• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۴۸۲۵۰
تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۶:۲۶
اقتصادی » اقتصاد کلان
وزیرصمت در برنامه تیترامشب؛

تولید مس رکورد زد

وزیر صمت: فقط در سال ۹۷ و به برکت چهلمین سال انقلاب ۲۵۰ هزار تن مس کاتد در کشور تولید شده است.

تولید مس در چهلمین سال انقلاب رکورد زدبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رضا رحمانی در برنامه تیتر امشب درباره دستاوردهای این وزارتخانه در 40 سال بعد از انقلاب گفت: در حوزه اقتصادی، صنعت، معدن و تجارت و در حوزه فناوری و علوم پیشرفته اقدامات خوبی انجام شده و در این 40 سال جایگاه های خوبی را به همت جوانان کسب کرده ایم اما بیان اقدامات و نکات مثبت و عملکردها نافی مشکلات نیست.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: چهل سال پیش در زمان پیروزی انقلاب 1503 واحد صنعتی در کشور داشتیم که امروز با پیشرفت 57 برابری به 85 هزار و 76 واحد بهره برداری در حوزه وزارت صنعت، معدن و تجارت رسیده است؛ در حوزه واحدهای معدنی از 195 واحد امروز با پیشرفت 32 برابری 6 هزار و 386 واحد فعال داریم همچنین در واحد های صنفی از 350 هزار واحد با پیشرفت 7 برابری به 2 میلیون و 581 هزار واحد با پروانه رسیده ایم.

وزیر صمت در ادامه گفت: تعداد شهرک های صنعتی نیز از 3 شهرک در اول انقلاب به 978 شهرک مصوب و به بهره برداری رسیده داریم که در858 شهرک واگذاری زمین شروع شده و فعالیت ادامه دارد که نشان دهنده توجه خوب در بخش شهرک های صنعتی است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: با توجه به پیشرفت ها این اعداد تا دو سال آینده نیز به پیشرفت های قابل توجهی خواهد رسید.

ظرفیت استخراج معادن در اول انقلاب از 19.6 میلیون تن به 735 میلیون تن در کشور رسیده که نشان دهنده 37 برابر شدن ظرفیت معادن است. با توجه به اینکه کشور پر از ظرفیت معدنی است و داشتن 68 نوع ماده معدنی شناخته شده و 51 میلیارد تن ذخایر قطعی با اکتشافات جدید این عدد ها به نحو چشمگیری افزایش خواهد یافت.

رحمانی درباره صنعت پتروشمی گفت: از 3 میلیون تن ظرفیت پتروشیمی در اول انقلاب به 68 میلیون تن رسیده ایم که رشد 22 برابری را نشان می دهد. در حوزه تولید اقلام عمده لوازم خانگی نیز در مسیر خوبی قرار گرفته ایم که با حمایت های بیشتر و اجرای سیاست ها در چند سال آینده جهش. قابل توجهی را شاهد خواهیم بود.

او افزود: در حوزه مس و آلومینیوم نیز پیشرفت های قابل توجهی در 40 سال پس از انقلاب داشته ایم. تولید آلومینیوم از 45 هزار تن در اوایل انقلاب به 457 هزار تن در پایان ابان ماه 97 رسیده است که ظرفیت تولید 800 هزار تن هدف گذاری شده که بعد از 40 سال 2 برابر خواهد شد.

قبل از انقلاب تولید مس نداشتیم که از سال 63 به بعد بهره برداری ها در این حوزه آغاز شد و فقط امسال به برکت چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی حدود 250 هزار تن مس کاتد تولید داشته ایم که عدد قابل توجهی است.

در صنعت شیشه پیشرفت 12 برابری داشته ایم و در صنعت کاشی تا 3 سال اینده به بالای یک میلیارد متر مکعب خواهیم رسید. در حوزه فولاد نیز از 2.4 زنجیره فولاد از اول انقلاب به تولید 220 میلیون تن رسیده ایم.

او افزود: اکتشافات اخیر ذخیره موجود کشور در سنگ آهن را 2 برابر کرد و در سال های آینده می توانیم با توسعه این صنعت به 55 میلیون تن رقم چشم انداز توسعه برسیم و هدف گذاری صادرات محقق شود و در کنار آن واحدهای صنایع معدنی که می تواند اشتغالزایی و درامدزایی داشته باشد ایجاد شود.

رحمانی در ادامه درباره صادرات و واردات گفت: اول انقلاب 500 میلیون دلار صادرات و 10 میلیارد دلار واردات غیر نفتی داشتیم که واردات 20 برابر صاردات بوده است اما امسال اولین بار صادرات غیرنفتی نسبت به واردات پیش گرفت که به تنهایی گویایی پیشرفت قابل توجه در این بخش است.

او گفت: هرتولید مستلزم یک سری شرایط مثل سرمایه درگردش، نقدینگی،مواد اولیه و بازار است که امسال نیاز تامین سرمایه در گردش در تولید به دلیل شرایط ویژه اقتصادی بیشتر شده است بنابراین قرار شد 40 هزار میلیارد تومان سرمایه درگردش به واحدهای تولیدی تزریق شود.

تامین نقدینگی از هفته قبل در بانک ها با هماهنگی بانک مرکزی شروع شده و با مصوبه شورای پول و اعتبار با سود 18 درصد و 14 درصد و در روستاها با سود 6 درصد و 4 درصد در نظر گرفته شده است.

او درباره تغییر قیمت های خودروها گفت: دستورداده ایم قراردادها باید بازنگری شود قوانین مطابق با دستورالعمل ها تنظیم شود و تاکید شده است در صنعت خودروسازی و قطعه سازی قراردادها باید به گونه ای تنظیم شود که حقوق مصرف کننده پایمال نشود.

دستورالعمل های زمانی و قیمت باید عمل شود بنابراین همه خودروسازان موظف به حفظ حقوق مصرف کننده هستند و مردم نیز باید به خودروسازان داخلی اعتماد کنند.

رحمانی در ادامه گفت: در طرح تشدید نظارت با همکاری اصناف و تعزیرات و دادستان ها بازار به دقت رصد می شود. ذخیره سازی ها به اندازه مناسب انجام و برای رفاه حال مردم صادرات مرغ تا پایان ماه مبارک رمضان ممنوع شده است و اگر چنانچه احساس شود که بازار داخل کمبود دارد می توان واردات را نیز انجام داد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه گفت: در حوزه لوازم خانگی و تولید بر تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی تاکید شده است همچنین با توجه به مزیت حوزه ها در اشتغالزایی بیشتر طرح پوشاک در 5 استان به صورت پایلوت شروع شده است.

رحمانی گفت: راه حل مشکلات اساسی کشور حفظ تولید است و با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری این یک تکلیف است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کاروان قهرمان من به بندرعباس رسید
مهاجم برزیلی به تیم فولاد پیوست
حفظ ذخایر دریا با رهاسازی ۲ میلیون بچه میگو
نزاع مرگبار در محله نظربیگ همدان
صرفه جویی ۷ میلیارد مترمکعبی گاز در صنایع پتروشیمی
مهار آفت سرخرطومی خرما با یافته‌های علمی
فصل نوین در حوزه سلامت با ترکیب رادیو دار‌ها
مهمانی شهید قندی در آستارا
لزوم توجه ویژه مسئولان به مشکلات اشتغال، معیشت و مسائل اجتماعی در خوزستان
دشمن عاقل باشد دوباره جنگ به راه نمی‌اندازد
فوتبال جام ملت‌های آفریقا ۲۰۲۵؛ پیروزی کامرون، ساحل عاج و الجزایر
افزایش مصرف گاز در بوکان همزمان با موج سرما
صهیونیست‌ها هنوز هم از حماس می‌ترسند
پلیس، برداشت غیرقانونی سنگ در راز و جرگلان را متوقف کرد
فجر سپاسی در اردوی آمادگی برای ادامه لیگ برتر
نگاهی به برنامه‌های سیما در خبر‌های رسانه
انتصاب فرزین به عنوان دستیار ویژه اقتصادی رئیس‌جمهور
درخشش هیات اندیشه‌ورز بسیج رسانه خوزستان در جشنواره مالک اشتر
تشییع پیکر مرزبان شهید رحیم مجیدی‌مهر در یاسوج
شناسایی و پلمب انبار غیرقانونی فروش اینترنتی دارو در شیراز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازداشت شهردار آبادان
آغاز پیش فروش هفت محصول ایران خودرو
اطلاعیه سپاه لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد
سال آینده حقوق کارمندان بیش از ۲۰ درصد افزایش می‌یابد
مهدی سماواتی: من زنده‌ام
ثبت ملی دو آیین محلی کرمانشاه در فهرست رویدادهای گردشگری کشور
انتخابات شورا‌ها؛ عزم رسانه ملی؛ افزایش سرمایه اجتماعی
هماهنگی مقامات عالی اقتصادی برای مدیریت بازار
شهادت یکی از بسیجیان کوهدشت به دست اغتشاشگران
سردار وحیدی جانشین فرمانده کل سپاه شد
کاهش شدید دما در بیشتر مناطق کشور؛ ۱۰ دی ۱۴۰۴
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۰ دی
اعتراض رسمی باشگاه استقلال به داوری و احکام انضباطی در لیگ برتر
درخشش دانش‌آموز کهگیلویه و بویراحمدی در کارسوق ملی
شمسایی ۲۰ ملی‌پوش فوتسال را به اردو فراخواند
گروسی، تجاوز نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران را محکوم کند  (۲ نظر)
صدور اطلاعیه سطح نارنجی هواشناسی در فارس  (۱ نظر)
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت آیت‌الله شفیعی  (۱ نظر)
تعطیلی مدارس و ادارات استان گلستان فردا چهار شنبه ۱۰ دی  (۱ نظر)
توسعه عدالت آموزشی یک مأموریت ملی است  (۱ نظر)
بررسی گرانی‌ها در مجلس؛ اصلاح بانک مرکزی ضروری است  (۱ نظر)
بخش خصوصی مسئولیت اجتماعی خود را فراموش نکند  (۱ نظر)
نظام حکمرانی انرژی دیگر قابل ادامه نیست  (۱ نظر)
تصمیم گیری مردم در هزینه کرد بخشی از بودجه شهرداری؛ با اجرای طرح «من شهردارم»  (۱ نظر)
علت بوی نامطبوع اطراف فرودگاه امام فاضلاب شهرهای منطقه است  (۱ نظر)
جریمه ۵۳ هزار راننده تهرانی در پاییز برای استفاده از تلفن همراه  (۱ نظر)
نوعروسان کمیته امداد درخواست جهیزیه را در سکوی اینترنتی ثبت می‌کنند  (۱ نظر)
تحویل هزار واحد مسکن کوی پرواز همدان تا نوروز ۱۴۰۵  (۱ نظر)
قاتل خاموش جان مرد ۵۰ ساله را گرفت  (۱ نظر)