• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۸۷۲۴۹۰
تاریخ انتشار: ۰۶ آبان ۱۳۹۶ - ۱۸:۱۷

رویکرد سینوسی آمریکا در قبال کره شمالی

آمریکا گاهی از تهدید نظامی هسته‌ای و تحریم‌های اقتصادی بر ضد پیونگ یانگ خبر می‌دهد و گاهی نیز از مذاکرات دیپلماتیک سخن می‌گوید و این افت و خیر ظاهرا همچنان ادامه دارد.

رویکرد سینوسی آمریکا در قبال کره شمالیآمریکا رویکردی سینوسی در قبال تحولات کره شمالی در پیش گرفته است و گاهی از تهدید نظامی هسته‌ای و تحریم‌های اقتصادی بر ضد پیونگ یانگ خبر می‌دهد و گاهی از مذاکرات دیپلماتیک.
جیمز ماتیس، وزیر دفاع آمریکا امروز با اشاره به اینکه کشورش هرگز یک کره شمالی هسته‌ای را قبول نخواهد کرد افزود: «هرگونه استفاده از سلاحهای هسته‌ای با یک پاسخ نظامی عظیم که هم موثر و هم فراگیر خواهد بود روبرو خواهد شد.» با این حال ماتیس گفت: "دیپلماسی مسیر ترجیحی آمریکاست". وزیر دفاع آمریکا این اظهارات را در دیدار از کره جنوبی و در یک کنفرانسی مطبوعاتی مطرح کرد.
وی همچنین روز پنج شنبه گذشته در سفر به تایلند تاکید کرد به رغم ادامه برنامه‌های توسعه موشکی بالستیک و تسلیحات هسته‌ای کره شمالی ، آمریکا قصد ندارد وارد جنگ با این کشور شود.
تنش‌ها در شبه‌ جزیره کره بعد از ششمین آزمایش هسته‌ای کره شمالی و آزمایش‌های مکرر موشکی این کشور از جمله موشک‌هایی که قابلیت رسیدن به خاک آمریکا را دارند، بسیار بالاست.
کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی و دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا مرتب تهدیدهای جنگجویانه کلامی و توهین‌های شخصی رد و بدل می‌کنند.
اظهارنظر مبهم دونالد ترامپ در اوایل ماه اکتبر که گفته بود «تنها یک چیز با کره شمالی جواب می‌دهد» به گمانه‌زنی‌ها در مورد احتمال مناقشه‌ای مسلحانه دامن زد. ظاهراً آمریکا با این رویکرد دوجانبه تهدید نظامی و هسته‌ای و دیپلماسی سعی می‌کند پیونگ یانگ پشت میز مذاکره بنشیند.
ماتیس دیروز ضمن اطمینان دادن به اینکه دیپلماسی «شیوه اقدام ترجیحی» آمریکا برای حل بحران کره شمالی است افزود: «دیپلمات‌های ما وقتی با یک نیروی نظامی معتبر پشتیبانی شوند، کارآمدتر خواهند بود.»
وی همچنین از پیونگ یانگ خواست خیال خام در سر نپروراند و تأکید کرد که توان نظامی آمریکا و کره جنوبی از کره شمالی بالاتر هستند. بر اساس برخی گزارش‌ها آمریکا 28 هزار و 500 نظامی در کره جنوبی مستقر کرده است.
با این حال خبرگزاری فرانسه امروز به نقل از مشاوران ترامپ خاطر نشان کرد که گزینه‌های نظامی آمریکا در شبه‌ جزیره کره محدود است: کره شمالی در امتداد مرز با کره جنوبی نیروهای توپخانه‌ای و موشک‌های کوتاه برد زیادی مستقر کرده است که در صورت آغاز مناقشه‌ای احتمالی می‌تواند هزاران قربانی در کره جنوبی بر جا بگذارد. سئول، پایتخت کره جنوبی که 10 میلیون نفر جمعیت دارد، تنها 50 کیلومتر با مرز فاصله دارد.
دیروز نیز ­مایک پنس معاون رئیس جمهور آمریکا در سفر به یکی از قوی‌ترین پایگاه‌های هسته‌ای آمریکا روز جمعه با اشارة کوتاه به مسئله کره شمالی، بیشتر سخنرانی خود را صرف تشکر از نیروی هوایی تنها پایگاه آمریکایی کرد که قادر به حملات هسته‌ای از طریق هواپیما و موشک است. پایگاه هوایی مینوت یکی از دو فروند بمب افکن بی 52 آمریکا را در اختیار دارد.
به گزارش آسوشیتدپرس در حالیکه یک بمب افکن مدل بی 52 در پشت پنس قرار داشت وی در مقابل 250 نفر از اعضای نیروی هوایی پایگاه مینوت گفت «برای برقراری صلح در جهان» نیرویی بزرگتر از زرادخانه هسته‌ای آمریکا وجود ندارد.
با این حال پرسشی که در اینجا مطرح می‌شود این است که آیا راه‌حل بحران هسته‌ای و موشکی در کره شمالی تهدیدهای نظامی و هسته‌ای آمریکا است؟
پنس همچنین وعده داد آمریکا فشار اقتصادی و دیپلماتیک خود بر کره شمالی را ادامه خواهد داد تا این کشور برنامه هسته‌ای و موشک بالستیک خود را رها کند.
وعده پنس درباره ادامه فشار اقتصادی و دیپلماتیک آمریکا بر کره شمالی در حالی است که ­توماس کوئینتانا گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور کره شمالی به کمیته حقوق بشر مجمع عمومی سازمان ملل اعلام کرد تحریم‌های موشکی و هسته ای سازمان ملل علیه پیونگ‌یانگ باعث آسیب دیدن شهروندان عادی کره شمالی و وخامت بیشتر شرایط نامناسب حقوق بشر در این کشور می‌شود.
کوئینتانا به کمیته حقوق بشر سازمان ملل گفت به دلیل تحریم‌ها، ارسال هرگونه داروهای مورد استفاده بیماران سرطانی، صندلی چرخدار و دیگر تجهیزات مخصوص افراد دارای ناتوانی‌های حرکتی خاص به کره شمالی متوقف شده است. وی همچنین گفت «نگرانی من این است که دور تازه تحریم‌ها تاثیراتی مخرب بر فعالیت‌های حیاتی اقتصادی داشته باشد و در نتیجه آن شرایط حقوق بشری در کره شمالی به مراتب بدتر شود.»
شاید در واکنش به مطالب گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور کره شمالی به کمیته حقوق بشر مجمع عمومی سازمان ملل آمریکا روز پنجشنبه ادعا کرد تحریم هایی را علیه هفت شهروند و سه شرکت کره شمالی بر سر آنچه موارد جدی نقض حقوق بشر از سوی این کشور می‌نامد، اعمال کرده است. استیون منوچین وزیر خزانه‌داری آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد این تحریم‌ها، ارتش کره شمالی و مقامات رژیم این کشور را که در نقض آشکار حقوق بشر دست دارند هدف قرار می‌دهد.
بازدید مایک پنس از این پایگاه نظامی درحالی صورت گرفت که شش هفته پیش، جیمز ماتیس وزیر دفاع آمریکا اقدام مشابهی را انجام داده است. ظاهراً این بازدید به عنوان یادآوری قدرت آمریکا به کره شمالی صورت می‌گیرد.
شایان ذکر است وزیر دفاع آمریکا نیز در اقدامی جداگانه در روز جمعه به منطقه غیرنظامی که در مرز کره جنوبی و کره شمالی قرار دارد سفر کرده است.

------------------------------------------------
عبدالرضا خلیلی

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مسیر قهرمانی والیبال پیشکسوتان مشخص شد
برپایی موکب پذیرایی در ورودی شهر فیروزکوه
دو اثر انتشارات جهاددانشگاهی برگزیده کتاب سال استان اردبیل شد
استاندار: مسئولان نباید برای خود تعطیلی قائل باشند
سردار رادان: «مشکل مسکن با مدیریت جهادی حل شدنی است»
داوطلبان انتخابات پیش رو چطور به صورت مجازی ثبت نام کنند؟
رصد شبانه‌روزی حریم پارک ملی دریاچه ارومیه با روشهای نوین هوشمند
اطلاعیه دعوت برای مراسم رونمایی از یادمان فاتح خیبر
کاهش دما در سمنان
تعطیلی هم مانع ثبت ازدواج نمی‌شود
پایان مسابقات جودوی کارگران کشور با قهرمانی خراسان رضوی
آغاز برگزاری مراسم معنوی اعتکاف در کاشان
همکاری مشترک سه نهاد برای شناسایی منشأ آلودگی هوای تهران
به یاد سردار دل ها حاج قاسم
کاشت درخت در فریمان
دانش آموزان و دانشجویان، بیش از ۷۰ درصد معتکفان خراسان جنوبی
مهار آتش سوزی اتاقک ups بیمارستان آریا رشت
بازتاب حمله آمریکا به ونزوئلا در رسانه‌های پاکستان
پیگیری مصوبات سفر نظارتی مجلس به منطقه آزاد ماکو
ممنوعیت معاملات ارزی فارکس در افغانستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تخریب اموال عمومی در آبدانان
لاریجانی: مردم آمریکا مراقب سربازانشان باشند
تسلیت وزیر امور خارجه به مناسبت شهادت مرزبان دلیر ایران
بازداشت یکی از عاملان اصلی طرح کشته‌سازی در لرستان
احزاب نقش حلقه‌های بین حاکمیت و مردم را ایفا می‌کنند
فرایند انتخابات میاندوره ای خبرگان و مجلس شورای اسلامی آغاز شد
باید میان معترضان و اغتشاشگران تفکیک قائل شد
اعلام اسامی داوران و ناظران هفته پنجم لیگ برتر هندبال بانوان
نیروهای مسلح آماده‌تر از دفاع مقدس ۱۲ روزه شده‌اند
فوتسال قهرمانی کارگران کشور
وزیر دفاع: بی ملاحظه به تهدیدات پاسخ می‌دهیم
قدردانی آیت‌الله شبیری زنجانی از تلاش‌های رسانه ملی
فیلم‌های سینمایی شبکه نمایش، شنبه ۱۳ دی
شکست ملی پوشان هندبال در دیدار‌های دوستانه بحرین
وبینار تخصصی نگهدارنده‌های تاسیسات و لرزه‌گیر‌های مکانیکی
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد  (۷ نظر)
بازداشت شهردار آبادان  (۳ نظر)
آغاز پیش فروش هفت محصول ایران خودرو  (۲ نظر)
افزایش ۴۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در سال ۱۴۰۵  (۲ نظر)
افتتاح شهربازی در جنوب شهر شیراز  (۱ نظر)
اطلاعیه سپاه لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد  (۱ نظر)
اعتبار یارانه «طرح یسنا» پانزدهم دی ماه شارژ می‌شود  (۱ نظر)
پخش مستند «مهر»، از شبکه افق  (۱ نظر)
تشییع با شکوه شهید مجیدی مهر، شهید راه وطن در لوداب  (۱ نظر)
تسلیت وزیر امور خارجه به مناسبت شهادت مرزبان دلیر ایران  (۱ نظر)
وزیر دفاع: بی ملاحظه به تهدیدات پاسخ می‌دهیم  (۱ نظر)
نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی برای کاهش ترافیک هشتگرد  (۱ نظر)
هفته ۱۸ فوتبال سری آ ایتالیا؛ میلان به دنبال بازگشت به صدر  (۱ نظر)
نهضت توسعه عدالت آموزشی، جریان زنده ایثار و امید در کشور  (۱ نظر)
نجات یک خانواده از دل برف و کولاک کندوان  (۱ نظر)