• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۸۸۷۱۸۴
تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۶ - ۰۰:۰۸
سیاسی » سیاست خارجی
امیر عبداللهیان در گفتگوی ویژه خبری؛

تحولات لبنان بی ارتباط با پیروزی محور مقاومت در منطقه نیست

مشاور امور بین الملل رئیس مجلس شورای اسلامی: تحولات اخیر لبنان بی ارتباط با پیروزی های محور مقاومت در منطقه نیست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ حسین امیر عبداللهیان در ارتباط تلفنی با برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با اشاره به نگاه راهبردی مثلث آمریکا، اسرائیل و عربستان برای ایجاد ترتیبات جدید در منطقه افزود: طرح های آن ها برای استفاده از داعش، نابود کردن عراق و سوریه و تجزیه عراق با شکست روبرو شد و از این رو روند جدیدی را برای بی ثبات کردن لبنان با استعفای سعد حریری آغاز کردند.

وی گفت: هیچ نگرانی خاصی در داخل لبنان وجود ندارد اما در صورت تداوم سوء استفاده کنش گران منطقه ای و فرا منطقه ای امکان دارد لبنان به سمت بی ثباتی برود.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
دانلود
 
مشاور امور بین الملل رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: عربستان در پی تثبیت موقعیت محمد بن سلمان است و ترامپ هم می خواهد با بی ثبات سازی به اهدافش برسد.
امیر عبداللهیان گفت: باید تحولات عراق، سوریه و یمن را در کنار رفتار های غیر سازنده عربستان و رخدادهای اخیر لبنان قرار داد و همه آن ها را با هم بررسی کرد.
وی افزود: تحولات سریعی که در منطقه و لبنان به وقوع می پیوندد هوشیاری هر چه بیشتر بازیگران در محور مقاومت را می طلبد.
مشاور امور بین الملل رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: آمریکایی ها به این نتیجه رسیده اند حاکمیت بسته کنونی عربستان نمی تواند پاسخگو باشد، از این رو علاوه بر اعمال فشار بر آل سعود تلاش دارند تا آن ها را حفظ کنند تا به خدمات شان به صهیونیست ها و آمریکایی ها ادامه دهند.
امیر عبداللهیان افزود: آمریکا و صهیونیست ها بسیار علاقه مندند که تنش و جنگی میان عربستان و ایران به وقوع بپیوندد و سودش را آن ها ببرند، اما این آرزو را به گور خواهند برد.
وی با بیان اینکه سعودی جاده صاف کن آمریکایی ها در منطقه شده اند گفت: شرایط در منطقه بسیار حساس است زیرا طرف هایی که در پی تغییر وضعیت در سوریه، عراق و یمن بودند شکست خوردند و هم اکنون در پی بی ثباتی در لبنان هستند.
مشاور امور بین الملل رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: این در حالی است که محور مقاومت توانسته است در راستای ایجاد ثبات در منطقه دستاوردهای بزرگی داشته باشد.
 هادی محمدی کارشناس مسائل منطقه و بین الملل نیز در این برنامه گفت: سعودی ها از هر ابزاری استفاده می کنند تا جلوی محور مقاومت را بگیرند.
وی افزود: بدون شک ارتباط مستقیمی میان استعفای سعد حریری و بازداشت های اخیر در عربستان وجود دارد.
محمدی گفت: عربستان دارای سیاست مستقل در منطقه نیست و پس از حوادث 11 سپتامبر سیاست های منطقه ای سعودی ها تبعیت کامل از آمریکاست.
کارشناس مسائل منطقه و بین الملل با اشاره به رقابت های دیرینه شاهزادگان سعودی با هم افزود: تحولات اخیر در عربستان می تواند به منظور زمینه سازی برای پادشاهی محمد بن سلمان باشد.
وی تصریح کرد: شکاف بزرگی در عربستان ایجاد شده است و 5 هزار شاهزاده سعودی اشکالات زیادی به حاکمیت دارند.
محمدی افزود: استعفای حریری نوعی خود زنی سیاسی بود و با هدف ایجاد شکاف در لبنان و در میان گروه های سیاسی این کشور صورت گرفت تا آمریکا و اسرائیل از آن بهره برداری کنند.
کارشناس مسائل منطقه و بین الملل گفت: در شرایط غلبه محور مقاومت در منطقه کشورهایی که ضرر کرده اند به دنبال اتهام زنی های واهی به دیگران هستند.
وی افزود: شعاع عملیاتی موشک های یمن گسترده تر شده است و به قدرت پاسخ به عنوان قدرتی راهبردی برای یمنی ها در برابر سعودی ها و دادن پاسخ متقابل به ریاض تبدیل شده است؛ به همین علت است که عربستان ایران را متهم می کند.
محمدرضا مرادی کارشناس مسائل غرب آسیا نیز در این برنامه گفت: شاهد مواضع انفعالی عربستان در قبال تحولات منطقه هستیم.
وی افزود: اقدامات عربستان به عنوان مبارزه با فساد تنها شعاری نمادین است.
مرادی گفت: در دو سال گذشته عربستان 100 میلیارد دلار کسری بودجه داشته و ذخایر ارزی این کشور به شدت کاهش یافته است و محمد بن سلمان می خواهد با مصادره اموال هزار و 100 میلیارد دلاری شاهزاده ها این کسری بودجه را جبران کند.
کارشناس مسائل غرب آسیا افزود: محمد بن سلمان در دو سال گذشته در جهت محدود کردن مخالفان و هموار کردن مسیر پادشاهی خود گام برداشته است.
وی گفت: اقدامات عربستان برای ایجاد آشوب در لبنان نتیجه خاصی نخواهد داشت.
مرادی افزود: سعودی ها تصور نمی کردند که کشور فقیر یمن این گونه قدرتمند در برابرشان ظاهر شود و از این رو برای حفظ وجهه خود پس از هدف قرار گرفتن فرودگاه ریاض اتهاماتی را به ایران وارد می کنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رقابت‌های بین‌المللی تنیس ساحلی کیش از دریچه دوربین
معرفی تیم‌های راه یافته به مرحله نیمه نهایی تنیس ساحلی BT۵۰
درخشش دانش آموز شاهین‌دژی در مسابقات کشوری قرآن، عترت و نماز
بهسازی و آسفالت راه‌های روستایی در شهرستان باروق
منطقه آزاد ارس پیشانی توسعه اقتصادی آذربایجان شرقی
ثبت‌نام بیش از ۴۰ هزار دانش‌آموز آذربایجان‌غربی در طرح ملی ایران دیجیتال
استمرار غبارآلودگی هوا در مناطق صنعتی سمنان
پیام تسلیت استاندار آذربایجان شرقی در پی درگذشت خبرنگار تبریزی
اختتامیه دومین جشنواره هفته نگارگری تبریز
دستگیری شکارچی متخلف در روستای باغلوجه شاهین‌دژ
دوگانه سوزکردن خودرو‌های بنزینی مدل ۹۴ به بالا
ترامپ قانون انتشار پرونده اپستین را امضا و ابلاغ کرد
تدقیق مرز مناطق حفاظت شده مراکان و میرآباد
وقوع انفجار و آتش‌سوزی مهیب در پالایشگاه نفت شرق ونزوئلا
طلای رحمان عموزاد در بازی‌های کشورهای اسلامی
اقامه نماز جمعه در مصلای امام خمینی (ره) شهر ایلام
بسته خبر‌های کوتاه ۲۹ آبان در یک نگاه
کهکشان راه شیرین در تخت فولاد اصفهان
گرامیداشت سالروز شهادت جمعی از اهالی روستای گرده رش در میاندوآب
دو سوم جوانان آمریکایی در فکر مهاجرت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
­کشتی آزاد بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ۱ نشان طلا و ۱ برنز ایران در ۲ وزن نخست
سومی ایران در جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی تا پایان روز دوازدهم
از بلاتکلیفی اردوگاه دانش آموزی خراسانلو تا آب آشامیدنی ارمغان‌خانه
تازه ترین تصاویر حضور وزیر میراث فرهنگی در زنجان
­رحمان عموزاد نخستین آزادکار طلایی ایران
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب درپی درگذشت فرزند حجت‌الاسلام صدیقی
همکاری ایمیدرو با شرکت روسی برای هوشمندسازی معادن
بزرگداشت هفته بسیج در زنجان با ۲ هزار عنوان برنامه
دیدار معاون رئیس جمهور با خانواده شهیدان صفاییان و محمدی
تصویب قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام
بازگشت مس سونگون به صدر جدول لیگ دسته یک کشور
برگزاری مراسم استقبال از پیکر مطهر شهید گمنام در دانشگاه تبریز
وزیر دفاع: نباید فولاد و ذوب‌آهن را به اصفهان می‌بردیم
شهادت دو تن از پاسداران در حین آموزش سلاح نیروهای پاسدار جوان
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
دورکاری پنجشنبه‌ها در ماه‌های سرد سال در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)
کاهش ۴ میلیون لیتری مصرف روزانه گازوئیل  (۱ نظر)