به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی، امدادگران در غزه اعلام کردند معترضان فلسطینی که از سوی نظامیان اسرائیلی هدف گلوله قرار میگیرند، دچار جراحتهای شدید و مخربی میشوند.
سازمان پزشکان بدون مرز اعلام کرد شمار فلسطینیانی را که تنها در این ماه مداوا کرد بسیار بیشتر از همه فلسطینیانی بوده است که در کل سال دو هزار و چهارده درمان شده بودند. در سال دو هزار و چهارده آخرین جنگ اسرائیل علیه غزه انجام شد.
خبرنگار الجزیره انگلیسی گزارش داد: عطاء الله فَیّومی یکی از معترضان جوانی است که به طور منظم در اعتراضات بین غزه و اسرائیل حضور دارد. اما در نهایت تک تیراندازان اسرائیلی او را هدف قرار دادند.
تیسیر الطنه جراح بیمارستان غزه در سخنانی گفت: «طی شش ساعت نخست پس از مصدوم شدن، میتوان بهترین نتیجه را گرفت. با گذشت این شش ساعت احتمال قطع عضو بسیار افزایش پیدا میکند.»
این جوان به سبب شرایطی که دارد به درمانهای تخصصی در کرانه باختری اشغالی نیاز دارد. اما اسرائیل با انتقال این جوان مخالفت میکند زیرا این جوان در اعتراضات شرکت داشته است.
یک عکاس نوزده ساله هم در زمره مصدومان مشاهده میشود. او دو هفته است که منتظر دریافت مجوز برای خروج با هدف عمل جراحی است. تنها حکم دادگاه عالی اسرائیل است که میتواند سبب باز شدن درهای غزه شود.
وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرده است تاکنون هفده مورد قطع عضو انجام شده است و اگر این قربانیان میتوانستند از غزه خارج و به کرانه باختری اشغالی منتقل شوند میشد مانع از انجام این قطع عضوها شد. این در حالی است که تنها سه بیمار توانسته اند از غزه خارج شوند.
اما برای این عکاس جوان که یوسف نام دارد، دیگر دیر شده و پای او قطع شده است.
یوسف گفت: «من لباسی با آرم رسانهها بر تن داشتم. من در فاصله هفتصد و پنجاه متری حصارها در حال عکاسی بودم که هدف اصابت گلوله قرار گرفتم. سعی میکردم روی پای خود بایستم که یک گلوله دیگر به من اصابت کرد.»
پزشکان در کرانه باختری اشغالی میگویند به سبب حجم و شدت جراحتها شوکه شده اند.
عمار عمرو جراح بیمارستان غزه در سخنانی گفت: «به نظر میرسد تک تیراندازان به عمد با هدف فلج کردن اقدام به شلیک میکنند. بیشتر مصدومیتها از ناحیه زیر زانو است، جایی که پیوند دادن اعصاب از بین رفته به شدت دشوار است.»
عطاء الله فیومی یکی از معترضان مجروح در پی قطع شدن پایش میگوید: «زمانی که بهتر شوم باز هم به مرز باز خواهم گشت.»
او از خطرات این اقدام اطلاع دارد. اسرائیل اعلام کرده است اگر کسی به فاصله سیصد متری حصارها نزدیک شود، تهدیدی امنیتی محسوب میشود و خطر هدف قرار گرفتن را به جان میخرد.