پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما از لندن ؛ در پی مشاهده شدن مواردی از بیماری جنون گاوی (Mad Cow Disease) در یکی از مزارع اسکاتلند، دولت محلی این منطقه از دامداران خواست به منظور دریافت کمک های مشاوره ای، فورا با دامپزشکان تماس بگیرند.
رسانه ها به نقل از دولت محلی اسکاتلند اعلام کردند گوشت حاوی این بیماری هنوز به زنجیره تولید مواد غذایی وارد نشده است و مردم نباید نگران باشند.
در پی مشاهده شدن موارد بیماری جنون گاوی در مزرعه ای در منطقه آبردینشایر (Aberdeenshire) در اسکاتلند، محدودیت انتقال دام در این منطقه به اجرا در آمد و سازمان های مسئول، جستجو برای یافتن منشاء آن را آغاز کردند.
این نخستین مورد جنون گاوی در ده سال گذشته در اسکاتلند است که در پی مردن یک گاو کشف شد.
بیماری جنون گاوی نخستین بار در سال 1986 در بریتانیا شایع شد و در سال 1993 میلادی به اوج خود رسید به گونه ای که در آن سال، هر هفته هزار مورد جدید بیماری شناسایی می شد. در آن دوره، حدود 4 میلیون گاو، به منظور پیشگیری از گسترش بیماری، از بین برده شد.
انسان ها با خوردن گوشت دام های آلوده و یا فراورده های غذایی تولید شده از گوشت های آلوده، احتمالا به بیماری کروتزفلدت – جاکوب (Creutzfeldt-Jakob) مبتلا می شوند که سلول های مغزی را نابود می کند و در انگلیس از سال 1995 میلادی تاکنون، 177 نفر به علت ابتلا به این بیماری جان باخته اند.
به نوشته دیلی میرور، مقامات مسوول معتقدند از سال 2012 میلادی تاکنون، فقط یک نفر در این کشور بر اثر بیماری جنون گاوی جان باخته است.