• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۹۷۰۰۰۹
تاریخ انتشار: ۰۹ دی ۱۳۹۶ - ۱۸:۵۷
وب گردی

تبلیغات دومینویی برای آتش زدن حسینیه

تبلیغات دومینویی گروه‌های ضد انقلاب در فضای مجازی، برخی از افراد را فریب داده تا جایی که برای آزار و اذیت نماز گزاران دست به آتش زدن حسینیه سادات درکه زدند.

تبلیغات دومینویی برای آتش زدن حسینیهبه گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روزنامه جوان؛ حسینیه قدیمی سادات درکه با قدمت ۵۰۰ ساله بامداد هفتم دی توسط دو فرد موتورسوار به آتش کشیده شد و در این حادثه همه فرش‌ها، پرچم‌ها، کتل‌ها و علم‌ها در آتش سوختند. حادثه‌ای که از یک سو منجر به حضور مسئولان امنیتی و انتظامی در صحنه‌ ‌شد و خبر از پیگیری جدی موضوع و نیز بازسازی مجدد حسینیه دادند. از سوی دیگر نظر به اقدامات خرابکارانه برخی فرصت‌طلبان (متأثر از هیجانات فضای مجازی) فعالیت بی‌وقفه جوانان محله درکه را به دنبال داشت تا با خارج کردن لوازم آتش‌گرفته، میزبان عزاداران و محبان اهل بیت‌(ع) در شام شهادت حضرت معصومه باشند.
در این میان به گفته شاهدان مبنی بر اینکه دو موتورسوار با انداختن مواد آتش‌زا داخل تکیه درکه سبب آتش‌سوزی در آن شدند، به شنیده‌ها قوت بیشتری بخشید که تبلیغات دومینویی یا هرمی هواداران برخی گروه‌های خاص تازه تأسیس در فضای مجازی، باز هم منجر به ایجاد هیجانات درونی در برخی افراد شده است تا مأموریت آتش‌سوزی حسینیه را به عهده بگیرند.
جنبشی بی‌ریشه و مضحک که با فعال شدن از سوی لیدری ضدانقلاب و خارج‌نشین، از بستر فراهم شده تلگرام که پذیرای بیشترین کاربران فضای مجازی در ایران است، استفاده کرده و با موج‌سواری در این بستر به‌زعم خود عده‌ای را به تخریب اموال عمومی فرامی‌خواند. این جنبش با اهداف پیدا و پنهان خود، ‌بستر فضای مجازی را فرصت مناسبی دیده است تا اینچنین افرادی را برای ضربه وارد کردن به اموال عمومی و خصوصی اعم از بانک‌ها، مساجد و... ترغیب به ارسال فیلم و عکس کند و اینچنین تبلیغات دومینویی و هرمی خود را پیش ببرد.
تبلیغات دومینویی برای آتش زدن حسینیهموضوعی ساده که ریشه‌های انگیزشی بسیار پیچیده دارد و متأسفانه به واسطه فراهم بودن بستر مناسب فعالیت در تلگرام و دست به دست شدن اخبار اینگونه حوادث ابعاد پررنگ‌تری به ماجرا می‌بخشد. بی‌شک اگر چنین جنبشی محدود به همان برنامه‌های ماهواره‌ای می‌شد، ‌ابعاد تأثیرگذاری آن تا این حد گسترش نمی‌یافت؛ چراکه ترغیب به ارسال فیلم و عکس از اقدامات خرابکارانه و تخریب اموال عمومی و حمایت از هیجانات درونی جوانان در شبکه‌های مجازی یکی از رویکردهای ثابت چنین جنبش‌هایی است. جامعه‌شناسان، ایجاد نشاط را از عوامل بازدارنده بزهکاری و کاهش چنین خشونت‌هایی معرفی می‌کنند و معتقد هستند، این افراد ممکن است خانواده آسیب‌پذیری داشته باشند، درآمد ناکافی، فرهنگ نابسامان و بیکاری داشته باشند و بهترین راه‌حل، بهسازی وضعیت اقتصادی خانواده و کسب‌وکار مردم و همچنین از نظر فرهنگی، فراهم کردن فضای نشاط در جامعه است.
اما بخش مهم دیگر اینگونه حوادث، رفتار متأثر از فضای مجازی است. تبلیغات دومینویی برخی از گروه‌ها در فضای مجازی اینگونه است که از طریق فضای مجازی و همراه کردن هرمی افراد جذب مخاطب می‌کنند و در فضای پرکاربر تلگرام به مانور تبلیغاتی و دست به دست کردن کلیپ می‌پردازند و این نشئت گرفته از بستر امن یک شبکه اجتماعی چون تلگرام برای تنفس این گروه‌های معلوم‌الحال است. موضوعی که ماه‌هاست برطبل آن کوبیده می‌شود و به‌رغم تلاش‌های گسترده برای کنترل و از بین بردن کانال‌های فرصت‌طلب، ‌یک روز دیگر با نام و اهداف جدیدتر بروز و ظهور پیدا می‌کنند.
هر چند به گفته معاون رئیس پلیس تهران بزرگ در موارد مشابه، اینگونه ماجراها مسئله امنیتی نیست، یعنی در حدی نیست که بخواهد برای کشور مشکلات امنیتی ایجاد کند، اما بی‌شک فراهم بودن بستر امن و مناسب برای مانور دادن چنین گروه‌هایی، راه را برای تغییر نام و لباس‌های مختلف فراهم می‌کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تثبیت مالکیت اراضی دولتی در خوزستان
دشمن درپی تضعیف بنیان‌های دینی و اخلاقی جامعه است
تأکید دولت بر تسریع تأمین مسکن حمایتی
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج
همکاری سه جانبه ایمیدرو، معاونت آموزش و پرورش و خانه معدن
۲۴ نانوایی جدید در زنجان به طرح پخت نان کامل پیوستند
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۵ دی ۱۴۰۴
عکس‌های منتخب خبری جهان / ۱۵ دی ۱۴۰۴
پیگیری واگذاری قطعات طرح «ثمین ۳» ویژه متقاضیان قانون جوانی جمعیت در زنجان
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۵ دی ۱۴۰۴ به افق قم
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۵ دی ماه ۱۴۰۴
دامپزشکی زنجان: خرد کردن مرغ و ماهی در مغازه‌ها ممنوع
کسب رتبه دوم صنایع تبدیلی و غذایی آذربایجان شرقی در تولید خوراک دام
آزادسازی۵۶ هزار مترمربع از زمین های ملی در لرستان
آمادگی همه جانبه آذربایجان شرقی برای برگزاری انتخابات
تصویب ۲۹ طرح اقتصادی در کارگروه امور زیربنایی سیستان و بلوچستان
ضرورت بهبود وضعیت اقتصادی و توجه به معیشت مردم
زیبایی و تنوع بازار بزرگ رشت
آزادی ۴۹ نفر به مناسبت ولادت امام علی (ع) در آذربایجان‌شرقی
بازپس‌گیری هزاران هکتار اراضی در سیستان و بلوچستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر
کالابرگ ۴ میلیونی به چه کسانی اختصاص می‌یابد؟
سه محور کوهستانی به علت بارش برف مسدود است
تکذیب خبر مجازی شدن امتحانات دانشگاه آزاد
بازدید سرلشکر پاکپور از مراسم سالگرد شهید سلیمانی در کرمان
آغاز اجرای وعده رئیس‌جمهور برای عدالت در توزیع یارانه
آغاز رسمی اجرای طرح جامع حمایت معیشتی و امنیت غذایی
قهرمانی المپیاکوس با گلزنی طارمی
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۴ دی
سرشماری حضوری در ۷۰ نقطه از کشور در آبان ۱۴۰۵
جوّی آرام در بیشتر مناطق کشور
۶ محور مواصلاتی کشور مسدود است
همراهی دولت و مجلس در توجه به معیشت مردم ضروری است
قالیباف: باور شهید سلیمانی پیروزی ملت ایران بود
حذف ارز ترجیحی کالا‌های اساسی و نهاده‌های دامی
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۱۷ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۹ نظر)
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد  (۷ نظر)
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر  (۲ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
اعتبار یارانه «طرح یسنا» پانزدهم دی ماه شارژ می‌شود  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
مردم ایران دشمنانی به مراتب کارکشته‌تر را ناامید کرده‌اند  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
ایران در نبرد ۱۲ روزه از موشک‌های استراتژیک استفاده نکرد  (۱ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
لاریجانی: مردم آمریکا مراقب سربازانشان باشند  (۱ نظر)
وزیر دفاع: بی ملاحظه به تهدیدات پاسخ می‌دهیم  (۱ نظر)
تسلیت وزیر امور خارجه به مناسبت شهادت مرزبان دلیر ایران  (۱ نظر)