روزنامه صهیونیستی هاآرتص؛
رژیم صهیونیستی اسناد اخراج فلسطینی ها را پنهان می کند
رژیم صهیونیستی به شکلی نظام مند اسناد مربوط به اخراج عرب های فلسطینی از سرزمین هایشان را در سال 1948 پنهان می کند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از روزنامه صهیونیستی هاآرتص، رژیم صهیونیستی به شکلی نظام مند اسناد مربوط به اخراج عرب های فلسطینی از سرزمین هایشان را در سال 1948 موسوم به روز نکبت پنهان می کند.
اين روزنامه در گزارشی اختصاصی به قلم هاگار شِزاف نوشت: گروههایی از وزارت دفاع (جنگ) اسرائیل از اوایل دهه گذشته آرشیوهای محلی مربوط به اخراج فلسطینی ها را پیدا می کنند و اسناد تاریخی زیادی را از بین برده اند تا شواهد را پنهان کنند.
اسرائیل فقط اسناد هسته ای یا اسناد مربوط به روابط خارجی خود را به داخل گاوصندوق ها منتقل نمی کند و صدها فقره سند نیز در چارچوب تلاشی نظام مند به منظور پنهان کردن شواهد روز نکبت, مخفی شده اند.
نخستین بار مؤسسه تحقیقاتی آکوت که در زمینه مناقشه اسرائیل و فلسطین بررسی می کند به این موضوع پی برد. بر اساس گزارشی که این مؤسسه تدوین کرده است, اداره این عملیات را ملمب Malmab که بخش امنیتی وزارت دفاع (جنگ) اسرائیل است به عهده دارد.
در این گزارش اعلام شده ملمب, اسناد تاریخی را به شکلی غیر قانونی و بدون اجازه حذف کرده است. ملمب در مواردی, اسنادی را که وزارت دفاع (جنگ) انتشار آنها را بلامانع اعلام کرده بود مهر و موم کرده است. برخی اسنادی که بایگانی شده اند قبلا منتشر شده بودند.
بررسی هاآرتص نشان می دهد ملمب, شهادت ژنرال های اسرائیلی درباره کشتار غیر نظامیان , ویران کردن روستاها و نیز اسناد اخراج اعراب بدوی در دهه نخست تشکیل اسرائیل را پنهان کرده است.
گفتگوهای هاآرتص با مدیران آرشیوهای خصوصی و دولتی نشان داد کارکنان اداره امنیت وزارت دفاع (جنگ) اسرائیل با این آرشیوها به شکلی برخورد کرده اند که گویی این آرشیوها متعلق به آنهاست. کارکنان ملمب در برخی موارد خودشان مدیران این آرشیوها را تهدید کرده اند.
یوهیل هورف که تا سال 2007 به مدت دو دهه رئیس ملمب بود در گفتگو با هاآرتص اذعان کرد هدایت این پروژه را که هم اکنون نیز ادامه دارد به عهده داشته است. وی گفت مخفی کردن رویدادهای سال 1948 اقدامی منطقی است زیرا افشا شدن این رویدادها می تواند موجب به وجود آمدن ناآرامی در میان عرب های اسرائیل شود.
وی در پاسخ به این پرسش که هدف از حذف اسنادی که قبلا منتشر شده اند چیست توضیح داد هدف, تضعیف اعتبار مطالعات درباره تاریخچه مشکلات آوارگان است.
به عقیده هورف, ادعای یک فرد محقق که برای اثبات آن از سندی حقیقی استفاده کند با ادعایی که قابل اثبات نباشد یا رد شود تفاوت دارد.