• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۳۴۸۶۸
تاریخ انتشار: ۰۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۸:۳۶
علمی و فرهنگی » علم و فناوری
پس از جلسه با اعضای کمیسیون آموزش مجلس؛

آمادگی لازم برای برگشت پذیری به قبل از «برجام»

رئیس سازمان انرژی اتمی: در بخش‌های مختلف آمادگی لازم را برای برگشت پذیری به قبل از «برجام» داریم، ولی امیدواریم که هیچ وقت به آن نقطه نرسیم.

آمادگی لازم برای برگشت پذیری به قبل از «برجام» را داریمبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ علی اکبر صالحی پس از جلسه با اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران افزود: صنعت هسته‌ای ما بخوبی و با آهنگ خوب و اهداف تجاری سازی به پیش می‌رود و امیدواریم هیچ وقت به نقطه‌ای برای برگشت پذیری نرسیم.

وی گفت: اگر بخواهیم برخی امور مانند غنی سازی را توسعه دهیم به عنوان مثال تولید را بیشتر و یا غنی سازی را بیشتر کنیم، ما آمادگی در این باره را داریم.

صالحی افزود: در این جلسه مروری از وضع صنعت هسته‌ای قبل از پیروزی انقلاب تا برجام و همچنین پس از برجام را داشتیم و مقایسه‌ای قبل و بعد از برجام نیز انجام شد.

وی گفت: در این جلسه درخصوص اهداف سازمان برای ساخت نیروگاه‌های هسته ای، اکتشاف و استخراج و همچنین تربیت نیروی انسانی بحث و تبادل نظر شد.

صالحی افزود: قبل از برجام، ما یک نیروگاه داشتیم که ساخت آن قبل از پیروزی انقلاب اسلامی آغاز شده بود و حدود ۴ - ۵ سال گذشته به بهره برداری رسید.

وی گفت: در بخش اکتشاف و استخراج نیز که قبل از برجام به خوبی پیش می‌رفت و هم اکنون نیز با همان سبک به پیش می‌رود و شتاب نیز گرفته است.

صالحی افزود: در نیروی انسانی نیز باید بگویم که تعداد نیروی انسانی ما قبل از برجام حدود ۱۵ هزار نفر بود و هم اکنون نیز به همان میزان است.

وی گفت: پس از برجام در بُعد نیروگاهی، مشغول ساخت دو نیروگاه هستیم در صورتی که قبل از برجام چنین چیزی وجود نداشت.

صالحی افزود: در موضوع چرخه سوخت نیز با یک سری از کشور‌ها برای انتقال دانش فنی ساخت سوخت تفاهم و نقشه راه آن را نیز تهیه کرده ایم.

وی گفت: کشور‌های تأمین کننده نیروگاه‌های هسته ای، هیچ گاه فناوری ساخت سوخت هسته‌ای را به کسی نمی‌دهند، زیرا یک نیروگاه را می‌فروشند و سوخت آن را برای ۶۰ - ۷۰ سال تأمین می‌کنند و از این طریق سود می‌برند.

صالحی افزود: اینکه بتوانیم به اعتبار برجام کاری کنیم که امکان تعاملات علمی با سایر کشور‌ها را در ساخت سوخت مطمئن پیدا کنیم، باید بگویم ما قدم‌های بلندی برداشته ایم.

وی گفت: پس از برجام ما توانسته ایم ایزوتوپ‌های پایدار را با کمک روسیه شروع به غنی سازی کنیم که قبل از برجام ما فقط اورانیوم را غنی سازی می‌کردیم و البته انتقال فناوری در این باره نیز در حال انجام است.

صالحی افزود: همچنین پس از برجام پروژه ساخت «جی ام پی» برای رادیودارو‌ها و براساس استاندارد‌ها آغاز شد که پروژه آن حدود ۶۰ میلیون یورو تجهیزات نیاز دارد و حدود سه سال دیگر به بهره برداری خواهد رسید.

وی گفت: بهره برداری از این پروژه به ما درخصوص کیفیت و کمیت رادیودارو‌ها کمک می‌کند.

صالحی افزود: پروژه دیگری که به اعتبار برجام توانستیم انجام دهیم، مرکز پرتودرمانی است که قرار است این مرکز در کرج ایجاد شود که از پیشرفته‌ترین فناوری‌های روز جهان برخوردار خواهد بود و امیدواریم ساخت آن امسال آغاز شود.

وی گفت: در مجموع ما نوآوری‌هایی نیز در صنعت هسته‌ای داشته ایم و به این صورت نبوده است که فقط صنعت سنتی هسته‌ای را پیگیری کنیم بلکه نوآوری‌ها در این صنعت را نیز رصد می‌کنیم.

صالحی افزود: در فناوری‌های کوانتومی ورود پیدا کرده ایم و طرح درسی آن نیز آماده شده است که از سال تحصیلی آینده، دانشجویان دوره‌های دکتری را در آن پذیرش کنیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هم‌اندیشی فعالان بازار با مدیرعامل منطقه آزاد ماکو برای عبور از موانع
احداث بیمارستان تخصصی و جراحی سرطان در ماکو
افزایش ۵ میلیون متر مکعبی مخزن سد مهاباد 
تداوم عملیات عمرانی و خدماتی در سطح منطقه چهار شهرداری ارومیه
تداوم عملیات عمرانی با بتن‌ریزی عرشه پل B۵ تقاطع غیرهمسطح آذربایجان
بهره‌مندی ۹۰۹ خانوار عشایری خوی از آب شرب پایدار
انباشت ۵ هزار خودروی توقیفی در پارکینگ‌های آذربایجان‌غربی
رازی، رکوردار تردد مسافر در بین پایانه‌های مرزی آذربایجان غربی
سنجش سلامت ۱۶ هزار نوآموز در مراکز جامع آذربایجان‌غربی
فرماندار ماکو: با جدیت از بروز تخلفات در بازار جلوگیری شود
محکومیت ۲۰ هزار میلیارد ریالی متخلفان اقتصادی در آذربایجان‌غربی
برنامه‌های هفته فرهنگی ارومیه غنی‌تر از سال‌های گذشته برگزار شود
کشف ۶ کیلوگرم نقره قاچاق در مرز بازرگان 
حفاظت از اراضی کشاورزی نیازمند عزم همگانی است
لینک‌های کالابرگ الکترونیک، طعمه جدید کلاهبرداران سایبری
اتمام ۲۹.۵ کیلومتر از طرح راهسازی محور نقده – پیرانشهر - تمرچین
۴۰۰ هزار هکتار از دیم زار‌های آذربایجان‌غربی در قالب طرح پایداری تولید کشت می‌شود
همایش ملی مدیریت ضایعات کشاورزی و غذایی بهمن ۱۴۰۴ برگزار می‌شود
 همکاری بنیاد مسکن و جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی برای تأمین مسکن
افزایش روستا بازار‌های آذربایجان غربی به ۲۷ مورد در چارچوب طرح معیشتی دولت 
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران
اوایل هفته آینده، برف و باران میهمان همدان
انتخابات شورا‌ها در ۱۱ اردیبهشت؛ آزمون زودهنگام رسانه ملی
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج
دشمن درپی تضعیف بنیان‌های دینی و اخلاقی جامعه است
تثبیت مالکیت اراضی دولتی در خوزستان
همکاری سه جانبه ایمیدرو، معاونت آموزش و پرورش و خانه معدن
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا
کشته شدن ۳۲ افسر اطلاعاتی و نظامی کوبایی در دفاع از مادورو
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد
قالیباف: ارز ترجیحی حذف نمی‌شود
آتش سوزی درکارخانه کاله آمل
غیر حضوری شدن مدارس تهران
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۲۱ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۱۰ نظر)
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر  (۶ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد  (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
ترامپ: برای مدتی ونزوئلا را اداره می‌کنیم  (۱ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۱ نظر)
صدور کیفرخواستی ۲۵ صفحه‌ای برای نیکلاس مادورو  (۱ نظر)
مصرف گاز از مرز ۶۲۰ میلیون متر مکعب عبور کرد  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان  (۱ نظر)