به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، سرهنگ پاسدار مراد علی محمدی مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان کرمانشاه در ابتدا افزود: با پذیرش قطعنامه ۵۹۸ از طرف ایران به منظور ترک مخاصمات با کشور عراق، رژیم بعث عراق در ادامه روند کارشکنیهای خود زمینهسازی برای هجوم مجدد به ایران را فراهم نمودو در صبح روز جمعه ۳۱ / ۴ / ۱۳۶۷ تهاجم مجدد خود را از سه منطقه جنوب، غرب و شمالغرب به ایران آغاز کرد، این تهاجم تنها سه روز پس از آن آغاز شد که جمهوری اسلامی ایران رسمأ قطعنامه را پذیرفته بود. در منطقه جنوب نیروهای دشمن از دو محور شلمچه و کوشک به داخل خاک ایران پیشروی نمودند، هدف آنها محاصره و تصرف مجدد شهر خرمشهر و اشغال جاده اهواز-خرمشهر بود.
در منطقه غرب دشمن به منظور تصرف شهرهای قصرشیرین، سرپلذهاب، گیلانغرب، نفتشهر و سومار و مناطق میمک، صالحآباد، گلان، امیرآباد و شهر مهران اقدام به تهاجم نمود و در استان کرمانشاه در محور قصرشیرین-سرپلذهاب تا پل ماهیت نزدیک به گردنه پاطاق پیشروی نمود. در منطقه شمالغرب نیز ارتش عراق اقدام به حمله نمود که بدون کسب موفقیت در ارتفاعات منطقه متوقف گردید. در حالی که ارتش عراق برای تسهیل ورود نیروهای سازمان مجاهدین خلق (منافقین) به خاک ایران حضور خود را در مناطق قصرشیرین و سرپلذهاب حفظ کرده بود، ارتش به اصطلاح آزادی بخش ملی ایران (منافقین) در حالی که از پشتیبانی نیروی هوایی و نیروی زمینی ارتش عراق برخوردار بودند وارد خاک ایران شدند.
سرکرده سازمان مجاهدین خلق با درک ضعیف از مناسبات قدرت در ایران و نیز شناخت ناقص از نقش معنوی حضرت امام خمینی (ره) و رابطه و اعتقاد عمیق مردم با ایشان، برخی از وقایع و رخدادهای ایران را دستمایه تحلیلی نادرست قرار داد و آن هم فروپاشی نظام سیاسی ایران تداعی میشد و بر این مسئله تأکید کرد که ما از قبل تصمیم به انجام عملیات را داشتیم و میخواستیم آن را دیرتر انجام دهیم، اما پذیرش قطعنامه ۵۹۸ از طرف ایران کار ما را تسریع کرد.
در چنین اوضاع و احوالی ستون سازمان منافقین در ساعت ۰۰: ۱۶ روز دوشنبه ۳ / ۵ / ۱۳۶۷ طی یک برنامه زمانبندی شده از مرز خسروی عبور و طبق پیشبینیهای قبلی در ساعت
۰۰: ۱۷ در قصرشیرین و در ساعت۰۰: ۱۸با گذشتن از شهر سرپلذهاب به سمت اسلام آباد غرب در حال پیشروی بودند.
سرهنگ پاسدار مراد علی محمدی در ادامه گفت: با اطلاع فرماندهان و مسئولین نظام از پیشروی نیروهای سازمان مجاهدین خلق (منافقین) و متوقف کردن آنها در گردنه چهارزبر توسط رزمندگان اسلام، عملیات مرصاد به منظور مقابله، انهدام و تعقیب و تنبیه سازمان منافقین طرح ریزی و در تاریخ ۵ / ۵ / ۱۳۶۷ به مرحله اجرا درآمد. در عملیات مرصاد رزمندگان اسلام از
هوا و زمین نیروها و تجهیزات جنگی سازمان مجاهدین خلق (منافقین) را هدف قرار داده وآنها را منهدم نمودند.
در این عملیات نزدیک به ۱۵۲۳ نفر از افراد سازمان کشته و ۲۳۰۰ نفر زخمی و تعداد ۳۰۵ نفر از آنان توسط رزمندگان اسلام دستگیر شدند، همچنین در این عملیات اکثر امکانات منافقین نابود و یا به غنیمت رزمندگان اسلام درآمد.
با تغییر اوضاع به زیان عراق و فشارهای کشورهای منطقه و فرا منطقه بر رژیم بعث عراق، این کشور در تاریخ ۱۵ / ۵ / ۱۳۶۷ در نامهای به دبیر کل سازمان ملل متحد رسمأ آتشبس را پذیرفت و در نتیجه با هماهنگی دبیرکل سازمان ملل متحد
زمان آتشبس رسمی بین دو کشور ایران و عراق ۲۹ / ۵ / ۱۳۶۷ تعیین گردید و جنگ ایران و عراق پس از گذشت هشت سال از تجاوز عراق به ایران پایان یافت.
مدیرکل حفظ آثار ونشر ارزشهای دفاع مقدس ضمن گرامی داشت یاد و شهدای عزیز این عملیات غرور آفرین افزود: امسال برنامههای فرهنگی متنوعی توسط سپاه حضرت نبی اکرم (ص) پیش بینی و به اجرا در خواهد آمد از جمله این برنامهها رونمایی از ۱۵ عنوان کتب دفاع مقدس، برگزاری مراسم حماسه مرصاد در روز پنجم مرداد ماه سال جاری که راس ساعت ۳۰: ۱۷ در محل یادمان مرصاد در تنگه چهار زبر برگزار میگردد از دیگر برنامههای این ایام برگزاری تئاتر مرصاد توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان به مدت ۳ روز از پنجم تا هشتم مرداد ماه در مجتمع غدیر شهر اسلام آباد غرب و برنامههای ورزشی متعدد و همچنین برگزاری یادواره شهدای اطلاعات عملیات غرب کشور توسط قرارگاه منطقهای نجف اشرف میباشد.