پخش زنده
امروز: -
رئیس کمیسیون تسهیل کسب و کار اتاق بازرگانی تهران گفت: تصمیمات خلقالساعه و محدودیتهایی که مسئولان در داخل ایجاد کردهاند علت بخشی از مشکلات فعالان اقتصادی است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محمدرضا نجفیمنش در بیستمین نشست این کمیسیون افزود: این گونه تصمیمات، رسوب کالاها در گمرکات و نیز کاهش دسترسی به مواد اولیه را موجب شده البته افزایش ناگهانی نرخ ارز نیز به این چالشها دامن زده است.
وی با اشاره به بروز و وجود مشکلات مشابه در صنعت خودرو گفت: از فروردین سال 1395 تا پایان اردیبهشت سال 1397 قیمت مواد اولیه این صنعت حدود 72 درصد، دستمزدها حدود 56 درصد و هزینههای سربار 21 درصد افزایش یافته است. اما دولت، بیش از یک تا دو درصد اجازه افزایش قیمت به تولیدکنندگان نداده است. نتیجه آنکه زیان شرکت سایپا در سال مالی گذشته به 2 هزار میلیارد تومان رسید.
رئیس کمیسیون تسهیل کسب و کار اتاق تهران افزود: این تصور نادرست نزد مسئولان شکل گرفته است که اگر با افزایش قیمت کالاها موافقت نشود، مردم سود میبرند. در حالی که کالا در نهایت به قیمت واقعی به دست مصرفکننده میرسد و سود آن را اولین خریدار کالا کسب میکند و تولیدکننده نیز متحمل زیان میشود.
دولت، فشار مضاعفی بر خود تحمیل نکند
کوروش پرویزیان، دیگر عضو این کمیسیون با اشاره به شرایط اقتصادی کشور گفت: در شرایطی قرار گرفتهایم که باید به یکدیگر کمک کنیم. مساله قابل تامل این است که در چنین شرایطی، دولت نیز با اعمال برخی سیاستها، گویی بر خود فشار مضاعفی را تحمیل میکند. اینکه گفته شود، دولت همه تقاضاهای ارزی را با دلار 4200 تومانی تامین میکند، فشار بر دولت است.
پرویزیان افزود: در عین حال اگر قرار است، بازار ثانویه ایجاد شود، چرا دولت سعی دارد، در سازوکار آن دخالت کند.
وی با بیان اینکه دولت باید سیاستی در پیش بگیرد که سپردههای ارزی مردم جمع شود و در سیستم بانکی به گردش درآید گفت: فشارها سبب شده است که این مساله روند معکوسی به خود بگیرد. بخش خصوصی نیز آماده کمک به دولت است، اما دولت باید فشارها را کم کند.