• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۱۹۷۶۳
تاریخ انتشار: ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۵:۴۷
اقتصادی » مسکن
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اعلام کرد

لزوم تدوین آئین‌نامه مقاوم‌سازی در برابر سیل

خسارت‌های سیل اخیر نشانگر آماده نبودن ما در مواجهه با سیل بود، بنابراین تدوین آئین نامه مقاوم سازی ساختمان‌ها در برابر سیل از ضروریات است

لزوم تدوین آئین‌نامه مقاوم‌سازی در برابر سیلبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از وزارت راه و شهرسازی، محمد شکرچی زاده درخصوص اقدامات این مرکز پیرامون سیل اخیر افزود: بدون شک این حادثه طبیعی اتفاق بسیار مهمی به شمار می‌رود که در چند دهه اخیر بی سابقه بود، این اتفاق از یک سو باعث تقویت اکوسیستم‌های آبی شد، ولی از سویی دیگر آثار زیانبار بسیاری از خود برجای گذاشت و باعث بروز حدودا ۴۰ هزار میلیارد تومان خسارت در سطح مناطق سیل زده شد.
وی ادامه داد: طبق گزارش‌های سازمان هواشناسی، شرایط اقلیمی فعلی در کشور به گونه‌ای است که خطر سیلاب‌ها را بیش از پیش کرده است، هرچند در آئین نامه کنترل ساختمان نکاتی را برای مقاوم سازی در برابر سیل مطرح شده بود، ولی شواهد نشان می‌دهد آن طور که باید مورد توجه قرار نگرفته است.
این مقام مسئول با بیان اینکه سیستم شهرسازی ما در ساخت و ساز، متأسفانه آن طور که باید به بحث سیل توجه نکرده است، گفت: نکاتی، چون عدم ساخت و ساز در حریم کیفی و کمی رودخانه ها، عدم زهکشی و ساخت و ساز در مسیر مسیل‌ها از جمله این موارد است که در آئین نامه جدید باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد.
وی با اشاره به خسارات بالای زیرساخت‌ها و ابنیه در سیل اخیر بیان کرد: قطعا محفوظات مهندسی باید مجددا مورد بازبینی قرار بگیرد، هرچند که حجم سیل گزارش شده رقم بسیار بالا و غیرقابل پیش بینی برای ما بود، ولی با این وجود نباید ما را با این حجم از خسارت روبه رو می‌کرد.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با بیان این مطلب که کارشناسان مرکز از روز اول این حادثه به مناطق سیل زده اعزام شده و به جمع آوری اطلاعات و بررسی شرایط پرداختند، گفت: مجموعه این اطلاعات پس از جمع بندی‌های نهایی در مرکز به کمیته‌های بازسازی مانند بنیاد مسکن و کمیته وزارت راه و شهرسازی ارائه خواهد شد.
شکرچی زاده افزود: به عنوان یک مجموعه تدوین گر مقررات استاندارد و پایش کننده پروژه‌های مهم عمرانی همواره سعی می‌کنیم اقدامات لازم را به نحو احسن انجام دهیم چراکه این مسئله نیاز اصلی مردم محسوب شده و باید هرچه سریعتر موجب بازسازی راه‌های اصلی دسترسی و پل‌های تخریب شده شود.
این مقام مسئول ارائه داده‌ها و نتایج حاصل از گزارش‌های میدانی مناطق سیل زده به دستگاه‌های اجرایی را مهم‌ترین اقدام مرکز تحقیقات در کوتاه مدت دانست و گفت: نگارش دستورالعمل‌های جدید و بازبینی دستورالعمل‌های موجود نیز اقدامی است که باید بدون شک در این حوزه از سوی مرکز در درازمدت انجام پذیرد.
شکرچی زاده در ادامه سخنان خود اضافه کرد: درحال حاضر هزاران میلیارد تومان پل، راه، ابنیه، فرودگاه و ... در کشور وجود دارد که قطعا دو درصد از ارزش هرکدام از آن‌ها باید در سال برای حفظ شان هزینه شود، از سویی دیگر اگر بخواهیم این طرح‌ها را مقاوم سازی کنیم نیز باید بودجه بیش تری در اختیار داشته باشیم، مسائلی که در تدوین دستورالعمل‌های جدید باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
وی در این خصوص تصریح کرد: به عقیده من باید تغییر رویکردی مبنی بر عدم آغاز طرح‌های جدید و مقاوم سازی و بهبود پروژه‌های موجود صورت پذیرد تا بتواینم دارایی‌های دولتی که امروز در اختیار داریم حفظ شده و سطح بهره وری شان را بالا نگهداریم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اعلام زمان ثبت‌نام انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا
دعا برای نزول رحمت الهی
سرمایه‌گذاران گردشگری از عوارض تغییر کاربری معاف هستند
غلظت آلاینده ها و غبار در سمنان
سیاستمداران آمریکا در مقابل نظم جدید دنیا دچار استیصال شده‌اند
امروز؛ جدال خیبر و ذوب آهن در اصفهان
پیشرفت بزرگ پالایشگاه یازدهم پارس جنوبی در بومی‌سازی تجهیزات ابزار دقیق
افزایش ظرفیت انباشت آلاینده‌های جوی از جمعه شب تا صبح یکشنبه
بازگشایی دریچه‌های تحتانی سد کرخه برای رها سازی آب به پایین دست
در مسیر استقلال خواهی
پیام رئیس‌جمهور به هفدهمین رویداد ملی «ترنم وحی» در کاشمر
قم؛ الگویی عملی تبلور کرامت در تمامی شئون دستگاه عدالت
رویداد تولید محتوای دیجیتال بسیج مازندران درقائم شهر
پیش بینی تداوم مه صبحگاهی و فعالیت سامانه بارشی در خوزستان
برگزاری رویداد رفیق شهیدم در اقلید
تولد و مرگ در جاده جهرم – لار
حضور تیم هندپلو چهارمحال و بختیاری در نخستین دوره مسابقات قهرمانی کشور
راه اندازی پویش «من نگهبان آب هستم» از سوی خانه سینما
تعمیرات اساسی واحد سه نیروگاه شهید مفتح
نفع جوامع محلی از عایدی ۱۵ درصدی معادن
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک
رهبر انقلاب: پیغام با واسطه ایران به آمریکا دروغ محض است
رهبر انقلاب امشب با مردم سخن می گویند
دیدار حساس بانک شهر و استقلال جویبار
عادی سازی مواد مخدر با چاشنی طنز
گسترش ویروس آنفلوانزا
اعمال قانون خودرو‌های آلاینده نیازمند سامانه‌های هوشمند است
معوقات سایپا همچنان ادامه دارد
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۰۶
۴۸ ساعت طلایی درمان آنفلوآنزا، کلید بهبودی سریع
گرانفروشی نان با شگرد تغییر تنور
فرهنگ و هنر ۱۴۰۴/۰۹/۰۶
معرفی مسئول جدید نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پیام نور لرستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۶ آذر ۱۴۰۴
گفتگوی زنده استاندار همدان با مردم
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
آغاز طرح جایگزینی ۳ میلیون موتورسیکلت فرسوده در تهران  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
موج هشدار دهنده آنفلوانزا در روزهای آلوده  (۱ نظر)
اقدام گسترده پلیس برای مقابله قاطع با مجرمین در محلات لرستان  (۱ نظر)
مصرف گاز بخش خانگی به مرز ۳ میلیارد مترمکعب رسید  (۱ نظر)