در نشست تخصصی خلیج فارس مطرح شد
اولویت وزارت کشور، پیشرفت اقتصادی سواحل خلیج فارس
مدیر کل دفتر تقسیمات کشوری وزارت کشور: وزیر کشور نگاه دریا محوری در اقتصاد سواحل خلیج فارس را در دستور کار وزارت کشور قرار داده است
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما،
سعید جلالی در نشست تخصصی خلیج فارس افزود: در مصوبات اخیر تقسیمات کشوری به خلیج فارس یک نگاه ویژه شده است و به دنبال یک تمدن دریا محور در جنوب ایران هستیم.
جلالی گفت: امروز بخشی از اقتصاد مقاومتی در سواحل جنوب کشور به خصوص در سواحل مکران رقم میخورد.
وی افزود: در زمان های گذشته شیوه زندگی و اقتصاد خاص و همچنین مناسب اجتماعی و تجارتی که در سطح جهان داشته ایم، کانون آن خلیج فارس بوده است و کنش گران اصلی این دریا ایرانیان بوده اند.
وی گفت: تاکید وزیر کشور هم به نگاه پایدار و متوازن بر همه نقاط کشور به خصوص سواحل و دریاها است و این یک شعار نیست بلکه یک برنامه و نگاه است.
مدیر کل دفتر تقسیمات کشوری وزارت کشور گفت: متاسفانه کشورهای زیادی میل به دست درازی در این پهنه آبی را دارند و ما نیازمند روشنگری و مقاومت بیشتری هستیم و در گذشته این کشورهای دیگر بودند که نام خلیج فارس را بر روی آن گذاشتند و علتش هم پویای و تحرک زیاد ایرانیان در این دریا بوده است.
جلالی گفت: نگاه ما به خلیج فارس و دریای عمان در تقسیمات کشوری یک نگاه خاص است و در این مسیر حرکت میکنیم و با ایجاد کار گروههایی به سمت دریا محوری در حال حرکت هستیم و امید واریم این مسیر را به تدریج جلو ببریم.
وی در ادامه گفت: دریاها و خلیج فارس کانون اصلی و منشا مناسبات کهن بوده اند و همچنان باید بتواند نقش اصلی خودشان را ایفا کند.
معرفی خلیج فارس با ابعاد گستردهتر
رئیس سازمان نقشه برداری: با گذشت از توهمات دشمنان مبنی بر تصاحب خلیج همیشه فارس، قصد شناساندن هر چه بیشتر این پهنه آبی را در دستور کار قرار داده ایم.
مسعود شفیعی، در نشست تخصصی خلیج فارس که به مناسبت روز ملی خلیج فارس در سازمان نقشه برداری برگزار شد، افزود: علاوه بر اینکه سازمان نقشه برداری متولی تعیین اطلاعات مکانی است، مسئولیت کمیته تخصصی نام نگاری و یکسان سازی نامهای جغرافیایی را هم بر عهده دارد.
رئیس سازمان نقشه برداری با اشاره به اینکه انتشار چارتهای بین المللی خلیج فارس نوعی حفظ مالکیت است، گفت: با گذشت از توهمات دشمنان مبنی بر تصاحب خلیج همیشه فارس، قصد شناساندن هر چه بیشتر این پهنه آبی از جمله جزایر آن را در دستور کار قرار داده ایم.
وی گفت: سال هاست که خلیج همیشه فارس نه از جهت تصرف آبی بلکه از جهت هویتی مورد هجمه قرار گرفته است و باعث شده است که این پهنه ملی با مناقشاتی روبرو شود و کمیته ملی نام گذاری، با مسئولیت قانونی خود سعی کرده است فارغ از هر نگاهی تنها با چارچوبهای بین المللی فعالیت کند.
شفیعی با اشاره همکاری وزارت امور خارجه برای مالکیت این پهنه آبی گفت: وزارت امور خارجه با همکاری کمیته نامگذاری تلاش کرده است تا با حساسیت و جدیت تمام در اکثر سازمانهای بین المللی نام خلیج فارس درج شود.
شفیعی گفت: کمیته نامگذاری و یکسان سازی نامهای جغرافیایی همواره بدون احساسات و با مدارک جهانی و رسمی به نام گذاری مکانها پرداخته است که این امر هم در نامگذاری ابعاد مختلف خلیج فارس رعایت شده است.