• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۰۲۳۲۵
تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۲
اجتماعی

۱۱ ترفند برای خنک نگه‌داشتن اتومبیل در گرمای تابستان

روشهایی وجود دارد تا مسافرت‌های درون شهری با خودرو در روزهای گرم تابستان راحت‌تر و قابل تحمل باشد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، پرتوهای خورشید در فصل تابستان بی رحمانه زمین را مورد هجوم خود قرار می‌دهند و گرمای هوا طاقت انسان‌ها را طاق می‌کند اما این موارد جلوی رانندگی در خیابان‌ها را نمی‌گیرد و راننده‌های زیادی را می بینیم که زیر تیغ آفتاب مشغول به رانندگی هستند.
خوشبختانه خودروهای امروزی از تجهیزات سرمایشی مجهزی برخوردارند اما باز هم تمهیداتی وجود دارد که به لطف آن‌ها می‌توان خودرو را در هوای گرم تابستان خنک‌تر نگه داشت.
به همین منظور در ادامه با هم به ترفند‌هایی اشاره خواهیم کرد تا مسافرت‌های درون شهری با خودرو در روزهای گرم تابستان راحت‌تر قابل تحمل باشد.

1- استفاده از پرده‌های آفتابگیر خودرو

پرده‌های آفتابگیر یکی از ساده‌ترین راه ها برای خنک نگه داشتن فضای داخل خودرو به حساب می‌آیند. برای اینکار کافی است هر دفعه که خودرو را پارک می‌کنید این پرده‌ها را بر روی شیشه‌های داخل خودرو بکشید این کار زمان زیادی نمی‌برد اما با ایجاد سایه، محیط داخل خودرو را خنک‌تر نگه می‌دارد.

2- از روکش داشبورد غافل نشوید

داشبورد خودرو از موادی ساخته شده است که نور و حرارت را به خود جذب می‌کند، این مواد با نگه داشتن حرارت باعث افزایش گرمای خودرو می‌شوند و به همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم حتماً در روزهای گرم سال از روکش داشبورد استفاده کنید.
این روکش‌ها به لحاظ زیباشناختی نیز جذابیت بیشتری به داشبورد خودرو می‌دهند و دوام داشبورد را بیشتر می‌کننند.

3- فرمان خودرو را با پارچه بپوشانید

حتی اگر داخل خودرو آفتابگیر نصب کرده باشید باز هم حرارت هوا در روزهای گرم تابستان به اندازه‌ای است که فرمان و محیط داخل خودرو را کاملاً گرم می‌کند، در نتیجه برای اینکه فرمان خودرو بیش از حد گرم نشود، زمانی که خودرو را پارک کرده‌اید فرمان را با یک تکه پارچه یا حوله بپوشانید.

4 - در حد امکان خودرو را زیر سایه پارک کنید

پیدا کردن جای پارک در قسمت‌های مختلف شهرهای شلوغ کار ساده‌ای نیست اما گذاشتن خودرو زیر نور مستقیم آفتاب در تابستان حاصلی جز گرمای زیاد داخل خودرو ندارد، این امر موقعی اهمیت فراوانی پیدا می کند که قصد دارید خودرو را برای چند ساعت پارک کنید.
در نتیجه وقت بیشتری برای پیدا کردن جای پارک در زیر سایه صرف کنید و خودروی خود را از شر گرمای سوزان نجات دهید.

5 - لوازم و تجهیزات مهم داخل خودرو را زیر نور خورشید قرار ندهید

گذاشتن لوازم و تجهیزات مختلف روی داشبورد و صندلی‌ها در زمانی که خودرو را پارک کرده‌اید، به لحاظ امنیتی کار درستی نیست. از طرف دیگر این کار ممکن است باعث شود این لوازم در اثر مجاورت در برابر نور خورشید صدمه ببینند.
انداختن یک تکه پارچه یا حوله روی لوازمی که داخل خودرو قرار داده‌اید، گزینه خوبی برای پنهان نگه داشتن این لوازم از نور خورشید است.

6 - تا جایی که امکان دارد خودرو را در پارکینگ پارک کنید

پیدا کردن پارکینگ خالی در قسمت‌های شلوغ شهر کار ساده‌ای نیست اما این کار ارزشش را دارد به‌خصوص اگر قرار باشد خودرو را زیر نور مستقیم خورشید پارک کنید. با این حساب پیشنهاد می‌کنیم قبل از مراجعه به قسمت‌های شلوغ شهر، پارکینگ‌های موجود در این قسمت‌ها را بررسی کرده و به جای گشتن به دنبال جای پارکی که زیر سایه باشد، خودرو را در پارکینگ پارک کنید.

7- پنجره‌ها را تا انتها بالا نکشید

بدون شک انجام این کار با اصول ایمنی مغایرت دارد اما اگر خودرو شما در محلی قابل اعتماد پارک شده است و نگرانی برای موارد ایمنی ندارید، می‌توانید پنجره‌ها را به مقدار کمی باز بگذارید. پیشنهاد می‌شود این مقدار به اندازه‌ای نباشد که بازوی یک فرد از آن به داخل خودرو وارد شود و باز گذاشتن پنجره‌های خودرو به اندازه چند بند انگشت برای به جریان در آوردن گردش هوا در داخل خودرو کفایت می‌کند.

8- از پنکه‌های کوچک خورشیدی در داخل خودرو کمک بگیرید

همان‌گونه که در بالا اشاره شد، باز گذاشتن پنجره‌ها تأثیر زیادی در گردش هوا دارد اما اگر بتوانید یک پنکه کوچک خریداری کنید که انرژی خود را نیز از خورشید تأمین می‌کند دیگر نگرانی برای گردش هوا در داخل خودرو نخواهید داشت.
این پنکه کوچک در روزهای پرحرارت تابستان هوا را از داخل خودرو به خارج منتقل می‌کند و با به جریان انداختن دائم هوا، درجه حرارت داخل خودرو پایین‌تر خواهد آمد.

9- روی صندلی‌ها پارچه بیندازید

روکش صندلیِ بیشتر خودروها چرمی و تیره رنگ است، این ترکیب گرمای بیشتری را جذب می‌کند و با نگه داشتن گرما در خود باعث می‌شود تا درجه حرارت خودرو حتی زمانی که از آفتاب بیرون برده شده است نیز بیشتر از میزان معمول باشد.
به این ترتیب بهتر است پارچه‌ای معمولی روی صندلی‌ها بیندازید تا جلوی جذب حرارت به صندلی‌های خودرو گرفته شود.

10 - مواظب درجه حرارت لاستیک‌ها باشید

راننده‌ها در حین رانندگی همیشه حواسشان به درجه حرارت موتور خودرو است اما در بیشتر مواقع از کنترل درجه حرارت لاستیک‌ها غافل می‌شوند. لاستیک‌های خودرو مستقیماً با آسفالت گرم خیابان تماس دارند و از آنجایی که این تماس ایجاد اصطکاک می‌کند، گرمای زیادی به لاستیک‌های خودرو منتقل می‌شود.
در نتیجه پیشنهاد می‌شود فشار باد لاستیک‌ها را همیشه در بیشترین حالت ممکن قرار دهید تا اصطکاک کمتری میان لاستیک و سطح جاده در روزهای گرم تابستان ایجاد شود.

11- جای پارک خودرو را در طول روز تغییر دهید

اگر از آن دسته افراد سحرخیزی هستید که صبح‌های اول وقت سر کار می‌روند و خودروی خود را در مکان مناسبی در سایه پارک می‌کنند، حتماً به خوبی می‌دانید که این سایه ماندنی نیست و خودرو شما زیر نور مستقیم آفتاب قرار می‌گیرد. با این حساب توصیه می‌شود در طول روز سری به خودرو بزنید و جای پارک آن را عوض کنید.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دعوت سه فوتبالیست چهارمحال و بختیاری به اردوی تیم ملی
دستاورد‌های انقلاب اسلامی ایران در فجر ۴۷
پیش بینی افزایش تولید دانه های روغنی با حذف ارز ترجیحی
جمع‌آوری ۲۴ معتاد متجاهر در الیگودرز
دستگیری ۷ حفار غیرمجاز در دامغان
رونمایی کمپرسور جدید نماد همکاری موفق برای ارتقای توان فنی کشور
سرویس‌دهی رایگان اتوبوسرانی و قطار شهری مشهد در نیمه شعبان
سه‌شنبه‌های مردمی ملاقات چهره به چهره با مسئولان در کرج
برگزاری اختتامیه جشنواره شعر مهدوی اقوام ایرانی در یاسوج
افتتاح طرح ملی سلام محله در خراسان جنوبی
رویداد ملی «سلام محله» در ۷۴ کانون استان اردبیل آغاز شد
تصویب مزایده ۱۳ پلاک املاک مازاد دستگاه های اجرایی در سمنان
افتتاح و آغاز عملیات اجرایی ۲۰ طرح صنعت برق در فارس و بوشهر
استاد محمد علی سادات درگذشت
قم آماده اعزام به مسابقات کشتی فرنگی قهرمانی کشور
جشنواره شعر فجر در ایستگاه آخر
افتتاح ۴۲۳ طرح با ۸ همت اعتبار در فردیس به مناسبت دهه مبارک فجر
تجدید میثاق رئیس، مدیران و کارکنان بنیاد شهید با آرمان‌های امام راحل
آغاز به کار رشته المپیکی لاکراس
دستگیری ۱۳۸ نفر از اغتشاشگران در رودسر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جشنواره تئاتر فجر به ایستگاه پایانی رسید
سامانه بارشی جدید در راه است
تجدید میثاق رئیس قوه قضائیه با آرمان‌های امام و شهدا
اعلام جرم علیه مدیر وقت شبکه افق و عوامل برنامه توهین‌آمیز
تشدید سامانه بارشی در ۲۵ استان
حل مسائل و مشکلات مردم اولویت اصلی دستگاه قضا است
قوانین حوزه رمزارز تخصصی نیست
صدور سند برای بیش از ۸۰۰ هزار هکتار از تالاب‌های ایران
دریافت ۵ هزار تومان از خریداران کالابرگ، کارمزد نیست
آماده‌باش کامل در همه استان‌ها از ۱۴ تا ۱۶ بهمن
کشف مواد مخدر و داروی قاچاق در مرز‌های سیستان و بلوچستان
ثبت ترافیک سنگین برای ۳ آزادراه کشور
شهرداری‌ها، حقوق اشخاص را در اجرای طرح‌های عمرانی رعایت کنند
رفع تصرف بیش از ۱۰۰ قطعه از اراضی شورکاب
آغاز برنامه‌های مردمی شعبان و دهه فجر در تهران
خبر مثبت علی لاریجانی از پیشرفت مذاکرات  (۲ نظر)
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود  (۲ نظر)
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
ایران قوی و مستقل مانع اصلی برنامه‌های استکباری است  (۱ نظر)
بیانیه جامعه ورزش در حمایت از مقام معظم رهبری  (۱ نظر)
مروری بر ابعاد فکری امام خمینی (ره)، بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
بهینه‌سازی از راهکارهای اصلی کاهش مصرف انرژی کشور است  (۱ نظر)
۷۰ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
حملات رژیم اسرائیل به لبنان مصداق بارز جنایت جنگی است  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)