• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۳۴۸۱۲
تاریخ انتشار: ۰۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۷:۴۰
اجتماعی » محیط زیست
اهمیت تنوع زیستی در امنیت غذایی؛

ضرورت حفظ ذخایر ژنتیک با فناوری‌های نوین

از بین رفتن تنوع زیستی امنیت غذایی را تهدید می‌کند بنابراین مهندسی ژنتیک در زمینه حفاظت را نباید نادیده بگیریم.

ضرورت حفظ ذخایر ژنتیک با بهره‌گیری از فناوری‌های نوینبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، اعظم خوش خلق سیما در همایش روز جهانی تنوع زیستی گفت: تنوع زیستی در امنیت غذایی نقش و اهمیت بسیاری دارد. تنوع زیستی در منابع ژنتیک، ذخایر زیستی، ذخایر توارثی و ... تعریف می‌شود.
مشاور فناوری و بیوتکنولوژی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه از بین رفتن تنوع زیستی امنیت غذایی را تهدید می‌کند، گفت: مهندسی ژنتیک را در زمینه حفاظت از تنوع زیستی نباید نادیده بگیریم.
وی با اشاره به تاثیر گسترش جمعیت در تنوع زیستی گفت: برآورد شده است که تا سال ۲۰۵۰، جمعیت جهان ۳۰ تا ۳۵ درصد افزایش می‌یابد بنابراین در کل دنیا برای تامین غذایی مناسب با این افزایش جمعیت باید رشد ۶۰ درصدی در تولیدات کشاورزی محقق شود.
مشاور فناوری و بیوتکنولوژی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه عوامل مختلفی کشاورزی را در معرض خطر قرار می‌دهد، تاکید کرد: افرادی که از تکنولوژی صحبت می‌کنند مخالف تنوع زیستی نیستند بلکه این فناوری است که می‌تواند تنوع زیستی را حفظ کند.
خوش خلق سیما تاکید کرد: با توجه به افزایش جمعیت جهان، کشورهای پیشرفته سرمایه‌گذاری جدی در حوزه کشاورزی دارند و تولید ناخالص داخلی خود را خود را به سمت توسعه کشاورزی می‌برند اما در کشورهای توسعه نیافته مثل ایران که به نفت متکی هستند هیچ فکری برای این موضوع نمی‌شود و این وضعیت به‌تدریج باعث از بین رفتن منابع طبیعی خواهد شد.
مشاور فناوری و بیوتکنولوژی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: کشورهای توسعه نیافته مجبور هستند در آینده برای تامین امنیت غذایی خود به منابع طبیعی رجوع کنند و این منابع را مورد تجاوز قرار دهند. واضح است که تجاوز به عرصه‌های طبیعی در کشورهای فقیر بیشتر صورت می‌گیرد.
وی افزود : علاوه بر افزایش جمعیت تغییر اقلیم نیز عرصه‌های طبیعی را دچار مشکل کرده است و محدودیت عرصه‌های طبیعی محدودیت امنیت غذایی را ایجاد می‌کند.
وی با اشاره به اینکه با توجه به شرایط موجود راهکارهایی در زمینه توسعه پایدار و تامین امنیت غذایی وجود دارد، گفت: ذخایر خود را باید شناسایی و حفظ کنیم و در عین حال بتوانیم با استفاده از فناوری‌های نوین از این ذخایر بهره‌برداری کنیم.
فناوری و بیوتکنولوژی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه تنوع زیستی ایران وضع مناسبی دارد ، اظهار کرد : این تنوع زیستی و ذخایر ژنتیک می‌تواند در مسیر تامین امنیت غذایی مورد استفاده قرار گیرد و همچنین می‌توان از تنوع زیستی ایران در زمینه اکوتوریسم، تهیه گیاهان دارویی و خوراک دام بهره برد.
خوش خلق سیما با اشاره به اینکه تنوع زیستی را آلودگی‌ها، تغییر کاربری اراضی و گسترش شهرنشینی تهدید می‌کند، گفت: می‌توان با استفاده از روش‌های تلفیقی در زمینه حفظ ذخایر ژنتیک فعالیت کرد ضمن اینکه این مسیر به افزایش محصولات کشاورزی نیز منجر می‌شود بنابراین نباید عنصر مهندسی ژنتیک را برای حفاظت از تنوع زیستی نادیده بگیریم.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری ششمین همایش اقوام و ادیان در مکتبِ سردار سلیمانی در ارومیه
وجود ۷ بیمار پروانه‌ای در نهاوند
دیدار رئیس سازمان صداوسیما با تولیت آستان حضرت معصومه (س)
افتتاح ۳۰۵ پروژه زیرساختی ارتباطات و فناوری اطلاعات گیلان
برگزاری جلسه روضه خانگی شهدا در مسجد چاوشان ارومیه
باید در برابر جنگ ترکیبی دشمن هوشیار بود
تلاش برای به سرانجام رساندن طرح های ورزشی بالای ۷۰ درصد در کشور
اردبیل در برگزاری رزمایش زلزله رتبه نخست کشور را کسب کرد
هوای تهران ناسالم برای گروه‌های حساس
سید مجتبی علمدار شهیدی که روز تولدش آسمانی شد
ترافیک سنگین در محور‌های شمالی و آزادراه قزوین - کرج
دستبند پلیس لارستان بر دستان مامورنما‌ها
برگزاری نشست علمی منطقه‌ای نجات دریاچه ارومیه
توانایی های ایران فراتر از حد تصور دشمنان است
افزایش توان تولید در صنعت بسته بندی کشور
همایش سراسری نماز در تیپ ۱۵ نیرومخصوص امام حسن مجتبی (ع) بهبهان+فیلم
کلاهبرداری اینترنتی با رسیدساز جعلی
روایت دختری که شهید شد
رونمایی ۸ کتاب گویای دفاع مقدس استان همدان
پاسخ صریح مردم به دروغ‌پردازی رسانه های بیگانه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازداشت شهردار آبادان
آغاز پیش فروش هفت محصول ایران خودرو
اطلاعیه سپاه لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد
سال آینده حقوق کارمندان بیش از ۲۰ درصد افزایش می‌یابد
مهدی سماواتی: من زنده‌ام
ثبت ملی دو آیین محلی کرمانشاه در فهرست رویدادهای گردشگری کشور
انتخابات شورا‌ها؛ عزم رسانه ملی؛ افزایش سرمایه اجتماعی
هماهنگی مقامات عالی اقتصادی برای مدیریت بازار
درخشش دانش‌آموز کهگیلویه و بویراحمدی در کارسوق ملی
شهادت یکی از بسیجیان کوهدشت به دست اغتشاشگران
سردار وحیدی جانشین فرمانده کل سپاه شد
کاهش شدید دما در بیشتر مناطق کشور؛ ۱۰ دی ۱۴۰۴
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۰ دی
اعتراض رسمی باشگاه استقلال به داوری و احکام انضباطی در لیگ برتر
شمسایی ۲۰ ملی‌پوش فوتسال را به اردو فراخواند
صدور اطلاعیه سطح نارنجی هواشناسی در فارس  (۱ نظر)
تعطیلی مدارس و ادارات استان گلستان فردا چهار شنبه ۱۰ دی  (۱ نظر)
توسعه عدالت آموزشی یک مأموریت ملی است  (۱ نظر)
بخش خصوصی مسئولیت اجتماعی خود را فراموش نکند  (۱ نظر)
نظام حکمرانی انرژی دیگر قابل ادامه نیست  (۱ نظر)
تصمیم گیری مردم در هزینه کرد بخشی از بودجه شهرداری؛ با اجرای طرح «من شهردارم»  (۱ نظر)
جریمه ۵۳ هزار راننده تهرانی در پاییز برای استفاده از تلفن همراه  (۱ نظر)
نوعروسان کمیته امداد درخواست جهیزیه را در سکوی اینترنتی ثبت می‌کنند  (۱ نظر)
تحویل هزار واحد مسکن کوی پرواز همدان تا نوروز ۱۴۰۵  (۱ نظر)
قاتل خاموش جان مرد ۵۰ ساله را گرفت  (۱ نظر)