• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۱۲۹۱۳
تاریخ انتشار: ۱۰ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۶
خراسان شمالی » اقتصادی
گزارش مکتوب...

چوب حراج بر سیب باغداران شیروانی

دیدن سیب های انباشته شده باکیفیت تولید شیروان و نحوه انتقال آن به کارخانه صحنه ای تاسف بر انگیز است.

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خراسان شمالی ایران با تولید سالانه سه میلیون و ۷۰۰ هزار تن سیب، رتبه چهارم دنیا را دارد و چوب حراج بر سیب باغداران شیروانیاستان‌های آذربایجان غربی و شرقی، اردبیل، اصفهان، تهران (دماوند)، خراسان رضوی و شمالی، فارس و کهگیلویه و بویر احمد از مراکز عمده تولید سیب به شمار می آیند.

شیروان قطب تولید سیب استان

شهرستان شیروان حدود ۱۸۰۰ هکتار باغ سیب دارد و به همین سبب می توان این شهرستان را قطب تولید سیب در خراسان شمالی برشمرد.
با توجه به میانگین تولید ۲۵ تن در هر هکتار باغ سیب شیروان، سالانه ۴۸ هزار تن انواع سیب درختی در این شهرستان برداشت می شود. چوب حراج بر سیب باغداران شیروانیارقام سیب استان، متنوع است. نوع زودرس آن گلاب عباسی، ارقام میان‌رس شامل شیخ امیری، سیب ترش و دورنگ فرانسه و ارقام دیررس هم شامل لبنانی زرد، لبنانی قرمز، گالا، فوجی و گران اسمیت است.
سیب درختی پس از انگور، دومین محصول باغی استان خراسان‌ شمالی است.

سیب های سرگردان

چند روزی است که برداشت سیب درختی، خاصه سیب تابستانه در شیروان آغاز شده است. 90 درصد سیب شیروان به علت کیفیت خوب تولید، عطر، طعم و آبدار بودن به دیگر استان‌های کشور و حتی کشورهای همسایه صادر می‌شود ولی امسال به علت ‌پایین بودن قیمت خرید سیب درختی، حال باغداران خوب نیست و آنان ، میل و رغبتی به برداشت و فروش محصول ندارند.
دیدن صحنه‌هایی از انباشته شدن سیب در اطراف روستاهای بی بهره، کورکانلو و اوغاز که قطب تولید سیب شهرستان هستند، تاسف چوب حراج بر سیب باغداران شیروانیبر انگیز و اندوه بار است.
یکی از باغداران شیروانی با گلایه از پایین بودن قیمت خرید سیب درختی می گوید: پایین بودن قیمت فروش محصول نسبت به هزینه های تولید آن ، نامشخص بودن وضعیت بازار میوه های فصلی و پایین بودن توان مالی باغداران در کنار ریزش‌ محصول پیش از برداشت، از بزرگ‌ترین مشکلات باغداران شیروان است.
حسین زاده می گوید: امسال تگرگ سیب های منطقه را خراب کرده و شاید یکی از علل اصلی کسادی بازار این محصول، همین موضوع باشد چوب حراج بر سیب باغداران شیروانیدر حالی که جهاد کشاورزی و مسئولان، به صورتجلسه کردن قناعت کرده اند و اقدام عملی ندیده ایم.
امیری از دیگر باغداران شیروانی با بیان اینکه در نبود بازار مناسب فروش، بسیاری از محصول ما بر روی درخت مانده گفت: سیب باکیفیتمان را به صورت فله ای با قیمت کیلویی ۳۵۰ تومان به شرکت های آبمیوه گیری مشهد می فروشیم که حتی کفاف هزینه های جمع آوری محصول را هم نمی دهد.

وی اشتغال فصلی برای هزار و 500نفر در فصل برداشت محصول را از ثمراتی می داند که امروز شیروان از آن محروم است و با توجه به اینکه اکثر باغداران محصولاتشان را جمع نمی کنند، شغل و کاری هم ایجاد نمی شود.

کشاورزی را می بینم که با همسر و فرزندان خردسالش برای جمع کردن محصول آمده است و می گوید : آنقدر قیمت سیب پایین آمده که نمی توانم هزینه کارگر را به سایر هزینه هایم اضافه کنم و از خانواده ام کمک گرفتم.

علل کاهش قیمت چیست ؟
رییس اداره جهاد کشاورزی شهرستان شیروان هم با بیان اینکه پارسال با توجه به سرمازدگی محصولات نقاط دیگر کشور، قیمت سیب چوب حراج بر سیب باغداران شیروانیدر شهرستان و استان بالا رفت و باغداران محصولات خود را با قیمت های خوبی به فروش رساندند می گوید: امسال با توجه به کاهش شدید قیمت فروش، اداره جهاد کشاورزی شهرستان، تمهیداتی همچون رایزنی با صنایع تبدیلی و سردخانه ها از طریق اداره تعاون روستایی را در دستور کار قرار داده تا از ضرر و زیان بیشتر باغداران‌ جلوگیری شود.
امان زاده تاکید می کند: در زمان بارش تگرگ، کارشناسان، حداکثر در ۴۸ ساعت، خسارت محصولات را برآورد و به مراجع مربوط اعلام کردند که در صورت تامین اعتبار، خسارت ها پرداخت خواهد شد.

سراغ مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی رفتم ، آقای شریکیان می گوید : متغیرهایی همچون زمان برداشت و کیفیت و رده بندی (سورت بندی) محصول در قیمت موثر است .

وی با اشاره به اینکه هم اکنون در استان باغ هایی داریم که محصولاتشان با کیفیت است و مشتری خوبی هم دارند گفت : اگر در برداشت سیب تعلل شود یا ارقام دیررس برداشت شوند ، به طور طبیعی تلاقی زمان برداشت محصولات کشاورزی در فصل خرید موجب کاهش قیمت می شود.

شریکیان گفت : محصولات راهبردی همچون دانه های روغنی با اجرای خرید تضمینی مشمول حمایت ویژه جهاد کشاورزی می شوند، اما سیب تاکنون شرایط لازم را نداشته است.

برداشت همزمان محصولات فصلی، یکی از علل کاهش قیمت سیب عنوان شده است؛ در حالی که برداشت همزمان میوه، امری همیشگی است و نمی تواند از علل این موضوع قلمداد شود.

دلالی برای شرکت های شهد و آبمیوه گیری خارج استان، یکی دیگر از علل احتمالی است که باید بررسی شود.

باغداران، در نبود سردخانه و صنایع تبدیلی کافی در استان و شهرستان، منتظر تدبیر مسئولان، لااقل در خرید منصفانه و تضمینی دسترنج یک ساله خود هستند.

نویسندگان: جواد حشمتی- علی احسانی فر

چوب حراج بر سیب باغداران شیروانی چوب حراج بر سیب باغداران شیروانی چوب حراج بر سیب باغداران شیروانی چوب حراج بر سیب باغداران شیروانی چوب حراج بر سیب باغداران شیروانی چوب حراج بر سیب باغداران شیروانی چوب حراج بر سیب باغداران شیروانی چوب حراج بر سیب باغداران شیروانی



بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
خبر‌هایی ازمناطق مختلف گیلان ۱۴ دی ۱۴۰۴
حضور ناظر چهارمحال و بختیاری در لیگ دسته یک والیبال مردان کشور
زیرساخت های پیاده روی اربعین تقویت شود
­معرفی کادر فنی تیم ملی کبدی ایران در بازی‌های آسیایی ۲۰۲۶
گرامیداشت یاد شهید مداح در شهرستان بافت
رفع مشکلات مسکن گیلان با هم افزایی ظرفیت‌های دولتی و خصوصی
آسمانی شدن پدر شهید حمزه علی سلخوری در لوشان
پنجمین جشنواره غذای گیله خوراک در گیلان
رئیس جمهور صربستان: در جهان قانون زور حاکم است
تشکیل ۲۰ هزار پرونده مربوط به حملات رژیم صهیونی به ایران
پایان مسابقات فوتسال خردسالان شهرستان فارسان
پناهجویان ونزوئلایی نگران آینده خود در آمریکا هستند
پایان مرحله دوم لیگ شنا با صدرنشینی نفت تهران
ارائه بیش از ۲۶ هزار مشاوره فرزندآوری به زوج‌های مراغه‌ای
تصمیم‌گیری درباره فاز دوم پل سه راه جویبار بر اساس ترافیک
شکست تیم شاهوی مهاباد مقابل میهمان خود
اعتکاف، فرصتی سه روزه برای خلوتی خاص از سوی عبد برابر معبود
برگزاری مسابقات مچ اندازی در شهرضا
تجلیل از مداحان اهل بیت (ع) شهرستان تالش
اعطای اختیارات به استانداران در اجرای طرح حمایت معیشتی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر
کالابرگ ۴ میلیونی به چه کسانی اختصاص می‌یابد؟
قطع جریان گاز فردا در بخشی از خیابان‌های شهر اصفهان
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر
کاهش دما در استان کرمان
با معترض حرف می‌زنیم؛ اغتشاش‌گر را باید سر جایش نشاند
تجهیز و غرفه بندی روستابازار پارک شهر در اراک
هوای خراسان رضوی سردتر می‌ شود
سرمای شدید و یخبندان در زنجان
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال 
حضور پزشکیان در مجتمع بهزیستی «خانه دختران ایران»
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۱۶ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۷ نظر)
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد  (۷ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
افتتاح شهربازی در جنوب شهر شیراز  (۲ نظر)
اعتبار یارانه «طرح یسنا» پانزدهم دی ماه شارژ می‌شود  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
مردم ایران دشمنانی به مراتب کارکشته‌تر را ناامید کرده‌اند  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
ایران در نبرد ۱۲ روزه از موشک‌های استراتژیک استفاده نکرد  (۱ نظر)
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر  (۱ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
لاریجانی: مردم آمریکا مراقب سربازانشان باشند  (۱ نظر)
تسلیت وزیر امور خارجه به مناسبت شهادت مرزبان دلیر ایران  (۱ نظر)