• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۰۶۴۵۰۲
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۵:۱۰
یزد » سیاسی
گزارش مکتوب

وقتی کشاورزان در خشکسالی برق برداشت می‌کنند + فیلم

خورشید تابان کویر اکنون به کمک کشاورزان آمده تا از پس خشکسالی‌های متوالی، مزارع خشک شده آنها را تبدیل به نیروگاه‌های خورشیدی و منبع درآمد کند.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، ايران با دارا بودن زمين هاي مسطح و وجود بيش از 300روز افتابي در سال و زاويه تابش مناسب از کشورهاي مستعد براي بهره گيري از انرژي تجديد پذير خورشيدي است.
انرژی خورشیدی انرژي اي پاک است که مي تواند کشور را در توليد و صادرات انرژي برق در منطقه به يکي از قطب هاي صادارات برق تجديدپذير تبديل کند.
به گفته دکتر اردکانيان وزير نيرو طي چند سال گذشته اقدامات خوبي با مشارکت بخش خصوصي و سرمايه گذاران در جهت توسعه نيروگاه هاي تجديد پذيرخورشيدي در کشور انجام شده است و هم اکنون تعداد زيادي از نيروگاه هاي ده مگاواتي در استان هاي مختلف کشور در حال ساخت است.
وقتی خورشید در خشکسالی هم به کمک کشاورزان می آید
رئيس سازمان انرژي هاي تجديد پذير و بهره وري انرژي برق ايران  می گوید هم اکنون در کشور 160مگاوات نيروگاه خورشيدي به بهره برداري رسيده است و حدود 500مگاوات نيروگاه خورشيدي نيز در حال نصب است که بخش مهمي از آن تا سال آينده وارد مدار بهره برداري خواهد شد .
صادق زاده با اشاره به مزيت هاي نيروگاه هاي خورشيدي به واسطه عدم مصرف آب وسوخت و نقش آنها در ايجاد اشتغال و درآمد زايي می افزاید در حال حاضر بيش از هزار نيروگاه کوچک مقياس 5کيلو وات در مناطق روستايي و مزارع کشاورزي احداث شده است.
وي از نيروگاه هاي خورشيدي توليد برق بعنوان نيروگاه هایي سازگار با کشاورزي یاد می کند و می گوید  هم اکنون در بسياري از مناطق کشور به دليل خشکسالي مزارع کشاورزان به نيروگاه هاي خورشيدي کوچک مقياس مجهز شده است و کشاورزان هم اکنون بجاي محصول کشاورزي برق برداشت مي کنند.
استقبال از  توسعه نیروگاه های خورشیدی
سرمایه گزاری در بخش نیروگاه های خورشیدی با استقبال خوبی در بین سرمایه گزاران در کشور روبرو شده است. در این خصوص زعفرانچي مدير دفتر مشارکت هاي غيردولتي در سازمان انرژي هاي تجديد پذير ايران می گوید در حال حاضر بيش از هزار مگاوات نيروگاه خورشيدي پروانه بهره برداري اخذ کرده است که اين نيرو گاه ها به مرور وارد مدار بهره برداري خواهند شد.
با توسعه اين نيروگاه ها در کشور خوشبختانه هم اکنون بخش مهمي از تجهيزات ساخت نيروگاه هاي خورشيدي در کشور بومي سازي شده به طوري که به گفته مسئولان وزارت نيرو در حال حاضر 5 کارخانه توليد صفحات خورشيدي در کشور فعاليت مي کنند و يک واحد صنعتي نيز توانسته است آئينه هاي سهموي مورد نياز اين نيروگاه ها را توليد کند.
انرژی خورشیدی انرژی پاک
در حال حاضر افزون بر 45درصد نيروگاه هاي تجديد پذير کشور نيروگاه هاي خورشيدي هستند نيروگاه هايي پاک بدون مصرف سوخت هاي فسيلي و گاز و آب که نقش مهمي در کاهش آلودگي هوا دارند.
با روند رو به رشد ساخت اين نيروگاه ها در کشور هم اکنون استان هاي همدان، کرمان و يزد در ساخت و توسعه اين نيروگاه ها پيشگام هستند. به طوري که در استان يزد در حال حاضر يک واحد بزرگ 10مگاواتي وارد مدار بهره برداري شده و يک نيروگاه ده مگاواتي ديگر تا پايان امسال وارد مدار خواهد شد و ظرفيت توليد نيروگاه هاي خورشيدي استان یزد تا قبل از تابستان سال آينده به حدود 50مگاوات خواهد رسيد .
به گفته وزیر نیرو، قرار است تا پايان برنامه ششم توسعه مجموع ظرفيت نيروگاه هاي خورشيدي کشور به بيش از دو هزار مگاوات برسد.
نویسنده : جوادعمویی
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
دانلود
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
معرفی پرفروش‌ترین‌های پنج روز اول جشنواره اسباب‌بازی
آغاز ثبت‌نام جایزه ملی جوان سال ۱۴۰۴ در قم
نزدیک شدن هواپیمای ایرانی «سیمرغ» به بهره‌برداری تجاری
۱۸ کشته و زخمی در آتش سوزی یک مرکز ترک اعتیاد در مصر
ثبت‌نام سی‌امین جشنواره قرآن و عترت دانشگاه‌های علوم پزشکی
پیش بینی وضعیت هوای استان مرکزی/ ۱۶ دی
داوطلبان انتخابات میان دوره‌ای مجلس در بندرانزلی تا کی فرصت نام نویسی دارند؟
مشارکت گسترده نوجوانان در المپیاد فیلم‌سازی
پیش‌بینی اجرای حدود ۱۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر تا آغاز پیک ۱۴۰۵ در خوزستان
تاکید بر اجرای طرح‌های آبخیزداری مطالعه شده در داراب
ترویج زایمان‌های طبیعی با توسعه زایمان بدون درد
محکومیت تجاوز آمریکا به ونزوئلا در شورای امنیت
دمای هوا در کرمانشاه تا پایان هفته روندی افزایشی دارد
تجلیل از جانبازان با قطع پای کامل (کانادین)
مروری بر خبر‌های پانزدهم دی قم در ۱۲۰ ثانیه
رئیس کل دادگستری استان تهران: اجرای احکام نباید سبب اطاله دادرسی شود
دستگیری فردی که قصد خودسوزی در جهرم را داشت
بومی سازی حسگر‌های تخصصی در خط پایان رقابت‌های ورزشی جهانی
سرشماری آزمایشی عمومی نفوس و مسکن ثبتی مبنا ۱۴۰۵ در استان اردبیل
دستگیری متخلف شکار غیرمجاز در حوضه سد چپرآباد اشنویه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران
اوایل هفته آینده، برف و باران میهمان همدان
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد
انتخابات شورا‌ها در ۱۱ اردیبهشت؛ آزمون زودهنگام رسانه ملی
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد
دشمن درپی تضعیف بنیان‌های دینی و اخلاقی جامعه است
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست
تثبیت مالکیت اراضی دولتی در خوزستان
همکاری سه جانبه ایمیدرو، معاونت آموزش و پرورش و خانه معدن
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد
غیر حضوری شدن مدارس تهران
قالیباف: ارز ترجیحی حذف نمی‌شود
کشته شدن ۳۲ افسر اطلاعاتی و نظامی کوبایی در دفاع از مادورو
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۲۲ نظر)
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱۵ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۱۰ نظر)
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر  (۶ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد  (۲ نظر)
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج  (۲ نظر)
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان  (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد  (۱ نظر)
ترامپ: برای مدتی ونزوئلا را اداره می‌کنیم  (۱ نظر)
صدور کیفرخواستی ۲۵ صفحه‌ای برای نیکلاس مادورو  (۱ نظر)
مصرف گاز از مرز ۶۲۰ میلیون متر مکعب عبور کرد  (۱ نظر)