• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۵۳۲۸۳
تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۰
آذربایجان غربی » علمی فرهنگی
گزارش مکتوب

بیایید جان افراد را نجات دهیم

خون بند ناف در جنین داخل رحم جریان دارد و سرشار از سلول‌های بنیادی است و نگهداری آن می‌تواند بعدها در درمان بسیاری از بیماریهای سخت و نجات جان افراد مورد استفاده قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز آذربایجان غربی، ذخیره سازی سلولهای بنیادی خون بندناف از علوم نوین پزشکی محسوب می شود و در ابتدا موضوعات ذخیره سازی سلولهای بنیادی از طریق خون بندناف مطرح شده بود و پس از پیشرفت علم و دانش به تدریج در درمان بیماری ها مطرح شد.
 
خون بندناف (Cord blood) امکان ساخت انواع سلولهای دیگر و ترمیم و نگهداری سلول‌ها هنگام جراحت است.‌ منشأ سلول‌های خونی موجود در بند‌ناف، سلول‌های بنیادی جنینی بوده و از نظر سلولی، نابالغ‌تر از سلول‌های خونی موجود در یک فرد بزرگسال است، بنابراین، به همان نسبت سلول‌های بنیادی آن توانایی بیشتری در تمایز به دیگر سلول‌ها و از جمله سلول‌های خونی دارند.
 
سلول های بنیادی خون بندناف در درمان بیماری هایی با منشاء خونی کاربرد دارد به طوری که در گذر زمان میزان بیماری هایی که قابلیت درمان با این روش را دارند در حال افزایش است.

دکتر مختاری توانا، جراح و متخصص زنان، زایمان و نازائی در خصوص ذخیره سازی سلول های بنیادی می گوید: سلول های بنیادی سلولهای تشکیل دهنده بدن انسان محسوب می شوند که پس از ایجاد، تقسیم شده و در قسمت های مختلف بدن تکثیر می شوند.

او می افزاید: یکی از آسان ترین و راحت ترین روشهای ذخیره سازی سلولهای بنیادی در زمان تولد نوزاد و از طریق خون بندناف است و خوشبختانه این امکان در استان ما وجود دارد.
 
دکتر مختاری توانا در خصوص سایر روشهای ذخیره سازی سلولهای بنیادی می گوید: در داخل دندان شیری هر انسانی نیز سلول بنیادی وجود دارد اما استخراج سلول های بنیادی دندان بسیار دشوار است.
 
این جراح و متخصص زنان، زایمان و نازائی درخصوص دردسترس بودن سلولهای بنیادی خون بندناف می گوید: ذخیره سازی خون بندناف آسیبی به نوزاد و مادر نمی رساند و همه مردم می توانند از این فرصت استفاده کنند و بیش از 20 سال امکان نگهداری از سلولهای بنیادی خون بندناف وجود دارد.

به گفته متخصصان سلولهای بنیادی، استفاده از سلولهای بنیادی در تمامی زمینه ها به تدریج در حال پیشرفت است، به طوری که می توان از طریق سلولهای بنیادی بیماری هایی از جمله سرطان خون و بیماری هایی با منشا خونی و عصبی را درمان کرد، این متخصصان عقیده دارند سلولهای بنیادی به تدریج در درمان بیماری های نخاعی با ریشه عصبی کاربرد خواهد داشت.

ذخیره سازی بیش از 2 هزار و 500 نمونه خون بند ناف در آذربایجان غربی
سام رئیس بانک خون بند ناف رویان آذربایجان غربی می گوید: عضویت در بانک خون عمومی به صورت رایگان بوده و خانواده ها می توانند در صورت تمایل خون بند ناف نوزاد خود را اهدا کنند و نمونه اهدا شده برای افراد دیگری که نیاز به پیوند دارند مورد استفاده قرار گیرد.

سام، ذخیره سازی این خون در بانک خصوصی را مستلزم هزینه دانسته و می گوید: در ابتدا هزینه عقد قرارداد و همچنین در ادامه هزینه شارژ سالیانه برای نگهداری نمونه خون بندناف پرداخت می شود.
 
جذب 10 درصدی زایمان های استان
آرش آهرون مدیر داخلی دفتر نمایندگی بانک خون بندناف رویان آذربایجان غربی درباره اهداف دفتر نمایندگی بانک خون بندناف رویان آذربایجان غربی می گوید: جذب 10 درصدی زایمان های استان از اهداف ماست و برای دستیابی به این مهم تبلیغات خود را آغاز کرده ایم و حضور در مطب پزشکان زنان و زایمان استان یکی از این اقدامات بوده و توانستیم ارتباط خوبی با مادران باردار و پزشکان متخصص ایجاد کنیم.
 
او درخصوص همکاری مسئولان با دفتر نمایندگی بانک خون بندناف رویان آذربایجان غربی می افزاید: برای تبلیغ در این زمینه و آگاهی بخشی به خانواده ها سرمایه بسیاری نیازمند است و این مهم نیازمند همکاری مسئولان است.
 
مدیر داخلی دفتر نمایندگی بانک خون بندناف رویان آذربایجان غربی می گوید: استان آذربایجان غربی ظرفیت بسیاری در زمینه ذخیره سازی خون بندناف دارد و فرهنگ سازی مناسب بسترساز آگاهی و اهدای خون بندناف توسط خانواده ها خواهد شد.
 
بیش از یک صد هزار خون بند ناف در کشور  و بیش از 2 هزار و 500 نمونه در آذربایجان غربی ذخیره سازی شده است.
 
در ایران سه بانک عمومی خون بندناف در پژوهشگاه رویان، سازمان انتقال خون و مرکز پیوند مغز استخوان بیمارستان شریعتی و یک بانک خصوصی بندناف در شرکت بن یاخته‌های رویان مشغول به فعالیت است.
 
از نظر علمی نمونه خون بندناف فریز شده در ۱۹۶- درجه سانتی‌گراد تا ۲۰ سال قابل نگهداری است، اما برطبق آمارهای جهانی بهترین زمان استفاده از نمونه پنج سال اول بعد از فریز است.
 
خبرنگار: ندا موسی زاده
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری همایش ملی فیزیولوژی تمرین در زنجان
تمدید مهلت نام نویسی در رویداد هنری «زیتون زخم‌خورده» در زنجان
اطلاعیه سپاه حضرت ابوالفضل لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد
آیین استقبال از شهید مرزبان در یاسوج
سلامت روان نوجوانان در تیررس خشونت سایبری
برخورد پژو ۴۰۵ با تریلی ۴ مصدوم برجای گذاشت
بازدید از روستای بیاضه
تأکید بازاریان و اصناف زنجان بر حفظ آرامش، ثبات اقتصادی و امنیت بازار
تزریق ۸۷۷ میلیون مترمکعب گاز به شبکه سراسری
تخصیص زمین به بیش از ۲ هزار متقاضی طرح جوانی جمعیت در زنجان
ابلاغ پیام تسلیت ریاست مجلس به بیت آیت الله شفیعی
حضور نماینده زنجان در چهل و چهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۱ دی ۱۴۰۴
برگزاری ‌‌اولین جشنواره ملی ترجمان دانش
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۱ دی ۱۴۰۴ به افق قم
اوقات شرعی اهواز، ۱۱ دی ماه ۱۴۰۴
استقرار اورژانس پیش بیمارستانی در گلزار شهدا
افزایش بیش از ۲۰ درصدی مصرف گاز در کهگیلویه و بویراحمد
دستگیری متهم به سرقت تجهیزات انتقال گاز در فریمان
اعتکاف، فرصتی برای تقویت ارتباط معنوی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازداشت شهردار آبادان
سال آینده حقوق کارمندان بیش از ۲۰ درصد افزایش می‌یابد
مهدی سماواتی: من زنده‌ام
آغاز پیش فروش هفت محصول ایران خودرو
ثبت ملی دو آیین محلی کرمانشاه در فهرست رویدادهای گردشگری کشور
هماهنگی مقامات عالی اقتصادی برای مدیریت بازار
انتخابات شورا‌ها؛ عزم رسانه ملی؛ افزایش سرمایه اجتماعی
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۰ دی
سردار وحیدی جانشین فرمانده کل سپاه شد
کاهش شدید دما در بیشتر مناطق کشور؛ ۱۰ دی ۱۴۰۴
اعتراض رسمی باشگاه استقلال به داوری و احکام انضباطی در لیگ برتر
شمسایی ۲۰ ملی‌پوش فوتسال را به اردو فراخواند
شهادت یکی از بسیجیان کوهدشت به دست اغتشاشگران
اعلام زمان و مکان تشییع شهید انتظامی رحیم مجیدی
جام یاشاردوغو و وهبی امره؛ نخستین محک بین المللی کشتی گیران در سال ۲۰۲۶
گروسی، تجاوز نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران را محکوم کند  (۲ نظر)
شهادت مرزبان کهگیلویه‌ و بویراحمدی در کردستان حین ماموریت  (۲ نظر)
صدور اطلاعیه سطح نارنجی هواشناسی در فارس  (۱ نظر)
تعطیلی مدارس و ادارات استان گلستان فردا چهار شنبه ۱۰ دی  (۱ نظر)
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت آیت‌الله شفیعی  (۱ نظر)
بررسی گرانی‌ها در مجلس؛ اصلاح بانک مرکزی ضروری است  (۱ نظر)
توسعه عدالت آموزشی یک مأموریت ملی است  (۱ نظر)
بخش خصوصی مسئولیت اجتماعی خود را فراموش نکند  (۱ نظر)
نظام حکمرانی انرژی دیگر قابل ادامه نیست  (۱ نظر)
تصمیم گیری مردم در هزینه کرد بخشی از بودجه شهرداری؛ با اجرای طرح «من شهردارم»  (۱ نظر)
علت بوی نامطبوع اطراف فرودگاه امام فاضلاب شهرهای منطقه است  (۱ نظر)
نوعروسان کمیته امداد درخواست جهیزیه را در سکوی اینترنتی ثبت می‌کنند  (۱ نظر)
جریمه ۵۳ هزار راننده تهرانی در پاییز برای استفاده از تلفن همراه  (۱ نظر)
تحویل هزار واحد مسکن کوی پرواز همدان تا نوروز ۱۴۰۵  (۱ نظر)
قاتل خاموش جان مرد ۵۰ ساله را گرفت  (۱ نظر)