانه شرکت کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، علی اکبر ولایتی پس از دیدار با نخست وزیر سوریه و در جمع خبرنگاران، تصریح کرد: در این دیدار ابعاد مختلف سیاسی و اقتصادی روابط دو جانبه بین ایران و سوریه و همچنین موضوع اجلاس آستانه مورد بحث قرار گرفت.

وی افزود: ایران و سوریه دو کشور با روابط استراتژیک هستند که هر دو نیز از اعضای مهم خط مقاومت اند، پیروزی اخیر سوریه در حلب به کمک حامیان و متحدین آنها یعنی ایران، روسیه، حزب‌الله لبنان و عده ای دیگر از مبارزان راه آزادی و اسلام صورت گرفت که امیدواریم پیروزی های بعدی نیز در پیش باشد.

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: در هفته های اخیر مسئولان اصلی سیاست خارجی، امنیتی و دفاعی سوریه به ایران سفر داشتند و امروز نیز نخست وزیر و تعدادی از وزرا با حضور خود در ایران توافقنامه های بسیار مهمی در ارتباط با سرمایه گذاری جمهوری اسلامی ایران در حوزهای استخراج فسفات و استفاده از بنادر سوریه امضا کردند.

ولایتی امضای این توافق نامه ها را منجر به تقویت روابط دوجانبه دانست و گفت: جمهوری اسلامی ایران کمک هایی به دولت سوریه کرده و دولت سوریه نیز متقابلاً امتیازاتی به جمهوری اسلامی ایران واگذار کرده است که این معاملات دو سویه به نفع ملت دو کشور خواهد بود که امیدواریم با سفر بسیار مهم و سازنده نخست وزیر سوریه به ایران این توافقات جنبه عملیاتی یابد.

ولایتی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه موضع ایران در خصوص مخالفت با حضور آمریکا در اجلاس آستانه در صورت موافقت ترکیه و روسیه چه خواهد بود؟ گفت: دیدگاه جمهوری اسلامی ایران در مخالفت با شرکت آنهایی است که همچنان علیه دولت سوریه اقدام میکنند که در راس آنها آمریکاست.

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: آمریکایی ها نمی توانند در صحنه بین المللی در تجهیز، آموزش و اعزام تروریست ها به خاک سوریه دخالت فعال داشته باشند و همچنین سرمنشأ مشکلات برای دولت و ملت سوریه باشند و در عین حال در مذاکرات صلح نیز شرکت کنند.

علی اکبر ولایتی خاطر نشان کرد: به ما اعلام شده بود که آمریکایی‌ها قرار است به عنوان ناظر در این اجلاس شرکت کنند در حالی می دانیم اگر آمریکایی ها شرکت کنند به نظارت اکتفا نخواهند کرد.

وی تاکید کرد: دیدگاه قاطع و مستقل جمهوری اسلامی ایران بر اساس شواهد و قرائن منطقی، حضورنیافتن آمریکایی ها و حامیانشان در اجلاس آستانه است.

ولایتی همچنین در خصوص نظر ایران درباره حضور عربستان و قطر در این اجلاس گفت: عربستان سعودی و قطر نقش اساسی در به شهادت رساندن اتباع و تخریب سوریه همچنین تخریب زیربناهای این کشورداشتند و به دشمنی های خود ادامه می دهند.

رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تاکید کرد: آنهایی که نتوانستند در میدان نظامی به خواسته های خود برسند نمی توانند در میدان صلح به خواسته های خود جامه عمل بپوشانند.

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این سوال که اگر روسیه و ترکیه موافق حضور آمریکا در مذاکرات آستانه باشند ایران چه واکنشی خواهد داشت، خاطرنشان کرد: دیدگاه اعلام شده ما در قبال حضور آمریکا در آستانه دیدگاه اساسی جمهوری اسلامی ایران بوده که توسط وزیر خارجه و من عنوان شده است و در ابراز آن تردیدی وجود ندارد.

وی ادامه داد: استدلال روسیه این است که ترکیه تضمین می کند گروههای معارض تروریستی که علیه دولت و ملت سوریه می جنگند آتش بس را رعایت کنند.

ولایتی گفت: نظر اساسی ایران این است که همانطور که ایران و روسیه در زمان بحران های طولانی و مخرب علیه سوریه به نفع دولت و ملت سوریه شرکت و از آنها حمایت کردند در ادامه کار نیز همین سه کشور با مشورت یکدیگر، مشکلات سوریه را در ایام صلح حل کنند.

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطر نشان کرد: از نظر ما مذاکرات صلح با شرکت دوستان سوریه به سرانجام می رسد لذا آنهایی که به دفاع از تمامیت ارضی سوریه کمک کردند، شایستگی حضور در مذاکرات صلح دارند.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سردار مارانی: حاج قاسم شجاعانه به دل دشمن می‌زد
دشمن برای جبران شکست‌ها روی ناامنی ایران تمرکز کرده است
تکذیب شایعه لغو پروازهای امارات به ایران
برگزاری نشست هیئت اتاق بازرگانی ایران با اعضای اتاق اصفهان
بررسی مشکلات ۲۲ پروژه عمرانی در شبستر
کتاب بر شانه‌های کارون، روایت کننده تشییع تاریخی سردار دل‌ها در اهواز
اجرای پویش نه به پلاستیک در بیارجمند
حضور نیم میلیون زائر در آیین سالگرد سپهبد شهید سلیمانی در کرمان
مطالبه گری حق هر ایرانیست، اما درچارچوب قانون
احزاب، موتور محرکه انتخابات
اجتماع مردم بروجرد در محکومیت آشوبگران
۵ مرزنشین مفقودی اشنویه نجات پیدا کردند
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد
سوادآموزی ۲۱۹مددجو در زندان‌های استان کرمان
مادر شهید حسینعلی اصغری آسمانی شد
اتاق بازرگانی روح اقتصاد استان است
یخبندان شبانه در کرمان تا پایان هفته
جدایی فرشاد احمدزاده از پرسپولیس
بیانیه اصناف، کسبه و بازاریان استان چهارمحال و بختیاری
گزینش، نقطه آغاز سلامت نظام تعلیم و تربیت است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا
کالابرگ ۴ میلیونی به چه کسانی اختصاص می‌یابد؟
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها
قطع جریان گاز فردا در بخشی از خیابان‌های شهر اصفهان
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر
کاهش دما در استان کرمان
با معترض حرف می‌زنیم؛ اغتشاش‌گر را باید سر جایش نشاند
هوای خراسان رضوی سردتر می‌ شود
سرمای شدید و یخبندان در زنجان
تجهیز و غرفه بندی روستابازار پارک شهر در اراک
حضور پزشکیان در مجتمع بهزیستی «خانه دختران ایران»
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال 
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۱۴ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۷ نظر)
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد  (۷ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
افتتاح شهربازی در جنوب شهر شیراز  (۲ نظر)
اعتبار یارانه «طرح یسنا» پانزدهم دی ماه شارژ می‌شود  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
مردم ایران دشمنانی به مراتب کارکشته‌تر را ناامید کرده‌اند  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
ایران در نبرد ۱۲ روزه از موشک‌های استراتژیک استفاده نکرد  (۱ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
لاریجانی: مردم آمریکا مراقب سربازانشان باشند  (۱ نظر)
تسلیت وزیر امور خارجه به مناسبت شهادت مرزبان دلیر ایران  (۱ نظر)
وزیر دفاع: بی ملاحظه به تهدیدات پاسخ می‌دهیم  (۱ نظر)