• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۰۷۰۴۰
تاریخ انتشار: ۰۱ شهريور ۱۳۹۸ - ۲۲:۱۲
بین الملل » تحلیلی

مصاحبه ظریف با یورونیوز

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی یورو نیوز؛ وزیر امور خارجه کشورمان در مصاحبه با این شبکه گفت: در دیدار امروز با رئیس جمهور فرانسه درباره چگونگی بازگشت آمریکا به برجام و عمل کردن این کشور به تعهداتش و نیز درباره چگونگی عمل کردن اروپا به تعهداتش صحبت کرده است.

امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه قبل از آنکه این هفته میزبان سران کشور‌های گروه هفت باشد، با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در پاریس دیدار کرد تا درباره توافقنامه هسته‌ای ایران بحث و گفتگو کنند. ظریف اندکی بعد از دیدار با رئیس جمهور فرانسه، با آنالیز بوژوز خبرنگار یورو نیوز در فرانسه گفتگو کرد.
محمدجواد ظریف به خبرنگار یورونیوز گفته بود گفتگو‌ها خوب و سازنده بودند. وی گفت: در پی خروج آمریکا از برجام اکنون آینده‌ی توافقنامه هسته‌ای بستگی به این مسئله دارد که اتحادیه اروپا چگونه به تعهدات خود عمل می‌کند؟
یورو نیوز در ادامه با خبرنگار خود در پاریس گفتگو کرد.
مجری پرسید: آیا آقای ظریف اطمینان دارد که می‌تواند در این مقطع زمانی این توافقنامه را نجات دهد؟
آنالیز بوژوز گفت: بسیار جالب توجه است که مردی (جواد ظریف) را ببینید که همان شخصیت دیپلماتیک همیشگی خودش را دارد و بار دیگر تاکید می‌کند که به ماموریت خود برای نجات این سند ۱۵۹ صفحه‌ای (برجام) و اعتمادش به شرکای تهران اطمینان دارد. وی همچنین درباره آلمان، انگلیس، روسیه و چین صحبت کرد و از آن‌ها به عنوان همپیمانانی مهم یاد کرد که همچنان متعهد به نجات توافقنامه برجام هستند.
وقتی که من (خبرنگار) از جواد ظریف پرسیدم که آیا وی اعتقاد دارد که این برنامه جامع اقدام مشترک می‌تواند بدون آمریکا دوام داشته باشد وی در پاسخ به من گفت: «ما با رئیس جمهور مکرون بحث و گفتگو کردیم که چگونه آمریکا می‌تواند بازگردد و سهم خود از توافقنامه را اجرا کند و اینکه چگونه اروپا و دو عضو دیگر برجام (روسیه و چین) بعلاوه بقیه جامعه بین المللی می‌توانند به تعهدات خود عمل کنند؟ که البته این تعهدات مستقل از آمریکا است. البته ما می‌دانیم که آمریکا تاثیر زیادی در اقتصاد جهانی دارد، اما دیگران نیز نقش مهمی دارند».
خبرنگار یورونیوز گفت: جواد ظریف همچنین گفت ایران هیچ اولتیماتومی برای اروپا صادر نکرد بلکه یک برنامه زمانی را در اختیار اروپا قرار داد و به آن‌ها اعلام کرد از برخی از مفاد این توافقنامه - از جمله سطح تعیین شده برای اورانیوم- عبور می‌کند. مقامات تهران و جواد ظریف تاکید داشته اند که غنی سازی اورانیوم در سطوح بالاتر بخشی از توافقنامه است و در واقع بخشی از پاراگراف ۳۶ است. وی تاکید کرد اروپا موضع ایران را درک می‌کند یا اینکه دستکم باید موضع ایران را درک کند و باید در کنار ایران تلاش کند این توافقنامه را - چه با آمریکا و چه بدون آمریکا - نجات دهد.
مجری یورونیوز پرسید: همانطور که گزارش دادیم وی با رئیس جمهور مکرون دیدار داشت. آیا می‌دانید که مواضع کشور‌های مهم دیگر اروپایی مثل انگلیس و فرانسه چیست؟
خبرنگار یورونیوز پاسخ داد: برداشت کنونی ما از موضع انگلیس درباره برجام این است که این موضع تغییر نکرده است. قرار است بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس در حاشیه اجلاس گروه هفت با دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا دیدار کند، اما انگلیس همچنان یکی از امضا کنندگان این توافقنامه است و همچنان حامی این توافقنامه است.  
یورونیوز اعلام کرد مشروح مصاحبه ظریف با خبرنگار این شبکه در پاریس ساعت ۲۱:۳۰ دقیقه (به وقت اروپا) پخش خواهد شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اجرای طرح صدقه سلامتی امام زمان (عج) در خراسان‌جنوبی
تنفس هوای آلوده در ۱۵ شهر خوزستان
تخصیص ۸۲ درصد اعتبارات حوزه آب مازندران
اوقات شرعی ۱۳ بهمن ماه ۱۴۰۴ به افق یزد
تشدید فعالیت متناوب سامانه بارشی و هشدار نارنجی
فیلم اجتماعی باید از حقیقت و بطن جامعه روایت شود
فیلم خوراکی ایرانی، ناجی محیط زیست و تازگی مواد غذایی
جنگ امروز فقط با تانک و تفنگ نیست
تقویم روز و اوقات شرعی سیزدهم بهمن به افق آبادان و خرمشهر
شباهت رفتار آبدوست و آب‌گریز در ابعاد نانو
آزادی سه زندانی جرائم غیرعمد با همکاری جمعیت هلال احمر و خیران نیشابور
زنگ انقلاب در مدارس ایرانیان قطر نواخته شد
نرخ مقاوم سازی مسکن روستایی خراسان جنوبی بالاتر از نرخ کشوری
بسته شدن دوباره حساب فدراسیون دوچرخه‌سواری
آزادسازی حریم قلعه فلک الافلاک تا پایان امسال
هشدار هواشناسی درباره وزش باد شدید و بارش باران
امروز؛ آغاز توزیع کارت ورود به جلسه آزمون جذب دانشجوی مهارت‌آموز
جشنواره تئاتر فجر به ایستگاه پایانی رسید
معرفی تیم‌های صعودکننده به مرحله حذفی لیگ برتر والیبال ساحلی
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق سمنان و شاهرود
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نمایندگان مجلس در حمایت از سپاه پاسداران سبزپوش شدند
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود
فهرست مشخصات ۲۹۸۵ جان‌باخته حوادث اخیر منتشر شد
برگزاری مسابقات قرآن کمیته روستایی و عشایری آذربایجان شرقی
اجرای ۴۰۰ کیلومتر عملیات روکش آسفالت در محورهای خراسان رضوی
اطلاعیه مهم برای گندم کاران استان اردبیل
عزل مدیرشبکه افق و توقف برنامه «خط‌خطی»
ملت ایران همچنان سدی استوار در برابر فتنه‌ها خواهند بود
پیش بینی افزایش دما و ورود سامانه بارشی به خوزستان
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن
جزئیات سفر وزیر خارجه قطر به تهران از زبان بقائی
عراقچی: فقط در حوزه هسته‌ای توافق ممکن است
ایران قوی و مستقل مانع اصلی برنامه‌های استکباری است
پیش‌بینی بارش‌های پراکنده در برخی مناطق کشور
آمریکایی‌ها بین دو راهی جنگ پرهزینه و بی‌آبرویی
سپاه از قوی‌ترین و مؤثرترین نیرو‌های ضد تروریستی در دنیاست  (۳ نظر)
خبر مثبت علی لاریجانی از پیشرفت مذاکرات  (۲ نظر)
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود  (۲ نظر)
جابه‌جایی بیش از ۳۰ میلیون تن کالا در محورهای برون‌شهری استان فارس  (۱ نظر)
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر  (۱ نظر)
اتصال چابهار و اردبیل به شبکه ریلی کشور  (۱ نظر)
هیچ ایرانی نباید از خرداد ۱۴۰۵ بدون بیمه باشد  (۱ نظر)
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز  (۱ نظر)
جشن هلهله فرشتگان در شهرکرد  (۱ نظر)
افتتاح بیش از ۲ هزار طرح عمرانی در دهه فجر  (۱ نظر)
اقدام اروپا علیه سپاه، خللی در اراده ملی ایجاد نخواهد کرد  (۱ نظر)
به دلیل ارتکاب جنایات بین‌المللی آمریکا  (۱ نظر)
حضور رهبر معظم انقلاب در حرم مطهر امام خمینی (ره)  (۱ نظر)
هشتگ سپاه ضدتروریسم پربازدید شد  (۱ نظر)
ایران قوی و مستقل مانع اصلی برنامه‌های استکباری است  (۱ نظر)