پخش زنده
امروز: -
سال تحصیلی جامعه الزهرا و حوزههای علمیه خواهران سراسر کشور صبح امروز با حضور آیت الله سبحانی و مدیران حوزههای علمیه خواهران آغاز به کار کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، آیت الله سبحانی در این مراسم با اشاره به سه محور آفرینش زن، حقوق زن
و حقوق متعادل در سخنان خود گفتند: حقوق زن در اسلام بسته به شرایط و موارد پیش
آمده است.
ایشان با نام بردن از مواردی همچون مهریه زن و
طلاق گفتند: مهریه یکی از نشانه های تکریم زن در اسلام است و بسیاری از قلم شکسته
ها فکر می کنند مهریه خرید زن به حساب می آید.
و در مسئله طلاق اسلام مرد را موظف می کند تمامی حق و حقوق زن را بپردازد.
آیت الله سبحانی به برخی از کشورهای اروپایی و شرایط تضییع حقوق زن در آنها اشاره کردند و گفتند: در کشور فرانسه در سال های گذشته زن بدون اجازه شوهر حق تصرف در اموال شخصی خود را نداشت، اما اسلام برای زن استقلال مالی قائل است.
این مرجع تقلید با اشاره به فرازی از توارت که مدعی است حضرت حوا از دنده حضرت آدم آفریده شده است تصریح کردند: قرآن کریم برای آفرینش زن و مرد قائل به خلقت استقلالی است و هر دو را انسان کامل می داند
آیت الله سبحانی در ادامه به تشریح تفاوت دیه زن و مرد پرداختند و گفتند: نباید بین دیه و قصاص اشتباه شود که قصاص غیر از دیه است و قصاص در حقیقت تجاوزی است که به انسان شده ولی دیه ربطی به انسانیت ندارد و به ضرر مادی مربوط است.
ایشان به مسئله تفاوت ارث زن و مرد اشاره کردند و تصریح کردند: همیشه حقوق مالی زن کمتر از مرد نیست و اگر در مسائل ارث مطالعه کنید سه نوع ارث داریم که گاهی زن و مرد مساوی ارث می برند که اگر پسری بمیرد پدر و مادرش هر دو ثلث می برند، گاهی مرد کمتر و زن بیشتر ارث می برد و این در جایی است که زنی می میرد و شوهر و دختر دارد و شوهر چون فرزند دارد سهم الارثش ربع و دختر نصف است، پس در مواردی مصلحت ایجاب می کند که ارث زن نصف باشد و در مواردی هم بیشتر از مرد است.
آیت الله سبحانی با اشاره به اینکه جامعه زنان نیمی از جمعیت جامعه را تشکیل می دهد گفتند: جامعه ما تک جنسیتی نیست و بنابراین باید به این بخش از جامعه توجه شود.
ایشان با تاکید بر اینکه اسلام دین عدالت است نه مساوات گفتند: تمام قوانین مصوب کشور باید بر مبنای عدالت بین دو جنس باشد نه بر اساس مساوات.
این مرجع تقلید امکانات آموزشی و خدماتی حوزه های علمیه خواهران و جامعه الزهرا را یکی از مصادیق رعایت حقوق زن در جامعه اسلامی عنوان کردند و گفتند: این مدارس علمیه همان نماد توجه به زنان در جامعه است. و همانطور که مردان می توانند از معارف اسلامی بهره ببرند زنان هم از این امکانات می توانند استفاده کنند.
خاطر نشان می شود: در حال حاضر بیش از 75 هزار طلبه خواهر در 490 مدرسه علمیه در سراسر کشور و جامعه الزهرای قم در سطوح مختلف حوزوی مشغول به تحصیل هستند و در سال تحصیلی 96 _97 حدود 18 هزار طلبه جدید الورود در این مدارس پذیرفته شده اند.