پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ؛ ايلنور چويک مشاور عالي اردوغان رئيس جمهور ترکيه گفته است: اگر روسيه حوزه هوائي سوريه را براي ترکيه باز نمي کرد، نه مي توانستيم وارد الباب و عفرين بشويم و نه مي توانستيم پهپادها را در حوزه هوائي سوريه به پرواز درآوريم.
ارگين يلديز اوغلو نويسنده روزنامه جمهوريت در مقاله اي با مضمون دام آمريکا براي کشورهاي منطقه، نوشت: به گفته ايلنور چويک اگر روسيه حوزه هوائي سوريه را براي ترکيه باز نمي کرد، نه مي توانستيم وارد الباب و عفرين بشويم و نه مي توانستيم پهپادها را در حوزه هوائي سوريه به پرواز درآوريم. سخنان وي مرا به ياد سبد شکار لابستر انداخته است. لابستر فريب مواد غذائي درون سبد را خورده و وارد آن مي شود اما ديگر نمي تواند از آن خارج شود ومتعلق به ماهيگير است. خاورميانه شبيه دريا و سوريه شبيه سبد شکار است. آمريکا در درياي خاورميانه عراق را اشغال و طوفان بپا کرده است. سپس بهار عربي و حوادث ديگر بوقوع پيوست. درصحنه متلاطم خاورميانه دو گروه ماهيگير به رقابت پرداخته اند. روسيه و ايران از يک سو؛ عربستان سعودي ، امارات و مصر از سوي ديگر. بدين ترتيب در خاورميانه بازيگر جديدي وارد صحنه شده است. جهان اسلام وحدت خود را درباره مسئله فلسطين از دست داد ودشمني شيعه و سني ظهور و بروز کرد. در اين دريا کشتيهاي آمريکا از 15 سال قبل تاکنون تحت مديريت کاپيتانهاي مست با کشورهاي ساحلي تصادف کرده و همه جا را به آتش کشيده وخرابيهاي زيادي بوجود آوردند. گروه هاي ماهيگير نيز احساس ناامني کرده و به رقابت خشونت باري دست زده اند.
روسيه به بازيگر غير قابل چشم پوشي در منطقه تبديل شده و در سوريه براي حفظ دستاوردهاي استراتژيک تلاش مي کند. ايران نيز براي حفظ دستاوردهاي خود در سوريه و افزايش نفوذ خود در عراق و لبنان ، پيشگيري ازسياست تسلط عربستان سعودي در جهان سني خاورميانه ، تلاش مي کند.