• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۳۲۷۶۶
تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۹:۱۰
قزوین » اجتماعی
گزارش مکتوب

کاهش ۱۱ درصدی تلفات جاده‌ای در قزوین ۹۶

سردارموسی امیری جانشین رئیس پلیس راهورناجا در سفر خود به قزوین می‌گوید: قزوین با کاهش ۱۱ درصد تلفات جاده‌ ای درسال ٩٦ جز استان‌های برتر کشور بوده است.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، سفر باعث تقویت روحیه و نشاط و شادابی می‌شود. کسالت و خستگی کار را می‌توان با سفری چند روزه برطرف کرد. تصادفات و حوادث جاده‌ای مسئله‌ای که کام مسافران را تلخ می‌کند.
شعار «دیر رسیدن، بهتر از هرگز نرسیدن است» را همه شنیده‌ایم؛ اما به بهانه چند دقیقه زودتر رسیدن، به راحتی از کنارش می‌گذریم.
بی‌احتیاطی، مشکلات فنی خودرو و نبود زیرساخت‌های لازم حادثه‌ها را در جاده رقم می‌زند.
سفری که قرار بود خاطره‌ای خوش برای مسافران به ارمغان بیاورد؛ تلخی کوتاه یا همیشگی به بار خواهد آورد.

- قزوین در مسیر ۱۳ استان کشور استان قزوین
قزوین پل ارتباطی استان‌های شمال، شمال غرب و غرب به پایتخت، یکی از مناطق مهم و پرترافیک کشور محسوب می‌شود.
راه‌های استان قزوین محور ترانزیت شرق به غرب و شمال به جنوب کشور است.
محور کرج به قزوین که از شهرهایی، چون آبیک و محمدیه دراستان قزوین گذر می‌کند، با تردد روزانه متوسط ۴۰۰ هزار خودرو جزو شلوغ‌ترین معابر برون شهری استان به حساب می‌آید.
علاوه‌برآن، محور رشت- قزوین هم مسیر سفر بسیاری از اهالی مرکز و جنوب کشور به سواحل گیلان است که در اغلب اوقات سال ترافیک بالایی را تحمل می‌کند.
کاهش ۱۱ درصدی تلفات جاده‌ای در قزوین ۹۶قزوین کریدور ارتباطی ۱۳ استان است و با توجه به قرارگیری در مسیر جاده ابریشم نقش مهمی در مراودات تجاری دارد.
با این اوصاف اهمیت مسیر‌های حمل‌ونقل جاده‌ای استان قزوین را می‌توان بیش از پیش درک کرد.
سرهنگ نصراله بیگلری رئیس پلیس راه استان قزوین، با اشاره به تردد روزانه ۸۰۰ هزار خودرو از محور‌های مواصلاتی استان اعلام کرد: در ایام نوروز این عدد به بیش از یک میلیون و دویست هزارتردد رسید.
کاهش ۱۱ درصدی تلفات جاده‌ای در قزوین ۹۶به گفته مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان؛ با داشتن ۶ هزار و ۷۰۰ کیلومتر راه‌های اصلی و فرعی، بیش از ۲۲۰ کیلومتر آزادراه و ۳۳۰ کیلومتر بزرگراه در رتبه اول تا چهارم ترافیک کشور قرار داریم.
پیرنون می‌گوید: عید امسال هم با ثبت ۲۳ میلیون و ۷۰۰ هزارتردد (۲۲.
۷ درصد افزایش)، مقام دوم کشور را کسب کردیم.
سردار مهدی محمودی فرمانده انتظامی استان قزوین می‌گوید: در سال گذشته ۲۶۰ میلیون تردد در محور‌های مختلف استان به ثبت رسیده است.

- قزوین، پیشرو در کاهش جانباختگان
مدیرکل پزشکی قانونی استان قزوین می‌گوید: تعداد کشته‌های حوادث جاده‌ای در سال ۹۶ در مقایسه با سال قبل از آن بیش از ۱۰ درصد کمتر شده است.
بهزاد ولیزاده عنوان کرد: پارسال ۳۳۵ نفر براثر سوانح رانندگی جان خود را از دست دادند که ۳۹ نفر کمتر از سال ۹۵ است.
مدیرکل فوریت‌های پزشکی استان هم در این زمینه به خبرنگار خبرگزاری صداوسیما گفت: عامل مرگ ۴۰ درصد این افراد، وارد شدن ضربه به سر، به علت نبستن کمربند ایمنی و استفاده نکردن از کلاه ایمنی ثبت شده است.
آمار‌های پزشکی قانونی از این حقیقت هم حکایت دارد که ۱۵ درصد کشته‌شدگان حوادث جاده‌ای در استان، موتورسیکلت سواران هستند.
کاهش ۱۱ درصدی تلفات جاده‌ای در قزوین ۹۶
پیمان نامدار با بیان اینکه در پنج سال گذشته ۸۱۹ نفر در تصادفات جاده‌ای استان جان خود را از دست دادند؛ ادامه داد: تلفات جاده‌ای قزوین از ۱۸۴ نفر در سال ۹۰، به ۱۴۱ نفر در سال ۹۶ کاهش یافته است.
آمار‌های پلیس راه قزوین، هم از کاهش تصادفات و تلفات جاده‌ای نسبت به سال‌های گذشته حکایت دارد.
سرهنگ بیگلری می‌گوید: در نوروز امسال فوتی‌ها ۳۲ درصد، مجروحان ۱۰ درصد نسبت به عید ۹۶ کاهش داشته است.
در حالی که آمار‌ها گواه آن است که تصادفات منجر به فوت در استان کاهش داشته؛ سردار تقی مهری رئیس پلیس راهور ناجا از افزایش ۳ درصدی تلفات رانندگی در نورز امسال در کشور خبر داده است.

 - قزوین، تلاش برای کاهش تصادفات
مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان، روش‌های جدید در اجرای روکش آسفالت را از دلایل کاهش تصادفات می‌داند و گفت: در محور قزوین به کرج کیفیت آسفالت به گونه‌ای است که موجب تبخیر برف و باران می‌شود و این امر در کاهش تصادفات جاده‌ای نقش بسزایی داشته است.
پیرنون خط‌کشی، نصب علایم، رفع نقاط حادثه‌خیز، چاله‌پرکنی، سیستم‌های هوشمند ثبت تخلف، نگهداری و به‌روزرسانی سیستم‌های روشنایی را از کار‌هایی می‌داند که در کاهش تصادفات نقش موثر داشته است.
کاهش ۱۱ درصدی تلفات جاده‌ای در قزوین ۹۶به گفته مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان؛ بزرگراهی شدن برخی محور‌های دوطرفه، از جمله در محور بوئین زهرا به ساوه حدفاصل آراسنج تا هجیب، اصلاح روکش آسفالت درمحور جنوبی آزادراه قزوین به تهران حدفاصل پل طالقان و نیز محور جنوبی اتوبان زنجان به قزوین حد فاصل دانشگاه آزاد اسلامی تا نجف‌آباد برای کاهش تصادفات ضروری است.
سرهنگ بیگلری رعایت نکات ایمنی قبل و هنگام سفر را درکاهش آمار تصادفات بسیار موثر می‌داند و می‌گوید: پلیس درکنار فرهنگ‌سازی، با کنترل سلامت ناوگان حمل ونقل عمومی، کاهش سرعت ۱۲۰ کیلومتر به ۱۱۰ کیلومتر در جاده‌های اصلی، کاهش سرعت ۹۵ کیلومتر به ۸۵ کیلومتر در مسیرحاشیه مناطق مسکونی، تست الکل و اعتیاد رانندگان، استفاده بیش از ۲۱ دوربین کنترل و ثبت تخلفات، سعی کرده زمینه‌های لازم برای ایمنی سفر را در جاده‌ها فراهم کند و تصادفات را در استان کاهش دهد.
بیگلری می‌گوید: مسافران می‌توانند تخلفات رانندگی رانندگان اتوبوس‌های بین شهری را به سامانه ۱۱۰۱۲۰ گزارش کنند.

- نقاط حادثه‌خیز، فقط در ورودی ضیاآباد ۱۰ نفر جان خود را از دست داده‌اند.
علی‌رغم کاهش کلی تلفات در محور‌های استان، اما آزادراه قزوین-زنجان حکایت دیگری دارد؛ سرهنگ بیگلری در این زمینه می‌گوید: از سال ۹۳ تاکنون هر سال تصادفات منجر به فوت در این آزادراه افزایش داشته به گونه‌ای که در سال ۹۶ تصادفات منجر به فوت در این آزادراه به رشد ۲۴ درصدی رسیده است.
کاهش ۱۱ درصدی تلفات جاده‌ای در قزوین ۹۶
این جاده یکی از نقاط حادثه خیز استان است که همواره حجم ترافیک قابل توجهی را از خود عبور می‌دهد به طوری که روزانه هزاران وسیله نقلیه از این محور تردد دارند و در عین حال شاهد حوادث ناگوار و تصادفات فراوان در این مسیر هستیم.
به همین دلیل و مشکلات راه‌سازی این آزادراه، دادستان قزوین پارسال دستور توقف اخذ عوارض از ماشین‌های عبوری از این آزادراه را داد.
دستور دادستان عمومی و انقلاب قزوین به‌دلیل کوتاهی شرکت آزادراه‌های قزوین به زنجان در ارائه خدمات مناسب در ایمن‌سازی جاده با واکنش‌های مثبتی همراه شد؛ واکنش‌هایی که نشان داد دادستانی به مطالبات عمومی رسیدگی کرده است.

 - سهم مغفول آموزش
بخش زیادی از تصادفات به ضعف فرهنگ رانندگی اختصاص دارد و به نظر می‌رسد اقدام‌های موثری صورت نگرفته است.
البته که سختگیری‌های قانون توانسته برخی موارد مانند بستن کمربند ایمنی را فراگیر کند، اما این الزام در سایر موارد وجود ندارد و هنوز رانندگان بهای جان و مال خود را با سرعت مبادله می‌کنند.
کاهش ۱۱ درصدی تلفات جاده‌ای در قزوین ۹۶
امید صادقی کارشناس ترافیک می‌گوید: در حالی که ایمنی در جاده‌ها در حال افزایش است، اما تخلفات رانندگی سرعت و سبقت غیرمجاز، خواب‌آلودگی و خروج از مسیر، نبستن کمربند ایمنی از سوی راننده یا سرنشینان، هنوز در جاده‌ها قربانی می‌گیرد.
صادقی ادامه می‌دهد: درکنار همه آموزش‌هایی که برای رانندگان درنظر گرفته شده،به نظر می‌رسد سهم آموزش قوانین و تأکید بر عمل به آن‌ها اندک است.
اگرچه دستگاه‌های متولی در قزوین از فرهنگ‌سازی گرفته تا ایمن‌سازی راه‌ها و استاندارد‌سازی تجهیزات و خدمات در مسیر تأمین ایمنی راه و سفر قدم برداشته‌اند و اقدامات ایمنی صورت گرفته راهداران، پلیس راه و ارائه به موقع خدمات امداد و نجات نقش‌اش در کاهش تصادفات و آمار کشته‌شدگان چند سال اخیر موثر بوده است، اما نگاهی به کمبود تجهیزات و امکانات این حوزه نشان می‌دهد هنوز کاستی‌هایی دراین‌باره وجود دارد که باید مرتفع شود.
 
نویسنده: امین فرخی حقیقت
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تثبیت مالکیت اراضی دولتی در خوزستان
دشمن درپی تضعیف بنیان‌های دینی و اخلاقی جامعه است
تأکید دولت بر تسریع تأمین مسکن حمایتی
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج
همکاری سه جانبه ایمیدرو، معاونت آموزش و پرورش و خانه معدن
۲۴ نانوایی جدید در زنجان به طرح پخت نان کامل پیوستند
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۵ دی ۱۴۰۴
عکس‌های منتخب خبری جهان / ۱۵ دی ۱۴۰۴
پیگیری واگذاری قطعات طرح «ثمین ۳» ویژه متقاضیان قانون جوانی جمعیت در زنجان
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۵ دی ۱۴۰۴ به افق قم
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۵ دی ماه ۱۴۰۴
دامپزشکی زنجان: خرد کردن مرغ و ماهی در مغازه‌ها ممنوع
کسب رتبه دوم صنایع تبدیلی و غذایی آذربایجان شرقی در تولید خوراک دام
آزادسازی۵۶ هزار مترمربع از زمین های ملی در لرستان
آمادگی همه جانبه آذربایجان شرقی برای برگزاری انتخابات
تصویب ۲۹ طرح اقتصادی در کارگروه امور زیربنایی سیستان و بلوچستان
ضرورت بهبود وضعیت اقتصادی و توجه به معیشت مردم
زیبایی و تنوع بازار بزرگ رشت
آزادی ۴۹ نفر به مناسبت ولادت امام علی (ع) در آذربایجان‌شرقی
بازپس‌گیری هزاران هکتار اراضی در سیستان و بلوچستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر
کالابرگ ۴ میلیونی به چه کسانی اختصاص می‌یابد؟
سه محور کوهستانی به علت بارش برف مسدود است
تکذیب خبر مجازی شدن امتحانات دانشگاه آزاد
بازدید سرلشکر پاکپور از مراسم سالگرد شهید سلیمانی در کرمان
آغاز اجرای وعده رئیس‌جمهور برای عدالت در توزیع یارانه
آغاز رسمی اجرای طرح جامع حمایت معیشتی و امنیت غذایی
قهرمانی المپیاکوس با گلزنی طارمی
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۴ دی
سرشماری حضوری در ۷۰ نقطه از کشور در آبان ۱۴۰۵
جوّی آرام در بیشتر مناطق کشور
۶ محور مواصلاتی کشور مسدود است
تاکید عراقچی بر حمایت ایران از مردم و دولت منتخب ونزوئلا
قالیباف: باور شهید سلیمانی پیروزی ملت ایران بود
همراهی دولت و مجلس در توجه به معیشت مردم ضروری است
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۱۷ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۹ نظر)
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد  (۷ نظر)
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر  (۲ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
اعتبار یارانه «طرح یسنا» پانزدهم دی ماه شارژ می‌شود  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
مردم ایران دشمنانی به مراتب کارکشته‌تر را ناامید کرده‌اند  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
ایران در نبرد ۱۲ روزه از موشک‌های استراتژیک استفاده نکرد  (۱ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
لاریجانی: مردم آمریکا مراقب سربازانشان باشند  (۱ نظر)
وزیر دفاع: بی ملاحظه به تهدیدات پاسخ می‌دهیم  (۱ نظر)
تسلیت وزیر امور خارجه به مناسبت شهادت مرزبان دلیر ایران  (۱ نظر)