• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۱۳۰۱۴
تاریخ انتشار: ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۹:۴۴
اجتماعی » تعاون و اشتغال
در نشست کارگاه «شفافیت و سیاستگذاری عمومی» مطرح شد؛

موضوع فساد ریشه در سیاست‌های غلط دارد

رئیس دانشکده‌ علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی: موضوع فساد همانند سیلی است که ریشه در سیاست‌های غلطی دارد که طی سال‌ها و دهه‌ها، انباشته شده است و رخ می‌دهد

موضوع فساد ریشه در سیاست‌های غلط داردبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی؛ نخستین نشست کارگاه آموزشی «شفافیت و سیاستگذاری عمومی» با هدف گسترش گفتمان شفافیت، شناسایی اشکال مختلف فساد، آشنایی با تجارب جهانی در زمینه مقابله با فساد در حوزه ماموریت‌های وزارتخانه، مطالعه برخی نمونه‌های موفق مبارزه با فساد و بررسی استراتژی ها، راهکار‌ها و ابزار‌های مقابله با فساد با همکاری دبیرخانه هیئت امنای سازمان تامین اجتماعی و صندوق‌های تابعه، دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی، معاونت توسعه مدیریت و منابع و دانشکده خبر، در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد.

رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی دراین نشست به اهمیت برگزاری این نشست‌ها اشاره کرد و گفت: چنین نشست‌هایی از این نظر که مکان ارتباط بین حوزه آکادمیک و مجامع و دستگاه‌های را اجرایی فراهم می‌آورد بسیار مغتنم است.

تاج مزینانی افزود: این نشست‌ها فرصت یادگیری دو جانبه را هم برای پژوهشگران و دانشجویان و اساتید دانشگاه و هم برای متخصصان و مدیران اجرایی کشور فراهم می‌آورد و چنانچه اندوخته علمی در محافل آکادمیک و تجربه زیسته در محیط‌های اجرایی تبادل شود، آثار و تبعات بسیار ارزنده‌ای به دست خواهد آمد.

عضو هیئت علمی گروه تعاون و رفاه اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: در این نشست‌ها ورود به موضوع فساد از منظر سیاست گذاری مورد نظر است و اگرچه موضوع فساد از منظر خرد قابل بررسی است، اما باید این موضوع مهم از منظر کلان هم مورد توجه قرار گیرد. به تعبیر سعدی «سر چشمه شاید گرفتن به بیل- چو پر شد نشاید گذشتن به پیل».

وی افزود: موضوع فساد همانند سیلی است که ریشه در سیاست‌های غلطی دارد که طی سال‌ها و دهه‌های قبل، انباشته شده و رخ می‌دهد. همانطور که در تجربه ناگوار سیل اخیر مشاهده کردیم، مدیریت شهری غیراصولی، تخریب محیط زیست، مقررات نامناسب و ... منجر به وقوع اتفاقی مهیب شد.

تاج مزینانی گفت: در این میان سیاستگذاری اجتماعی دارای تعاریف متعددی است که یکی از تعاریف آن مبتنی بر نظامی از مداخلات دولت برای توزیع و بازتوزیع منابع در میان شهروندان در راستای تحقق اهداف رفاهی است، از همین رو چنین مداخلاتی می‌تواند گلوگاه‌های مختلفی داشته باشد که مستعد بروز فساد اقتصادی باشند.

وی افزود: اطلاع از چگونگی توزیع توسط دولت گرفته تا ارائه مستقیم خدمات، برون سپاری خدمات، تنظیم مقررات توزیع، ابزار‌های تشویق و تنبیه و ... جزو این گلوگاه‌ها محسوب می‌شود.

تاج مزینانی گفت: اما در کشور‌هایی که منابع توزیع و بازتوزیع از محل دریافت مالیات تامین می‌شود، مکانیسم‌های نظارتی مختلفی بر این فرایند در نظر گرفته می‌شود، در حالیکه در اقتصاد کشور‌هایی نظیر ایران که این امر از محل منابع رانتی نظیر نفت صورت می‌گیرد، زمینه بروز فساد بیشتر فراهم می‌شود.

عضو انجمن رفاه اجتماعی افزود: البته این تلاقی بخش خصوصی و عمومی، جای مطالعه دارد. برای مقابله با این وضعیت، چاره‌ای جز حرکت به سمت شفافیت وجود ندارد، از سوی دیگر در سیاستگذاری از نظرگاه حق محور، این حق شهروندی هر فرد است که از جنبه‌های مختلف سیاست‌ها مطلع شود، به همین دلیل لازم است در سیاستگذاری عمومی، سیاست‌هایی اتخاذ شوند که برای همگان قابل فهم باشند، در حالیکه در مواقعی به دلیل مشکلاتی که در نوع ارائه اطلاعات وجود دارد، این سیاست‌ها حتی برای متخصصان هم قابل درک نیست.

وی گفت: همچنین دسترس پذیر بودن اطلاعات همانند اقدام این وزارتخانه مبنی بر انتشار اسامی اعضای هیئت مدیره شرکت‌های تابعه، یکی از اقدامات قابل انجام است که باید در سایر سیاست‌ها نیز تحقق یابد.

عضو انجمن رفاه اجتماعی افزود: به علاوه شفافیت و پاسخگویی دو موضوع بسیار مرتبط به هم هستند، این پاسخگویی شامل نهاد‌های بالادستی و همچنین پاسخگویی به مردم و نمایندگان شان می‌شود.

وی با تاکید بر اهمیت نقش نهاد‌های مستقلی به عنوان نمایندگان مردم به این نکته اشاره کرد که به طور کلی، توجه به نقش مردم در سیاست گذاری عمومی خصوصا در حوزه شفافیت اهمیت به سزایی دارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
روند اجرای قانون حمایت از خانواده روی ریل قرار گرفت
بسته خبری جوانه
یخبندان شبانه در استان یزد تا پایان هفته ادامه دارد
سند اقتصاد دیجیتال مناطق آزاد نهایی شد
لبخند دنیا به کرمان
برپایی نمایشگاه هنری در میانه
اتصال سه روستای ایذه به شبکه ملی اطلاعات
برگزاری جشنواره روایت اعتکاف و پویش حالت پرواز در لرستان
آزادی ۷۷ زندانی جرایم غیرعمد در اردبیل
بارش برف زمستانی در اهر
ضرورت تدبیراندیشی برای افزایش جمعیت سالمندی ایران در آینده
رقابت موثر در بازار‌های بین المللی با افزایش کیفیت در صنعت چاپ وبسته بندی
حضور پرشور نیم میلیون زائر در مراسم سالگرد شهید سلیمانی در کرمان
توزیع بی‌وقفه روغن خوراکی در اراک و روستا‌های تابعه؛ برخورد جدی با متخلفان
برگزاری اعتکاف با همکاری یک هزار و ۲۰۰ کانون مساجد خوزستان
«دکتر سلام»، «مثبت آموزش» و «محفل ستاره ها»، از قاب تلویزیون
در مسیر قانون با کلیات لایحه بودجه
کشف بیش از نیم تن مواد مخدر در مرز‌های جنوب شرق
چاپ سالانه ۳ تا ۴ هزار کتاب در ونزوئلا
تمدید مهلت ارسال آثار دومین جشنواره «خورشید هشتم» تا ۳۰ بهمن‌ماه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها
کاهش دما در استان کرمان
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۷۰ میلیون نفر
سرمای شدید و یخبندان در زنجان
هوای خراسان رضوی سردتر می‌ شود
با معترض حرف می‌زنیم؛ اغتشاش‌گر را باید سر جایش نشاند
کالابرگ ۴ میلیونی به چه کسانی اختصاص می‌یابد؟
تجهیز و غرفه بندی روستابازار پارک شهر در اراک
قطع جریان گاز فردا در بخشی از خیابان‌های شهر اصفهان
حضور پزشکیان در مجتمع بهزیستی «خانه دختران ایران»
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال 
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۹ نظر)
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد  (۷ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۴ نظر)
افزایش ۴۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در سال ۱۴۰۵  (۳ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
افتتاح شهربازی در جنوب شهر شیراز  (۲ نظر)
اعتبار یارانه «طرح یسنا» پانزدهم دی ماه شارژ می‌شود  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
مردم ایران دشمنانی به مراتب کارکشته‌تر را ناامید کرده‌اند  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
ایران در نبرد ۱۲ روزه از موشک‌های استراتژیک استفاده نکرد  (۱ نظر)
اطلاعیه سپاه لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد  (۱ نظر)
لاریجانی: مردم آمریکا مراقب سربازانشان باشند  (۱ نظر)
تسلیت وزیر امور خارجه به مناسبت شهادت مرزبان دلیر ایران  (۱ نظر)