پخش زنده
امروز: -
کارشناس مشاغل و توسعه پایدار گفت : باید به جوانان آموزش دهیم که جستجو کردن و یافتن ایده های بروز به قدرت فعال کردن فرصت ها و خودباوری نیاز دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، احمد قاسمی استاد دانشگاه تصریح کرد : خودباوری یک مفهوم کلی است و باید به توانمندی ها و ظرفیت هایی که در اطرافمان است توجه داشته باشیم و بتوانیم از آنها برای رشد و توسعه بهره ببریم.
وی افزود : قدرت ما در به فعلیت رساندن فرصت های موجود نیز مربوط به خودباوری است و همچنین بخش زیادی از این امر مربوط به بحث آموزش و نحوه صحیح نگاه نیروی انسانی به فرصت ها و استفاده درست از آنهاست.
قاسمی تصریح کرد : بحث دانش،بینش ،مهارت و تجربه چهار عاملی هستند که اگر فرد زمینه آن را داشته و محیط هم فراهم باشد ، می تواند با ادغام این چهار مولفه به تولید محصول اقدام و خود را توانمند کند.
وی با بیان اینکه در حوزه خلاقیت نمی توان بر روی مسائل فلسفی متمرکز شد ، گفت : در جهان خلاقیت را تبدیل یک ایده موجود در بازار به محصول می دانند. پس باید به جوانان آموزش دهیم که خودباوری به معنی جستجو کردن و یافتن ایده های بروز و تبدیل آن به محصول است.
کارشناس مشاغل و توسعه پایدار با اشاره به اینکه مشتری ها بهترین بیان کننده نیاز هستند ، افزود : در بحث بازاریابی فرصت را نیاز مشتری می دانیم و باید این نیاز به درستی تشخیص داده شود زیرا یک فرد در حوزه کسب و کار با طرح ایده می تواند از فرصت استفاده و نیاز مشتری را شناسایی کند و دست به تولید محصول بزند.
وی درباره مهندسی کسب و کار گفت : بزرگ ترین خطا در حوزه کسب و کار دادن وام و تسهیلات است .در دنیا در مهندسی کسب و کار 21 عنصر برای ایجاد این فضا توجه می شود که وام در آن جایگاهی ندارد.
قاسمی ادامه داد : برای اینکه بتوانیم فردی را به توان تولید محصول و ایجاد کسب و کار برسانیم باید آموزش دهیم که این آموزش در زمینه های روش درآمدزایی، تولید، ارزیابی نیاز مشتری، رفتار مصرف کننده و قیمت گذاری به عنوان شاخص های کسب و کار است.
این کارشناس مشاغل و توسعه پایدار با انتقاد از اینکه ما همچنان بعد از 30 سال در اشتغال سنتی عمل می کنیم، گفت: معمولا کسب و کارها در داخل شرکت های بزرگ اتفاق می افتد و افرادی که تخصص و ایده دارند از این طریق می توانند این موارد را شکوفا و توسعه کشور کمک کنند.
قاسمی تاکید کرد: در ایران شر کت های بزرگی وجود دارد که به اروپا صادرات دارند و این دسته افرادی هستند که مفاهیم مهندسی شغل را درک کرده اند و می توانند محصولی با قیمت و کیفیت مناسب بر اساس رفتار و سلیقه مصرف کننده اروپایی عرضه کنند.
خودباوری مهمترین ویژگی در کسب و کار و تولید است
خودباوری مهم ترین ویژگی در بحث ایجاد کسب و کار و تولید است واگر فردی خلاقیت و ابتکار نداشته باشد ، هیچ وقت نمی تواند در عرصه تولید و اقتصاد موفق باشد.
غلامرضا کاتب عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی و رئیس فراکسیون کسب و کار در برنامه اقتصادی رادیو گفت و گو در خصوص خودباوری و ظرفیت های داخلی اظهار کرد: نیروی کارآمد و فعال در عرصه تولید حتما باید دارای سه ویژگی مهارت ، سرمایه و خودباوری باشد که مهارت نیاز به آموزش دارد و خوشبختانه مراکزی از قبیل فنی و حرفه ای و موسسات علمی و کاربردی هستند که در بحث مهارت آموزی کارهایی انجام می دهند.
وی با اشاره به اینکه داشتن سرمایه نیز ویژگی بعدی برای ورود به عرصه تولید است، تصریح کرد : برداشت 1,5 میلیارد دلاری را برای اشتغال روستایی به تصویب رسانده ایم و قوانین متعدد را برای اعطای تسهیلات در نظر گرفته ایم که افراد به بحث سرمایه گذاری ورود پیدا کنند.
کاتب تاکید کرد : خودباوری مهم ترین ویژگی در بحث کسب و کار و تولید است اگر فردی هر دو مزیت را داشته باشد اما فاقد خودباوری و قدرت ریسک باشد و نتواند خلاقیت و ابتکار ایجاد کند هیچ وقت نمی تواند در عرصه تولید و اقتصاد موفق باشد.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت:همه موارد ذکر شده مکمل یکدیگر هستند تا یک شخص اشتغالزایی کند و هم در عرصه تولید مزیت های این حوزه را افزایش دهد.
وی درباره نقش حاکمیت و دولت ها در کشف خلاقیت و خودباوری ها و مهیا کردن زمینه برای شکوفایی آنها گفت : بخشی از آن مربوط به کارهای فرهنگی است که خوشبختانه صدا و سیما این کار را به خوبی انجام داده است و بخش دیگر مربوط به الگو برداری است که در این راستا برگزاری نمایشگاه های مختلف در داخل و خارج از کشور می تواند منجر به تبادل ایده و خلاقیت شود .
رئیس فراکسیون کسب و کار درادامه این بحث افزود: یک اشکال اساسی در فرهنگ اشتغالزایی ما وجود دارد که ریشه آن مربوط به دوران آموزش ابتدایی می شود زیرا دانش آموز ما به صورت خودباور و خوداتکا تربیت نمی شود .
کاتب بیان کرد:زمانی یک فرد می تواند به خلاقیت دست پیدا کند که روحیه خودباوری داشته باشد که این امر نیز با مستقل بودن ارتباط تنگاتنگی دارد در حال حاضر بزرگترین مشکل ما این است که جوانان بیکار دارای این روحیه نیستند.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در پایان اظهار کرد:باید در رابطه با جدایی از کسب و کار سنتی و فراگیری کسب و کار نوین به افراد آموزش داده شود و الگوهای جدیدی را در این زمینه پیدا کنیم .