• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۶۱۹۰۸
تاریخ انتشار: ۰۶ تير ۱۳۹۸ - ۱۶:۰۱
اجتماعی » تعاون و اشتغال
به مناسبت هفتم تیر

پیام رئیس اتاق تعاون در سالروز شهادت آیت الله بهشتی

بدون تردید باید شهید بهشتی را معمار شیوه اقتصاد تعاونی و اولین متفکر تعاونی مکتب اسلام نامید

پیام رئیس اتاق تعاون در سالروز شهادت آیت الله بهشتیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رئیس اتاق تعاون ایران در پیامی به مناسبت هفتم تیر سالروز شهادت آیت الله بهشتی تاکید کرده است: بدون تردید باید شهید بهشتی را معمار شیوه اقتصاد تعاونی و اولین متفکر تعاونی مکتب اسلام و مبتکر قرار دادن آن بعنوان دومین رکن نظام اقتصادی مصرّح در اصول ۴۳ و ۴۴ قانون اساسی نامید.
اولین مسئله‌ای که شهید بهشتی آن را مطرح می‌کنند مسئله ماهیت تعاونی است و به این نتیجه می‌رسند که تعاونی بخش اقتصادی است. اقتصاد تعاونی قطعاً وقتی در عرض نظام سرمایه‌داری و سوسیالیستی قرار می‌گیرد یک نظام اقتصادی است، امّا وقتی که بر اساس مبانی اسلام تحلیل می‌شود قطعاً یکی از بخش‌های نظام اقتصادی اسلام است.
از دیدگاه آیت‌الله شهید بهشتی اقتصاد تعاونی یک اقتصاد راه گشا، تعادل بخش، گسترش دهنده همکاری‌های جمعی، کاهش دهنده قیمت‌ها و یک امر تجربه شده موفق در اقتصاد‌های گوناگون کشور‌های متفاوت است و جمهوری اسلامی ایران می‌تواند از الگوی عملی و بکار گرفته شده نظام تعاونی در کشور‌های اروپایی و صنعتی بهره بگیرد و به عنوان اثر بخش‌ترین و نزدیک‌ترین روش به فرهنگ و آموزه‌های اسلامی در مقایسه بین اقتصاد‌های دولتی، سوسیالیستی و سرمایه داری مورد استفاده و اجرا قرار دهد. ‏
تحقق عدالت اجتماعی، پاسداشت حقوق ملت و آزادی‌های فردی و سیاسی، توسعه سیاسی از طریق نهادینه کردن تحزب، نهادینه کردن عقلانیت جمعی، پیشرفت بر مبنای توسعه انسانی، گفتگوی میان ادیان و مذاهب، بازگشت اخلاق به روابط اجتماعی، تحکیم پیوند‌های اجتماعی و توسعه جامعه مدنی، اصلاح قانون اساسی و بازخوانی قرآن محور اسلام برای ارائه راه‌هایی برای تحقق این آرمان ها؛ از موضوعاتی می‌باشد که می‌تواند هر متفکری را در زمانه ما دغدغه‌مند کند و شهید بهشتی نیز بر این مباحث تأمل و تمرکز می‌کرد.
شهید مظلوم آیت الله بهشتی در پرتو جامعیت بی نظیری که داشت توانست برغم همه فشار‌هایی که بر او وارد می‌شد در مدت کوتاهی که پس از پیروزی انقلاب اسلامی فرصت خدمت به اسلام و ملت را یافته بود، بزرگترین خدمات را به انقلاب اسلامی بعمل آورد و آثار ارزشمندی از خود بجا گذاشت که از جمله عوامل تضمین کننده راه آینده این حرکت عظیم اسلامی می‌باشند.
حضور فعال و موثر در شورای انقلاب اسلامی و تلاش مستمر برای جلوگیری از انحراف این شورا توسط غرب باوران، مدیریت مجلس خبرگان قانون اساسی و تنظیم قانون اساسی جمهوری اسلامی که اساس و پایه نظام موجود است، ایفای نقش حیاتی از طریق حزب جمهوری اسلامی در تشکیل مجلس شورای اسلامی اول از اکثریت معتقد به خط اصیل اسلام، تلاش پی گیر برای ریختن شالوده‌ای اسلامی جهت ایجاد یک دستگاه قضائی اسلامی و مستقل و پیاده کردن احکام اسلام، کوشش مستمر برای تشکیل دولت مکتبی شهید رجائی و مبارزات اصولی با جریان آمریکائی که بنی صدر در راس آن قرار داشت تا برکناری بنی صدر از ریاست جمهوری که بمعنای انزوای کامل گرایشات آمریکائی و غربی در انقلاب بود از خدمات فراموش نشدنی شهید مظلوم آیت الله بهشتی است که برکات آن برای همیشه همراه باتاریخ انقلاب شکوهمند اسلامی باقی خواهد ماند و هر چه زمان بگذرد بارورتر خواهد شد.
امام خمینی (ره) درباره مظلومیت شهید بهشتی عبارات زیبا و پرمعنایی دارد. ایشان پس از شهادت آن شهید سعید فرمودند «بهشتی مظلوم زیست و مظلوم مرد و خار چشم دشمنان بود» (صحیفه امام، ج۱۵، ص ۳) شاید یکی از بزرگترین دلایل مظلومیت بهشتی، اصرار و پافشاری او بر دفاع از خط امام در برابر خط نفاق بود.
هرچند عمر بابرکت آن بزرگوار کفاف کمک به باردادن شایسته درختی که کاشته بود نداد، ولی به همّت مردمی و حمایت‌های بی دریغ رهبری معظّم انقلاب اسلامی و علیرغم کم توجّهی دولت‌های ادوار مختلف، این شجره طیّبه راه خود را برای کسب جایگاه در شأن بخش تعاون ادامه می‌دهد.
اینک در سالروز شهادت مظلومانه بهشتی و ۷۲ شهید میگوییم: حضرت آیت الله بهشتی نیستید تا مشاهده نمائید که همانگونه که پیش بینی فرموده بودید (چطور آمریکا از دست ما عصبانی است و از این عصبانیت دارد می‌میرد).
یاد و خاطره شهدای فاجعه هفتم تیر، شهید بزرگوار دکتر بهشتی و یاران آن شهید بزرگوار گرامی باد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اجتماع بانوان پرچمدار فاطمی در مهریز
مصاف رعد و استقلال بجنورد در لیگ دسته یک والیبال کشور
مراسم بزرگداشت سردار شهید حاج عباس نیلفروشان در اصفهان
تیم «ب» والیبال ساحلی ایران حذف شد
اجرای ۱۳۰ برنامه در هفته بسیج فریمان
برگزاری همایش سوارکاری شهر خوروزق در شهرستان برخوار
ورود ۳۰ هزار پرونده به شورا‌های حل اختلاف خراسان شمالی
عزاداری مردم روستای تمای تکاب در ماتم دخت نبی مکرم اسلام (ص)
ناکامی ۳ فرنکی کار کشورمان در رسیدن به دیدار پایانی
تشخیص سرطان سینه از ۲۰ سالگی!
شبی با شهیدگمنام در چهاربرج
اختصاص خودروی آتش نشانی به میانه و ترکمانچای
برگزاری مراسم بزرگداشت فریدون داوری شاعر هم استانی
مراسم سوگواری بانوی دو عالم حضرت فاطمه زهرا (س) در ارومیه
پیش بینی تولید ۴۲۰ هزارتن چغندرقند از مزارع شهرستان کرمانشاه
شهدای امنیت، سرمایه‌های بی‌بدیل نظام هستند
نخستین گروه غاز‌های خاکستری وارد تالاب سولدوز شد
اجرای بیش از ۲۰۰ برنامه در هفته بسیج در ممسنی
تشییع پیکر مطهر شهدای گمنام در نقاط مختلف فارس
صعود آلمان، اسپانیا و ایتالیا به نیمه نهایی و درخشش زورف
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
­کشتی آزاد بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ۱ نشان طلا و ۱ برنز ایران در ۲ وزن نخست
حل مشکلات ترافیکی شرق مازندران با ساخت یک پل
سومی ایران در جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی تا پایان روز دوازدهم
ماجرای چند ماه هدر رفتن آب
­رحمان عموزاد نخستین آزادکار طلایی ایران
از بلاتکلیفی اردوگاه دانش آموزی خراسانلو تا آب آشامیدنی ارمغان‌خانه
سفر رئیس جمهور به قزوین
تازه ترین تصاویر حضور وزیر میراث فرهنگی در زنجان
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب درپی درگذشت فرزند حجت‌الاسلام صدیقی
شهادت دو تن از پاسداران در حین آموزش سلاح نیروهای پاسدار جوان
شیوه جداسازی یارانه‌های اعضای خانوار تغییر کرد
تصویب قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده
دستور کار ایثارگران در زنجان؛ از ارتقای جایگاه فرزندان شهدا تا ساماندهی گلزار‌ها
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
دورکاری پنجشنبه‌ها در ماه‌های سرد سال در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)
کاهش ۴ میلیون لیتری مصرف روزانه گازوئیل  (۱ نظر)