پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از خبرگزاری آناتولی؛ یک انجمن صنفی ترکیه ای از محبوبیت کالاهای ساخت این کشور در ایران خبر داد و امضای توافق تجارت آزاد را میان دو کشور خواستار شد.
فاتح چایا باتماز، نماینده موسییاد "انجمن صاحبان صنایع و کارفرمایان مستقل/ مسلمان" ترکیه در تهران در مصاحبه با خبرگزاری آناتولی گفت: اقتصاد ترکیه و ایران مکمل همدیگر است. کیفیت و نوع و مدل کالاهای ترکیه ای بسیار زیاد و متنوع است. ایران نیز تولید کننده مواد خام و کالاهای میانی است. به علت تحریمهای آمریکا شرکتهای بزرگ فعال در بخش انرژی، صنایع خودرو، نفت و لوازم خانگی ایران را ترک کردند. اگر شرکتهای ترکیه ای از نظام بانکی، وام دریافت نکرده و بدهی نداشته باشند، تحت تاثیر پیامدهای منفی تحریم های آمریکا قرار نگرفته و می توانند به تجارت خود با ایران ادامه دهند. شرکتهای ترکیه ای می توانند خلاء ناشی از خروج شرکتهای دیگر کشورها را در ایران پر و سرمایه گذاری کنند.
سه سال پیش نیز ترکیه و ایران تجارت ترجیحی 10 ساله ای را امضاء کردند. ترکیه 150 قلم کالای ایران را از پرداخت مالیات گمرکی معاف کرد. ایران نیز همان معافیت را در مورد کالاهای ترکیه ای به کار بست. امیدواریم تعداد اقلام کالاهای معاف از مالیات افزایش یابد و زمینه امضاء تجارت آزاد ترکیه و ایران فراهم شود. ایران به علت آنکه عضو سازمان جهانی تجارت نیست، مالیات گمرکی بسیار زیادی را اعمال می کند و این مسئله تاثیر منفی بر ترکیه نیز دارد. کاهش تعرفه های گمرکی ایران، حجم تجارت دو کشور همسایه را افزایش خواهد داد.