• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۰۴۱۴۵۰
تاریخ انتشار: ۰۶ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۲
خراسان رضوی » اجتماعی
در موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی صورت گرفت

خوراک پز خورشیدی صفحه ای طراحی و ساخته شد

عضو هیات علمی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی گفت:  خوراک پز خورشیدی صفحه ای در این موسسه و با همکاری موسسه دانش بنیان بهین فناوران  طراحی و ساخته شد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،مرکز خراسان رضوی،در موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی صورت گرفت دکتر سید مهدی میرزابابایی  گفت: خوراک پز خورشیدی صفحه ای یا (Parabolic Solar Cooker) با انعکاس اشعه خورشید در نقطه کانونی کار می کند، به طوری که با قرار دادن ظرف غذا می توان انواع غذاها و سرخ کردنی ها را با حرارت ملایم طبخ نمود.

وی با بیان اینکه دمای ایجاد شده در محفظه پخت این نوع اجاق ها بالاتر از دمای پاستوریزاسیون می باشد ادامه داد: امروزه بهره برداری از انرژی خورشیدی گستره بسیار وسیعی دارد که یکی از آنها استفاده در طبخ غذا است.

عضو هیأت علمی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی افزود: از خوراک پزهای خورشیدی می توان در مکان هایی مانند مراکز تفریحی، پارکها، ویلاها، کافههای بینراهی، روستاها و مناطق عشایری استفاده کرد.

میرزابابایی بیان کرد: همچنین در مواقع بحران و حوادث غیر مترقبه که تاسیسات برق و گاز تخریب شده اند این اجاق کارآیی قابل توجهی دارد.

وی افزود: استفاده از انرژی خورشیدی ضروری ترین و مهمترین راهکار برای رسیدن به توسعه پایدار کشور می باشد چرا که استفاده از این نوع انرژی سهم بالایی در سبد انرژی کشورهای توسعه یافته دارد.

عضو هیأت علمی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی با بیان اینکه از میان تمامی انواع انرژی های تجدید پذیر انرژی خورشیدی بالاترین مزیت و پایداری را به لحاظ سهولت دسترسی دارد اظهار داشت: علی رغم اینکه کشور ما با حدود 300 روز آفتابی، بالاتر از میانگین جهانی در این زمینه قرار دارد اما سهم قابل ملاحظه ای در استفاده از این انرژی رایگان و لایزال ندارد.

میرزابابایی در خصوص مزایای استفاده از انرژی پاک و رایگان خورشید بیان داشت: حرارت دهی ملایم ، حفظ مواد مغذی وطعم طبیعی غذا، کاهش آلاینده های زیست محیطی، جلوگیری از تخریب جنگل ها و مراتع برای مصارف پخت و پز در طبیعت و صرفه جویی در هزینه مصرف سوخت از جمله مزایای استفاده از خوراک پز خورشیدی صفحه ای به شمار می رود.

عضو هیأت علمی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی با اشاره به مراحل تجاری سازی دستگاه گفت: طرح ساخت خوراک پز خورشیدی در قالب یک طرح پژوهشی با مشارکت موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی و موسسه دانش بنیان بهین فناوران صنعت سناباد با موفقیت اجرا شده است و هم اکنون مراحل تجاری سازی خود را طی می کند.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر نمونه خارجی این دستگاه برای تحویل در ایران حدود 6 تا 7 میلیون تومان قیمت دارد؛ اما قیمت نمونه داخلی ساخته شده حدود یک و نیم تا دو میلیون تومان می باشد.

میرزابابایی محدویت منابع انرژی فسیلی از یک سو و آلودگی های ناشی از مصرف بالای آن را مبین این مساله دانست که استفاده از انرژی های تجدید پذیر امری انتخابی نیست و افزود: استفاده از انرژی های پاک و تجدید پذیر برای کشور ضرورتی اجتناب ناپذیر به شمار می رود و این موضوعی است که کشورهای توسعه یافته ضمن درک آن؛ سرمایه گذاری های هنگفتی را در این زمینه داشته اند.

عضو هیأت علمی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی گفت: متاسفانه در کشور ما به دلایل گوناگون استفاده از انرژی خورشیدی مورد توجه قرار نگرفته است و در حال حاضر از شاخص های جهانی در استفاده از انرژی های تجدید پذیر فاصله زیادی داریم.

وی با اشاره به صرفه جویی اقتصادی و حفظ محیط زیست با استفاده از این دستگاه اظهار داشت: در حال حاضر هزینه جهانی برای جوش آوردن یک لیتر آب توسط اجاق گاز و یا اجاق برقی چیزی حدود 100 تا 150 تومان است؛ این در حالی است که روزانه لازم است میلیون ها متر مکعب آب توسط انرژهای فسیلی برای مصارف مختلف جوشانده شود و ضمن آلودگی محیط زیست باعث هدر رفت سرمایه های ملی گردد.

میرزابابایی با اشاره به مشخصات خوراک پز خورشیدی ساخته شده در این موسسه خاطرنشان کرد: این خوراک پز که با دو کاربری مجزا طراحی و ساخته شده است با نمونه خارجی خود قابل رقابت می باشد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آذربایجان شرقی ظرفیت تبدیل شدن به محور دیپلماسی منطقه‌ای را دارد
نگاهی به سه فیلم و مستند آماده پخش از سیما
افزایش آلودگی هوا در شهر‌های صنعتی؛ ۵ شهر در وضعیت قرمز
تقویم روز و اوقات شرعی هجدهم دی به افق آبادان و خرمشهر
اطلاعیه قطع برق در برخی شاهرود
تداوم آلودگی هوا در شهر‌های صنعتی
روایتی از تجمع اصناف و بازاریان بجنورد 
اکران سیار میزبان ۵۰ هزار معتکف سراسر کشور
«احمد» جمعه نیم‌بها اکران می‌شود
انتخاب سرمربی جدید هوادار
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۸ دی
رشد چشمگیر مشارکت مردمی در اعتکاف امسال استان زنجان
دانشگاه علوم پزشکی زنجان پیشتاز در اجرای برند دانشگاه تاثیرگذار
مطالعات پهنه‌بندی لرزه‌ای زنجان
قطع گاز ۶۶۴ ساختمان دستگاه های اجرایی در استان زنجان
احترام به خانواده شهدا در جمهوری اسلامی نظیری در دنیا ندارد
مشارکت هزار و ۲۰۰ خیر زنجانی با طرح صدقه الکترونیکی کمیته امداد
نقشه راه زنجیره‌های اقتصادی مزیت دار آذربایجان غربی تدوین  می‌شود
تأمین کالا‌های اساسی در آذربایجان‌غربی پایدار است
آغاز نظارت‌های گسترده جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی بر بازار همزمان با اجرای طرح جدید اقتصادی دولت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
باد و برف در راه همدان
نحوه برگزاری امتحانات دانشگاه آزاد در واحد‌های استانی اعلام شد
شهادت ۳ نفر از نیرو‌های فراجا در ناآرامی‌های امروز لردگان
تشییع پیکر شهید محمود حقیقت جمعی فردا در زاهدان
جزئیات برگزاری امتحانات پایان ترم دانشگاه‌های کشور
رئیس جمهور به بانک‌ مرکزی رفت
نیروی عملیاتی موساد در ایران اعدام شد
تمرکز نیرو‌های فراجا باید معطوف بر پیشگیری از اغتشاشات باشد
انتشار عمومی بزرگترین کلان داده قضایی کشور
یکسان سازی نرخ ارز در مرکز مبادله طلا و ارز
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران
اعتبار کالابرگ هر سه ماه یکبار متناسب با تورم تغییر می‌کند
فرمانده کل ارتش:دشمن در اعتراضات مردم ایران دخالت نکند
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۷ دی
اطلاعیه دانشگاه علوم پزشکی تهران، درباره فیلم منتشر شده از اتفاقات اطراف بیمارستان سینا
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱۸ نظر)
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد  (۲ نظر)
اعلام زمان‌بندی دقیق واریز کالابرگ الکترونیکی؛ دهک‌های ۱ تا ۷ از چه تاریخی می‌توانند خرید کنند؟  (۱ نظر)
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد  (۱ نظر)
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد  (۱ نظر)
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست  (۱ نظر)
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا  (۱ نظر)
گذشت اولیای دم مرحوم خالقی از قصاص قاتل فرزند خود  (۱ نظر)
توضیح جهاد کشاورزی درباره یارانه یک میلیون تومانی  (۱ نظر)
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران  (۱ نظر)
انتشار کارت ورود به آزمون‌های استخدامی بانک کشاورزی و کمیته امداد  (۱ نظر)
آیت‌الله جنتی: دشمن‌شناسی مردم توطئه‌ها را خنثی می‌کند  (۱ نظر)
کادر فنی صنعت نفت آبادان در حال بررسی چند بازیکن مورد نیاز در نیم فصل دوم  (۱ نظر)
توضیحات وزیر ارشاد درباره کاغذ و ارز ترجیحی  (۱ نظر)
تولید مجموعه نمایشی طنز ورثه لر در خوی  (۱ نظر)