• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۰۸۴۸۲
تاریخ انتشار: ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۷
ایلام » اجتماعی
گزارش مکتوب:

زنگ خطرقارچ های سمی در ایلام

هر ساله در فصل بهار  و رویش گیاهان خوراکی  اقبال مردم برای استفاده از این سفره بهاری بیشتر می شود .

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز ایلام؛  استان ایلام  که بعنوان عروس زاگرس هم شناخته می شود با داشتن عرصه های زنگ خطرقارج های سمی در ایلامطبیعی بکر یکی از رویشگاه‌های اصلی  گیاهان خوراکی به ویژه قارچ کوهی  به شمار می رود  

که حدود ۸۷ درصد کل مساحت استان را عرصه‌های مرتعی و جنگلی تشکیل می‌دهد.

از حدود هزار گونه گیاه طبیعی استان ایلام  دستکم ۳۰۰ گونه شناخته شده آن برخوردار از خواص درمانی و صنعتی است .

با آغاز فصل بهار مردم هم  برای پیدا کردن قارچ‌های کوهی راهی طبیعت می‌شوند این در حالی است که تشخیص قارچ‌های خوراکی از سمی بسیار سخت است و همین مسئله مشکلات زیادی را برای مردم به وجود آورده است.

مناسب بودن شرایط  جوی و بارندگی‌های اخیر در فصل بهار نیز فرصتی فراهم ساخته که  افراد برای تأمین معاش خود وبهره اقتصادی که از قبل آن حاصل می شود  به چیدن قارچ‌های طبیعی  و فروش آن‌ها روی بیاورند.

به دلیل اینکه تشخیص قارچ سمی از قارچ خوراکی بر اساس ظاهر برای اغلب افراد دشوار و حتی ناممکن است، در واقع معیار تشخیص دقیقی بر اساس ظاهر وجود ندارد و متأسفانه بخشی از قارچ‌هایی که در طبیعت می رویند و افراد استفاده می‌کنند سمی است و هر ساله صدها نفر مسموم و متأسفانه تعدادی از هموطنانمان در اثر مصرف این قارچ‌ها جان خودرا از دست می دهند.

نمی‌توانیم قارچ سمی و خوراکی را از هم تشخیص دهیم

یکی از اهالی روستای میشخاص گفت : هر ساله برای یافتن قارچ‌های خوراکی به کوههای ایلام می‌رویم ولی به راحتی نمی‌توان تشخیص داد که این قارچ سمی است یا نه.

وی  افزود: سال گذشته چند نفر در این همین روستا بر اثر خوردن قارچ‌های سمی مسموم شدند و به خارج از استان اعزام شدند.

یکی دیگر از اهالی این روستا گفت : بخشی از مردم هر سال برای امرار معاش از طریق فروش قارچ‌های کوهی دل به طبیعت می سپارند که البته با توجه به مسمومیت‌های سال گذشته تمایل مردم هم برای خرید این قارچ‌ها کمتر شده است.

موسوی  افزود : برخی به ظاهر قارچ کوهی که شکل و گوشت خوبی دارد توجه می‌کنند در صورتی که داخل همان قارچ امکان دارد سم‌های مختلفی باشد.

 

زنگ خطرقارج های سمی در ایلام

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی ایلام نیز گفت: ۳۰۰ گونه گیاهی در استان ایلام وجود دارد که از جمله آنها می‌توان قارچ، کنگر، پنیرک، کله شنگ، تره،بوره ولی، پاغازه، شنگ، آوندول، علف چشمه، پیازکوهی، سیرکوهی و انواع قارچ‌های کوهی اشاره کرد.

بابک تصریح کرد: بسیاری از این گیاهان خود رو علاوه بر مصارف غذایی خواص درمانی نیز دارند، اما فراموش نشود در برخی از گونه‌های گیاهی تشخیص نوع سمی از خوراکی به ویژه در قارچ‌ها بسیار مشکل است.

 

وی ادامه داد: امسال پیش بینی می‌شود در نقاط مختلف استان میزان رشد این قارچ‌ها زیاد باشد، به همیم منظور به شهروندان توصیه می شود که از مصرف این قارچ‌ها خودداری کنند .

وی عنوان کرد: حتی کندن این قارچ‌ها از زمین می‌تواند دست انسان‌ها را آلوده کند، سم قارچ به راحتی منتشر و باعث مسمومیت می‌شود.

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی  استان تصریح کرد: طی سال‌های اخیر طرح‌های مختلفی در زمینه تولید قارچ در استان اعم از خانگی و صنعتی ایجاد شده که سالانه بیش از ۶۰۰ تن قارچ در استان ایلام تولید می‌شود و بهتر است مردم از این قارچ‌ها استفاده کنند.

قارچ‌های سمی باعث مرگ افراد می‌شود.

معاون بهداشت علوم پزشکی هم گفت: افرادی که دچار مسمومیت ناشی از قارچ می‌شوند علائم در ابتدا به صورت درد شکم، تهوع، استفراغ، تب و ضربان‌های نامنظم است. کم کم، این علامت‌ها پیچیده و به صورت علائم گوارشی و قلبی و حالت کما و بسیاری از مشکلات جدی تر می‌شود.

وی ادامه داد: افرادی که این قارچ‌ها را مصرف می‌کنند دچار مسمومیتی می‌شوند که این مسمومیت زمان طلایی دارد که حدود ۷ تا ۸ ساعت است، که اگر در این زمان اقدامات درمانی لازم و مناسب صورت نگیرد این سم می‌تواند در بدن تأثیرگذار باشد و باعث می‌شود که کبد و کلیه آسیب و حتی منجر به مرگ شود.

ناصری فر  افزود: سال گذشته بیش از ۵۰ نفر بر اثر خوردن قارچ‌های سمی در استان مسموم شدند اما موردی از فوت در استان گزارش نشده است.

ناصری فر افزود: مردم به هیچ عنوان این قارچ‌ها را مصرف نکنند.

متأسفانه به رغم هشدارهای فراوان، بازهم عده‌ای بدون توجه به این هشدارها به مصرف قارچ‌های کوهی روی می‌آورند که باعث مشکلات فراوانی می‌شود.

 

*** حسین بوستانی

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اعتراض رسمی باشگاه استقلال به داوری و احکام انضباطی در لیگ برتر
بهشت خیرین زنجان؛ فعالیت بیش از ۱۸۲ مؤسسه خیریه با تمرکز بر مرکز استان
پیر همدان طارم؛ بزرگترین چهارطاقی منطقه
هماهنگی مقامات عالی اقتصادی برای مدیریت بازار
تامین ۶۰ درصد انرژی صنایع کشور خارج از شرکت‌های برق
قرعه‌کشی زمین طرح جوانی جمعیت در زنجان
فراخوان ششمین کنگره ملی شعر «مکتب گمنامی»
مجازی و تعطیلی مدارس برخی شهرستان‌های خوزستان در ۱۰ دی
سال آینده حقوق کارمندان بیش از ۲۰ درصد افزایش می‌یابد
ظرفیت‌های چشمگیر زنجان در پرورش و تولید آبزیان
درخشش دانش‌آموز کهگیلویه و بویراحمدی در کارسوق ملی
سالروز ولادت امام جواد (ع) گنجینه معرفت و توحید
رخت سفید برف بر تن آذربایجان شرقی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۰ دی ۱۴۰۴
یخ زدایی و برف روبی بیش از ۴۰۰ کیلومتر از جاده های ایجرود
رشد ۲۰۲ درصدی تعیین و تکلیف کالا‌های توقیفی در سازمان اموال تملیکی استان
۸۱۵ مددجوی زنجانی با مشوق‌های بهزیستی مشغول به کار شدند
اوقات شرعی اهواز، ۱۰ دی ماه ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۰ دی ماه ۱۴۰۴
مدارس ابتدایی خراسان جنوبی غیر حضوری شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تعطیلی ادارات مازندران فردا چهارشنبه ۱۰ دی
فارس چهارشنبه دهم دی ماه تعطیل شد
رویکرد دولت پرداختن ریشه‌ای به موضوع افزایش قیمت‌ها است
ادارات، مدارس، دانشگاه‌ها و بانک‌های تهران فردا تعطیل شد
ادامه فعالیت سامانه بارشی و کاهش محسوس دما
رژیم صهیونی در رسیدن به اهداف راهبردیش علیه ایران ناکام ماند
اصفهان فردا چهارشنبه دهم دی ماه تعطیل شد
تعطیلی مدارس و ادارات استان گلستان فردا چهار شنبه ۱۰ دی
غیرحضوری شدن برخی مدارس استان زنجان در روز سه‌شنبه
کاهش محسوس دمای هوا در خراسان جنوبی
مأموریت رئیس‌جمهور به وزیر کشور برای گفتگو با معترضان
فوتبال جام ملت‌های آفریقا؛ صعود چهار تیم به مرحله یک هشتم نهایی
حضور گسترده مردم تهران در مراسم ۹ دی
امتحانات نهایی دانش‌آموزان و داوطلبان آزاد چهارشنبه ۱۰ دی‌ برگزار می‌شود
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۹ دی
شهادت مرزبان کهگیلویه‌ و بویراحمدی در کردستان حین ماموریت  (۲ نظر)
تلاش کنگره آمریکا برای پس گیری قدرت از ترامپ  (۱ نظر)
گروسی، تجاوز نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران را محکوم کند  (۱ نظر)
بررسی گرانی‌ها در مجلس؛ اصلاح بانک مرکزی ضروری است  (۱ نظر)
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت آیت‌الله شفیعی  (۱ نظر)
نظام حکمرانی انرژی دیگر قابل ادامه نیست  (۱ نظر)
علت بوی نامطبوع اطراف فرودگاه امام فاضلاب شهرهای منطقه است  (۱ نظر)
کشف موتورسیکلت‌های ۳۰ میلیاردی قاچاق در لامرد  (۱ نظر)
توسعه عدالت آموزشی یک مأموریت ملی است  (۱ نظر)
بخش خصوصی مسئولیت اجتماعی خود را فراموش نکند  (۱ نظر)
تعطیلی مدارس و ادارات استان گلستان فردا چهار شنبه ۱۰ دی  (۱ نظر)
نوعروسان کمیته امداد درخواست جهیزیه را در سکوی اینترنتی ثبت می‌کنند  (۱ نظر)
پرتاب ۳ ماهواره بومی زمینه‌ساز تقویت امید و انگیزه بین جوانان  (۱ نظر)
هفتم دی، تکرار ما می‌توانیم در علوم فضایی  (۱ نظر)
تحویل هزار واحد مسکن کوی پرواز همدان تا نوروز ۱۴۰۵  (۱ نظر)