• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۶۲۱۶۹
تاریخ انتشار: ۰۷ تير ۱۳۹۸ - ۰۰:۲۹
اجتماعی » جامعه و شهری
گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما ؛

بررسی ابعاد حجاب و عفاف در کشور

یک پژوهشگر حوزه حجاب و خانواده گفت: بدحجابی هنوز به بحران اجتماعی تبدیل نشده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، ابوالفضل­­ اقبالی در استودیو گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: طبق بررسی های صورت گرفته در چهل سال اخیر آن دسته از کسانی که حجاب برتر را برگزیده بودند و باور 90 درصدی داشتند به سمت کاهش حجاب و افزایش بد حجابی رو آورده اند. البته طبق تحقیقات هنوز نیمه پُر لیوان با حجاب کامل است.
او ادامه داد: کاهش حجاب یک واقعیت اجتماعی شده اما­ هنوز تبدیل به یک بحران اجتماعی نشده است. طبق نظرسنجی ها حدود 78 درصد موافق حجاب بوده اند حال بعضاً­حجاب فردی و یا طبق ساحت اجتماعی .
این پژوهشگر گفت: هنوز تردد افراد بدحجاب آسیب رسان در سطح شهر در سال 91 به ثبت رسیده­ و حدود 32% از ترددهای سطح شهری با زنان حجاب دار و بدون آسیب است­ یعنی پرسه زنی زنان بدحجاب در سطح شهر سبب شده که تردد بد حجابان بیشتر به چشم بخورد.
فرشته روح افزا استاد دانشگاه در سمت دیگر استودیو گفت: آنچه در سطح اجتماعی به چشم می خورد چندان هم غریب نیست زیرا در بخش آموزش و پرورش در سطوح مختلف در بحث عفاف و حجاب کار خاصی صورت نمی پذیرد عکس دار کردن کتب درسی، کار بنیادین محسوب نمی شود.
او افزود: عدم ارائه ارز 4 هزار 200 تومانی به پارچه­ مشکی را می توان یک گام ضد فرهنگی در روند کاهش حجاب تلقی کرد. زیرا عده ای نمی توانند چادرمشکی تهیه کنند.
نعیمه اسلامی پژوهشگر­ فعال حوزه حجاب در ارتباط تصویری از دیگر استودیو گفت:­ پُر واضع است که وضع عفاف و حجاب مناسب نیست اما جامعه ایرانی با حجاب خصومتی ندارد و عده قلیلی هستند که با حجاب متضاد هستند. در هیچ کجای دنیا جایی نیست که مردمانش بتوانند با هر لباس که بخواهند در سطح شهر تردد کنند.
روح افزا در استودیو گفت: در نگاه قانون مشکلی وجود ندارد اما در اجرای آن مسائل بسیاری وجود دارد یکی از آن مسائل اینست که یکی از نمایندگان که کارش قانون گذاری است خلاف قانون عفاف و حجاب با شبکه خارجی وارد مصاحبه و صحبت می شود یا دیگر اینکه در نمایشگاه کتاب دیده شده که بالغ بر 200 کتاب ضد حجاب به نمایش در آمده است.
نصراله پژمان فر عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در ارتباط تلفنی با برنامه گفت: امروز آنچه مشاهده می شود اینست که در مقابل هجمه های ضد فرهنگی جوامع غربی، برنامه هایی از قبیل فیلم و سریال تئاتر و فعالیت های فرهنگی اثرگذاری از سوی صدا و سیما و سایر رسانه های گروهی نداریم یا دستگاه های مرتبط انجام نداده اند.
روح افزا در استودیو گفت: حجاب آیه قرآن است نظارت های موجود ناکافی است حتی در مجلس مردم باید زمانی که رای می دهند به این موضوع هم حساس باشند که چه کسی را انتخاب می کنند.
پژمانفر در ادامه ارتباط تلفنی گفت: باید کسانی که حجاب را رعایت می کنند حمایت کنیم با آنها که رعایت نمی کنند برخورد کنیم اما تقویت عنصر فرهنگ سازی در جامعه هم مهم است.
اقبالی در استودیو گفت: از بدنه دولت و جامعه صدای واحدی در مواجهه با حجاب به گوش نمی رسد بخش مهمی از بدنه حاکمیت اساساً بر سر نفی ارزش ها برای خودش سرمایه ای دست و پا کرده بدیهی است که برای حجاب و حفظ ارزش ها هزینه نمی کند بلکه برخی از نمایندگان مجلس هم علیه حجاب قانونی با رسانه های غربی مصاحبه می کنند دستگاه های رسانه ای هم از کمبود تنوع تبلیغات در راستای ترویج حجاب برخوردار است تنها ارگانی که در این راستا گام بر می دارد نیروی انتظامی و جامعه مردمی است. البته نیروی انتظامی مظلومانه سیبل حاکمیت در مواجهه با این مشکل شده است.
او ادامه داد: ما مشکل عرضه حجاب داریم نمی شود از نیروی انتظامی بخواهیم با کسانی که عملاً عبا برتن می کنند و دیگر نامش مانتو نیست و از بازار داخلی تهیه شده است برخورد کنند اینجا یک هم افزایی نیاز است در بدنه حاکمیت یک بلاتکلیفی وجود دارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تشکیل کارگروه تدوین شیوه‌نامه امر به معروف و نهی از منکر در دستگاه‌های اجرایی
کشف ۴۰۰ قلم اشیاء تاریخی در سنندج
بسیج، یادآور روحیه‌ای استوار از ایمان، همدلی و خدمت صادقانه است
پایان مسابقات قهرمانی نوجوانان بیسبال در مشهد
مهمترین عناوین روزنامه‌های جهان
راه اندازی سامانه فرود اتوماتیک در فرودگاه آبادان
غبار روبی مزارش شهدا در جغتای
آزادکاران نوجوان تهران در راه بغداد
قطعنامه ضدایرانی آژانس بررسی شد
صدور مجوز جدید توسعه در غرب کارون در گرو رفع مشکلات زیست‌محیطی نفت
شب شعر فاطمی در برخوار
بیانیه شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی به مناسبت هفته بسیج
برگزاری مسابقات جام قهرمانی شهدای اقتدار در البرز
صادرات بیش از صد تن گوجه فرنگیِ مُهر به کشورهای آسیایی
تجدید میثاق بسیجیان ساوجبلاغ با آرمان‌های انقلاب
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان
ایران جان مدرسه را رسانه ایی می کند؛ امضای تفاهم نامه همکاری شبکه آموزش با آموزش و پرورش
نبرد آلومینیوم، ملوان در جام حذفی
موفقیت فنی کم‌سابقه در صنعت گاز ایران
هشدار استاندار آذربایجان‌غربی نسبت به بحران پسماند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امامی، آذرپیرا و زارع به دیدار فینال راه یافتند - قاسم پور در دیدار رده بندی
قطعی آب در برخی مناطق شهر کرمانشاه
تشکیل کار گروه اضطرار آلودگی هوا
تعطیلی مدارس مشهد و مدارس شهری تربت حیدریه، نیشابور و تربت جام، فردا شنبه اول آذر
غیر حضوری شدن مدارس برخی شهرهای آذربایجان شرقی
واکنش زلنسکی به توافق پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین
آلودگی هوای ۱۴ شهر خوزستان در وضعیت قرمز و نارنجی
تعطیلی ۵روزه مهد‌های کودک و پیش دبستانی استان تهران
عزاداری ایام شهادت حضرت زهرا(س) با حضور رهبر انقلاب
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه
تعطیلی مقطع تحصیلی ابتدایی در ارومیه
زعفران، میراثی کهن برای آیندگان
پیش بینی هواشناسی هرمزگان ۳۰ آبان
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
وداع مردم فارس با شهدای گمنام  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)