• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۹۱۲۳۱
تاریخ انتشار: ۰۹ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۱
اقتصادی » آب و انرژی
مدیرعامل آبفای استان تهران:

وضع آب تهران سربه سر است

مدیرعامل شرکت ​آب و فاضلاب استان تهران گفت: وضع آب تهران با توجه به میزان مصرف­ و بارش تقریباً سربه سر است.

وضع آب تهران سربه سر استمحمد رضا بختیاری در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، افزود: جمعه پنجم مرداد بیشترین مصرف آب را در تهران داشتیم و میزان مصرف به سه میلیون و 450 هزار متر مکعب رسید که نسبت به ابتدای سال تا کنون بیشترین مصرف بوده است.
وی افزود: میزان مصرف آب در شهر تهران­ روزانه مقداری بیشتر از دریاچه چیتگر است.
بختیاری گفت:­ حدود370 میلیون متر مکعب آب در تهران از ابتدای سال تا کنون مصرف شده که حدود یک سوم مصرف­ آب شرب سالانه تهران است.
مدیرعامل شرکت ​­آب و فاضلاب استان تهران با اشاره به اینکه پارسال در شهر تهران یک میلیارد 60 میلیون متر مکعب برای آب شرب مصرف شده است و پیش بینی می کنیم امسال این رقم به یک میلیارد و 80 میلیون متر مکعب برسد افزود: در فروردین نگران تامین آب شهر تهران بودیم ولی­ با بارش های که در اردیبهشت شاهد بودیم کمی­ نگرانی برطرف شد­ و مخازن آب قبل از اردیبهشت 45 درصد بود و بعد از بارشهای بهاری خطر جیره بندی آب در تهران برطرف شد.
بختیاری گفت: اگر وضعیت مصرف­ آب کنترل نشود ممکن است در آینده دچار­ مشکل شویم.
وی همچینین درباره قطعی آب­ در شهر تهران گفت: در شهر تهران به شکل معنی داری قطعی آب نداریم­ وبیشتر­قطعی آب به خاطرقطعی برق است.
وی اضافه کرد: در غرب استان تهران درمناطقی مثل­ بهارستان، شهریار و اندیشه چون آب شرب این مناطق از چاه ها تامین می شود و باید از طریق چاه های برقی آب­ پمپاژ شود به محض اینکه برق قطع می شود با قطعی آب مواجه می شویم چون امکان استفاده از دیزل ژنراتور بروی چاه ها ­­وجود ندارد و شبکه آب دچار مشکل می شود.
مدیرعامل شرکت​ ­آب و فاضلاب استان تهران گفت: به لحاظ­ کمبود آب دچار مشکل نیستیم اما افت فشار و یا قطعی آب­ به خاطر قطع­ برق است.
وی افزود: در شهر تهران مشکل قطعی آب بسیار کم و در حد­ صفر است اما حدود سی درصد ازطریق چاه ها­ تامین می شود بنابراین در جنوب تهران وقتی برق قطع می شود چاه های­ آب از مدار خارج و ممکن است قطعی آب­ نیز­ پیش­ بیاید.
بختیاری اضافه کرد: از حدود یک میلیارد و 60 میلیون متر مکعب آبی که در­ شهر تهران برای شرب استفاده می شود حدود 780 تا 800 متر مکعب­ از آب های سطحی(سدها) و 200 تا 250 متر­ مکعب نیز از آب های زیر زمینی یا همان چاه ها­ برداشت می کنیم و چون برخی از چاه ها دیزل ژنراتور ندارد مشترکین آن مناطق دچار قطعی آب می شوند.
وی تاکید کرد: قطعی اب به دلیل افت فشار و قطعی برق است که این افت فشار­تا دو هفته آینده اعمال می شود و زمانی که وضع برق بهتر شود قطعی اب­ نخواهیم داشت.
بختیاری گفت: در تهران­ مناطقی که از آب سد استفاده می شود در تمام تصفه خانه ها دیزل­ ژنراتور وجود دارد و قطعی آب نداریم.
وی به اختلاط ­آب سد و آب های زیرزمینی در تهران اشاره کرد و گفت: در جنوب تهران در مناطق باقرآباد و بخشی از ری که به شبکه سراسری آب متصل نیست و اختلاط آب انجام نمی شود قطعی آب به دلیل استفاده از چاه ها وجود دارد.

20 درصد مشترکان تهرانی پرمصرف هستند
مدیر عامل شرکت آب فاضلاب استان تهران گفت: 20 درصد مشترکان پرمصرف تهرانی حدود 30 درصد مصرف آب تهران را به خود اختصاص می دهند.
محمدرضا بختیاری در ادامه ی مصاحبه اختصاصی افزود: برای حدود 20 درصد مشترکان پرمصرف تهرانی مجوز دریافت کردیم که بعد از چند بار اخطار اگر مصرف آب خود را کاهش ندهند بتوانیم انشعاب آب آنها را به مدت چند ساعت قطع کنیم.
وی با اشاره به اینکه این مشترکان پرمصرف بیش از 40 تا 50 متر مکعب در هر ماه مصرف می کنند، گفت: افزایش قیمت می تواند اهرمی برای کاهش مصرف باشد اما دولت به خاطر اینکه آب در سبد حیاتی مردم قرار دارد قیمت آب را افزایش نمی دهد به همین دلیل در جلسه ای با شورای شهر برای افزایش قیمت آب مشترکان پرمصرف تصمیم گرفتیم اما هنوز افزایش قیمت با قیمت تمام شده آب فاصله زیادی دارد.
­مدیرعامل شرکت آب فاضلاب استان تهران اضافه کرد: هزینه تولید و توزیع آب در شهر تهران بیش از 2 هزار و 500 تومان است در صورتی که به طور متوسط از مشترکان 600 تومان به ازای هر متر مکعب دریافت می کنیم بر این اساس فاصله قیمت تمام شده و قیمت تکلیفی آب زیاد است که برای جبران آن باید قیمت آب افزایش یابد اما فعلاً دولت اجازه برای افرایش قیمت نمی دهد.
بختیاری افزود: قیمت تمام شده آب در شهر تهران در بخش توزیع حدود هزار و 200 تومان است که قیمت فروش آن در جنوب تهران به ازای هر متر مکعب (هزار لیتر) 400 تومان و در شمال تهران حدود 600 تومان است.
وی گفت: مشترکان پرمصرف اغلب در شمال تهران ساکن هستند.
­مدیر عامل شرکت آب فاضلاب استان تهران افزود: در تهران 60 تا 65 درصد مشترکان آب الگوی مصرف را رعایت می کنند و کمتر از 20 متر مکعب در هر ماه آب مصرف می کنند حدود 15 درصد مشترکان نیز مصرف متوسط دارند.
بختیاری درباره فرسودگی شبکه آب تهران گفت:​ عمر متوسط شبکه آب در تهران 30 تا 35 سال است در حالی که شبکه آب تهران قدمتی 60 ساله دارد بر این اساس حدود 70 درصد شبکه آب تهران نیاز به بازسازی دارد که البته به معنای فرسودگی شبکه نیست بلکه بهتر است بازسازی شود.
وی افزود: 11 درصد تلفات در شبکه آب داریم که برای کاهش هر درصد حدود 400 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
بختیاری گفت: در شهر تهران بازسازی شبکه آب را شروع کردیم و در نقاطی که لوله های چدنی وجود دارد فرار و نشت آب کم است اما در نقاطی که از لوله های پلی اتیلن و فولادی استفاده شده کار بازسازی را شروع کردیم.
وی افزود: در 8 یا 9 سال اخیر 7 تا 8 درصد میزان هدررفت آب (آب به حساب نیامده) کمتر شده است و میزان آب به حساب نیامده از 30 درصد به 23 درصد رسیده و باید آب به حساب نیامده به 15 درصد برسد که این رقم 3 تا 4 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
­مدیر عامل شرکت آب فاضلاب استان تهران گفت: همه تصفیه خانه های آب تهران از جمله تصفیه خانه 3 و 4 تهرانپارس، تصفیه خانه 5 ، 7 و 2 در مدار قرار دارند و فقط تصفیه خانه 6 آماده بهره برداری نیست که کار ساخت تأسیسات آن تمام شده و نیاز به خرید تجهیزات دارد.
بختیاری افزود: 150 تا 160 میلیارد تومان اعتبار لازم است تا تجهیزات تصفیه خانه 6 خریداری شود که بخشی از آن را قرار است آب منطقه ای و بخش دیگری را آبفای تهران تأمین کند و تا یک سال و نیم دیگر به مدار بهره برداری برسد.
وی درباره کمک شرکت آب و فاضلاب استان تهران در زمینه صرفه جویی برق نیز گفت: تفاهمنامه ای با شرکت توزیع برق تهران امضا کردیم که ژنراتورهای شرکت آبفا در زمانی که نیاز نداریم وارد مدار شود.
بختیاری افزود: در تصفیه خانه کن و جلالیه با استفاده از پمپاژ آب باید آب را به مخازن بالای هزار و 600 متر پمپاژ کنیم.

 

سدهای تهران 270 میلیون متر مکعب کمتر از پارسال آب دارند
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: سدهای استان تهران 270 میلیون متر مکعب کمتر از پارسال آب دارند­ که این میزان تا پایان سال آبی به 350 میلیون متر مکعب می رسد.

محمدرضا بختیاری در ادامه مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما افزود: حدود 800 میلیون متر مکعب آب پشت سدهای 5 گانه تامین کننده آب تهران وجود دارد که این رقم پارسال یک میلیارد و70 میلیون متر مکعب بود.

وی­­ با اشاره به اینکه امسال روان آبها حدود 700 میلیون متر مکعب کمتر از پارسال است گفت: در سال گذشته روان آبهایی که وارد رودخانه های تهران شدند یک میلیارد و 800 میلیون متر مکعب بود که این رقم امسال به یک میلیارد و 100 میلیون متر مکعب رسیده است.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران­ افزود: اگر پاییز و زمستان امسال بارش خوبی نداشته باشیم قطعا در تهران دچار مشکل آبی می شویم.

وی ادامه داد: با رعایت 10 درصد صرفه جویی در شهر تهران حدود 110 میلیون متر مکعب آب ذخیره می شود که بیشتر از معادل ذخیره آب سد لتیان است ( ظرفیت سد لتیان 90 میلیون متر مکعب است) .

بختیاری­ گفت: میزان صرفه جویی مردم در شهر تهران نسبت به پارسال کمتر از 5 درصد بوده­ است که­ ­به دلیل­افزایش دما و ذخیره کردن آب در مواقعی که برق قطع می شود و دورریز آن پس از اتصال برق صرفه جویی کمتری شده است.

وی اضافه کرد: در تهران تامین آب برای 14 تا 15 میلیون نفر کار سختی است که در تهران این شرایط خوب کنترل می شود گرچه مشکلاتی در غرب استان تهران برای تامین آب وجود دارد اما نسبت به میانگین کشور درصد کمتری است.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران­ گفت: توقع داریم مردم شرایط را به­ خوبی درک و در مصرف آب صرفه جویی کنند گرچه افزایش دما، کم آبی و قطعی برق اگر مدیریت نشود دچار حادثه می شویم.

وی میزان حساسیت مردم نسبت به مصرف آب را در مقایسه با سالهای گذشته قابل تحسین دانست و افزود: مردم خودشان به هم تذکر می دهند امیدواریم به جایی برسیم که آب تصفیه شده را به صورت غیر منطقی و برای مصارف غیر شرب مانند شستشوی ماشین و حیاط استفاده نکنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پایان موفقیت‌آمیز طرح ملی پایش آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در زنجان
خیر نیک‌اندیش ابهری ۶۰ جفت کفش به مددجویان اهدا کرد
تولید سالانه ۲۰ هزار تن محصولات شیلاتی در استان زنجان
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز
ساترا تحریم شد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۱ بهمن ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۱ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
دریابان شمخانی: جغرافیای جنگ فقط به دریا محدود نخواهد شد
تحویل ۲۴۰۰ پروژه آموزشی در کشور طی گام اول نهضت عدالت آموزشی
آغاز هفته ای با افزایش دمای هوا در سمنان
نیمه شعبان و دهه فجر پیام نور و امید برای دل‌ها دارند
ضرورت تحقق سیاست‌های تحولی آموزش
برگزاری پنجمین دوره رقابت سازه‌های ماکارونی
واریز کالابرگ ۴ میلیون تومانی برای ماه رمضان
چالش ها و فرصت های توسعه مناطق آزاد قشم و کیش
وحدت اقوام و مذاهب، ستون اصلی بازدارندگی ایران
آغاز مسیر چابک‌سازی در آزمایشگاه فنی مکانیک خاک
۱۱ بهمن ۱۳۶۵ یادآور حماسه و ایثار فرزندان فریدن
جشن هلهله فرشتگان در شهرکرد
نظارت دقیق بر نهاده‌ها؛ نمونه‌برداری از کود سوپرفسفات ساده در کرمان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
صدور مجوز ۸۵ هزار ردیف استخدامی جدید در آموزش و پرورش
ایران آمادگی کامل برای مقابله با تهدید‌ها را دارد
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر
ثبت بارش باران و برف در ۸۰ ایستگاه هواشناسی خراسان جنوبی
آغاز روند گرمایش هوا در مازندران
آقای لاریجانی دبیر شورای امنیت ملی با پوتین دیدار کرد
تداوم فعالیت سامانه بارشی در خراسان جنوبی
جابه‌جایی بیش از ۳۰ میلیون تن کالا در محورهای برون‌شهری استان فارس
ورود سامانه جدید بارشی به جنوب آذربایجان غربی
مشروح اظهارات عراقچی در نشست با فیدان و پاسخ به سئوالات خبرنگاران
بازدید رئیس رسانه ملی از پشت‌صحنه مجموعه «هتل بسیار بسیار عجیب»
اختتامیه شانزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار
ایران به جمع کشور‌های تکثیر صنعتی اسبک دریایی پیوست
ترافیک سنگین در برخی محور‌های شمالی کشور
حریق یک واحد مسکونی در مهرویلا کرج سه مصدوم در پی داشت
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر  (۱ نظر)
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکا؛ برای همه سناریو‌ها برنامه داریم  (۱ نظر)
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند  (۱ نظر)
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند  (۱ نظر)
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه  (۱ نظر)
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی  (۱ نظر)
جزئیات جدید درباره گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان  (۱ نظر)
دستگیری ۱۶ لیدر اصلی فراخوان‌های اغتشاش در نکا  (۱ نظر)
پاداش پایان خدمت فرهنگیان بازنشسته ۱۴۰۴ کامل پرداخت شد  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
برخورداری از دانش حقوقی از الزمات یک مامور پلیس  (۱ نظر)
سپاه از قوی‌ترین و مؤثرترین نیرو‌های ضد تروریستی در دنیاست  (۱ نظر)
قالیباف: دیکته کردن را مذاکره نمی‌دانیم و نمی‌پذیریم  (۱ نظر)
سردار وحیدی: دشمن در نبرد ۱۲ روزه عقب نشست  (۱ نظر)
اولویت رسیدگی به خانواده‌های شهدا و مجروحین در حوادث دی ماه  (۱ نظر)