پخش زنده
امروز: -
استاد دانشگاه علامه طباطبائی گفت: ترامپ از نظر روانشناسی اقتدارگرا، خودشیفته، خودمحور و بی پروا است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما دهقانی فیروزآبادی در استودیو گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما ادامه داد: ترامپ تنها رئیس جمهور امریکاست که سابقه دولتی گری ندارد و حتی امریکایی ها هم معتقدند این یکی از نقایص ترامپ است. البته اینگونه به ذهن می رسد که بهره گیری از نشانه های مرد دیوانه یک نوع استراتژی معنادار است.
گوهری مقدم استاد دانشگاه امام صادق(ع) در سوی دیگر استودیو گفت: فقدان تجربه سیاسی ترامپ سبب شده تا هم حزبی های او هم به نوعی زیر سوال بروند به این علت ترامپ مجبور شد از جناحهای گوناگون یارکشی انجام و کابینه ای تشکیل دهد. حتی می توان به حضور پررنگ خانواده ترامپ در سیاستگذاریهای کاخ به عنوان اتفاقی کم سابقه اشاره کرد.
البته وزنه قدرتمند نظامیان بازنشسته در به کرسی نشستن ترامپ کمک شایانی کرده است، ایدئولوژ یست ها هم بر نژادپرستانه بودن دولت ترامپ دامن ها زده اند، کنار هم قرار گرفتن این عوامل سبب ایجاد اختلاف نظرهای مدیریتی در کاخ سفید خواهد شد.
وی گفت: البته با نیم نگاهی به کارنامه کوتاه مدت ترامپ می توان دریافت که او نسبت به روزهای آغازین ورودش به کاخ سفید کمی ساختارمند شده است.
فیروزآبادی کارشناس و استاد دانشگاه در سوی دیگر استودیو گفت: سیاستهای خارجی ترامپ اصول و سیاست خاصی دارد از جمله آنها افراط گرایی در ناسیونالیسم بودن است که به یک جانبه گرایی می انجامد و سبب شد و تا از سیاست تئوری مرد دیوانه استفاده کند. نظامی گری و ابهام راهبردی و عملگرایی غیر اخلاقی از دیگر سیاستهای خارجی ترامپ است.
پروفسور فلینت لورت مشاور پیشین کاخ سفید در ارتباط تصویری با گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما رسانه ملی ایران گفت: محبوبیت ترامپ نسبت به همتایان قبلی خود بسیار کم است، با نگاهی به افکار عمومی امریکا خواهیم دانست که اکثریت موافق و طرفدار باقیمانده توافقات در برجام هستند این در حالیست که ترامپ بر خلاف افکار عمومی امریکا قصد خروج از برجام را دارد؛ ترامپ در برخورد با موضوع هسته ای ایران دچار دوگانگی است.
گوهری مقدم در استودیو گفت: از آنجا که اعضاء کنگره هم حزبی ترامپ هستند احتمال حمایت از او بسیار است، از دیگر عوامل اثرگذار بر سیاستهای خارجی ترامپ می توان به لابی گری اشاره کرد و قویترین آنها لابی آی پک یا لابی صهیونیستی است.
فیروزآبادی دیگر میهمان حاضر در استودیو گفت: سیاست خارجی ترامپ یک نوع افراط گرایی ناسیونالیستی است که البته این روش هم مضاف بر روشهای دیگر روسای جمهوری ایالت امریکا در راستای تحقق نظام کلی امریکاست، البته در سیاستهای ترامپ یک نوع اوباما زدایی هم دیده می شود.
کامیل حواش تحلیلگر مسائل سیاسی از لندن در ارتباط تصویری گفت: بسیاری از طرفهای اروپایی برجام و همینطور تحلیل گران سیاسی در لندن موافق قرار ماندن برجام هستند زیرا منافع خودشان را در این ارتباط می دانند.
گوهری مقدم در استودیو گفت: با توجه به مواضع ترامپ و تیم او در نهایت یک نوع بی تحرکی و سکون در برقراری تحریمها از سوی کنگره دیده می شود هر چند پایبندی ایران به برجام هم به نظر آنها زیر سوال رفته است، سیاست امریکا حفظ تعهدات برجام کج دار و مریز است؛ آنها قصد دارند منافع ایران از برجام را از بین ببرند.
فیروزآبادی هم گفت: مهمترین فلسفه وجودی تحریمها مجازات کردن یک ملت برای فشار آوردن بر دولت است؛ البته شاید ملت ایران یکی از برترین ملتهایی باشد که از دولتش حمایت می کند.
گوهری مقدم تصریح کرد: موضوع قرار دادن نام سپاه در لیست سیاه، یک نوع هدفگذاری و تلاش برای تاثیر گذاری بر فضای داخلی ایران و ایجاد تفرقه میان حاکمیت و ملت است.
فیروزآبادی دیگر کارشناس حاضر در این برنامه گفت: ایران به لحاظ فنی به برجام پایبند بوده است البته بارها تذکر داده شده بود که مذاکرات باید در حوزه هسته ای انجام شود نه حوزه های دیگر.
گوهری مقدم در بخش پایانی برنامه گفت: در تقابل با رفتارهای امریکا، در ایران باید اجماع سیاسی میان احزاب ایجاد شود، از سوی دیگر ما باید پیامی را مبنی بر اینکه برجام لزوما منافعی برای ایران داشته اما قرار نیست همه اهداف و آرمانهای خودمان را برای حفظ برجام فدا کنیم، به امریکا ارسال کنیم.