وی با بیان اینکه شورای شهر تهران منتظر ارائه لایحه اصلاح ساختار از سوی شهرداری است و تقاضا کردیم که هرچه زودتر این مهم ارائه شود، تصریح کرد: به نظر می رسد به زودی این لایحه به شورای شهر ارسال شود.
رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه در حال حاضر در شهرداری ۹ معاونت، ۴۳ شرکت و سازمان و همچنین ۶۸ هزار نفر نیروی انسانی وجود دارد، گفت: حقوقها به مرور زمان افزایش داشته، اما درآمد شهرداری افزایش نداشته است و این سبب شده که ساختار معیوبی ایجاد شود.
محسن هاشمی با بیان اینکه از زمان قالیباف بحث اصلاح ساختار مطرح است، توضیح داد: در جلسه صبح امروز در مورد تعدیل نیرو بحثی نداشتیم.
رضایت از توجه شهردار به تذکرها
رئیس شورای شهر تهران درباره بکارگیری تذکر اعضای شورای شهر در شهرداری تهران گفت: وقتی تذکری منجر به سؤال از شهردار تهران نمیشود به این معناست که اعضای شورای شهر از شیوه به کارگیری آن و پاسخ راضی هستند.
محسن هاشمی رفسنجانی در پایان صد و شصت و دومین جلسه شورای شهر تهران با حضور در جمع خبرنگاران با بیان اینکه جلسه امروز دارای تذکر و نطقهای فراوانی بود، اظهار کرد: همین طور ارائه گزارش مالی چهار ماه ابتدایی شهرداری تهران یکی از دستور جلسات امروز بود که در صحن شورای شهر قرائت شد و پس از آن وقتی به دستور جلسه مربوط به بررسی باغها رسیدیم برای برخی از اعضای شورای شهر این شبهه پیش آمد که باغهای با متراژ کمتر از ۵۰۰ متر هم باید در صحن مورد بررسی قرار گیرد یا خیر یا در نهایت باید در کمیسیونهای مربوطه بررسی شود؟
هاشمی ادامه داد: همچنین در این جلسه خانم فخاری نطق و گزارشی درباره آسیبهای اجتماعی در شهر تهران ارائه کرد.
رئیس شورای شهر تهران با اشاره به ارائه گزارش مالی چهار ماه ابتدایی شهرداری تهران توضیح داد: بر اساس این گزارش هزینههای شهرداری افزایش پیدا کرده است و نیاز به اصلاح بودجه وجود دارد. اگرچه شهرداری درآمد خوبی دارد، اما شاهد افزایش ۱۳۳ درصدی هزینهها بوده ایم و این موضوع در دفتر شهردار تهران به ۲۱۴ درصد میرسد. نیاز است تا از افزایش تورمی هزینهها جلوگیری شود، در غیر این صورت پروژههای عمرانی دچار مشکل میشود.
هاشمی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چرا لوایح شهرداری با تأخیر به شورا ارسال میشود، توضیح داد: یکی از دلایل آن تغییر معاونتهای شهرداری تهران است. زیرا وقتی معاونان جابجا میشوند ارائه لوایح زمان میبرد. به عنوان مثال در برخی از لوایح از جمله انتخاب جوانان و بکارگیری آنها با توجه به تأکید رهبری در این باره، زمان بر است.
وی اضافه کرد: یکی از این لوایح مهم تغییر ساختار شهرداری است که باید ارائه میشد و شهرداری در پاسخ به علت دیر رسیدن این لایحه به شورا، قانون برنامه سوم را مطرح کرده و گفته که در این قانون برای تهیه این برنامه به شهرداری فرصت داده شده است.
رئیس شورای شهر: روح قیام حسینی، ایستادگی در برابر ظلم و جلوگیری از انحراف جامعه از سوی حاکمان فاسد است و عاشورا بلندترین و رساترین فریاد انسانیت در تاریخ است.
آقای محسن هاشمی در ابتدای یکصدو شصت و دومین جلسه شورا با بیان اینکه در طلیعه محرم الحرام قرار داریم، گفت: عزاداری حسینی یکی از مهمترین شعائر دینی ومناسک شیعی است، هدف از عزاداری، تجدید پیمان روحی و معنوی با سالار شهیدان و رساندن پیام سیدالشهدا به جهانیان است.
رییس شورای اسلامی شهر تهران افزود: روح قیام حسینی، ایستادگی در برابر ظلم و جلوگیری از انحراف جامعه توسط حاکمان فاسد است، خون اباعبدالله، وسیعترین، نزدیکترین و سریعترین مسیر هدایت بشریت است تا هر انسانی در هر عصر و زمانه، شرافت، انسانیت و آزادگی خود را به بهایی ناچیز نفروشد و در برابر سقوط ارزشهای اخلاقی وانسانی بی تفاوت نماند.
محسن هاشمی، عاشورا را بلندترین و رساترین فریاد انسانیت در تاریخ دانست که از دهان خشکیده طفل شش ماهه حسین فریاد شده است و تاکید کرد: مبادا، روشهای نادرست عزاداری از جمله قمه زنی و استفاده از موسیقی و آواهای نامتناسب با شان اهل بیت (ع)، مانع شنیده شدن این ندای جاودانی در جامعه شود.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه توصیه امام خمینی، مراجع تقلید و رهبرمعظم انقلاب همواره آن بوده است که روح و معرفت عزاداری باید بر شعور و هیجان و صدای آن مقدم باشد، گفت: نوآوریهای غیراصولی در عزاداری نباید محتوا و پیام آن را تحت شعاع قرار دهد.
وی ادامه داد: در محرم حسین، که آسمان وزمین، پژواک دهنده ندای "هل من ناصر" مظلومترین مرد تاریخ، میشوند، گوش جان جامعه ما باید بیشتر شنوای درخواست یاری و کمک همنوعان خود شود، با ظلم ستیزی اباعبدالله، عزادار حقیقی به دیگران ظلم نمیکند و به یاری مظلوم میشتابد، دروغ نمیگوید، حق الناس را محترم میشناسد، از ربا و مال نامشروع دوری میکند، واجبات ویژه نماز را بر مستحبات مقدم میشمارد.
رییس شورای اسلامی شهر تهران خاطر نشان ساخت: عزادار واقعی، در محرم، حسینی میشود و به دلیل این تغییر درونی است که گریه وعزاداری برحسین، پاک کننده همه گناهان و افضل بر همه عبادات است چرا که هیچ اکسیری، چون حسینی شدن، ماهیت انسانها را دگرگون نمیکند و فطرت پاک و نیک طلب آنها را شکوفا نمیکند.
وی در پایان افزود: امروز نخستین روز محرم حسین است و امیدواریم به لطف و عنایت فرزند فاطمه در این فرصت کوتاه حسینی شویم.
میرلوحی؛ عضو شورای اسلامی شهر تهران
پیش بینی کسب ۱۷ هزار میلیارد تومان درآمد تا پایان سال در شهرداری تهران
عضو شورای شهر تهران گفت: شهرداری ۵.۵ هزار میلیارد تومان منابع مورد نیاز خود را تاکنون دریافت کرده است که با این روند امسال حدود ۱۷ هزار میلیارد تومان درآمد خواهیم داشت و بودجه هم محقق میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سید محمود میرلوحی عضو شورای اسلامی شهر تهران در واکنش به گزارش خزانه دار شورای شهر تهران با اشاره به دغدغه شورا درخصوص ضرورت افزایش درآمدهای پایدار، ادامه داد: دیروز جلسهای با چند تن از معاونان شهردار تهران برگزار شد و پس از بررسیها دریافتیم که اگر بودجه ۱۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی شهرداری را حفظ کنیم باید هر سال شش هزار میلیارد تومان کنار بگذاریم تا دیون ما ثابت بماند.
وی افزود: اینکه آقای مسجد جامعی گفت: باید منابع پایدار اضافه شود تا کیفیت خدمات هم بالا برود دغدغه درستی است، اما با این مسیر به آن هدف نمیرسیم. ما این همه به دورههای قبلی درخصوص دیون اعتراض کردیم حالا اگر قرار است دیون افزایش نیابد باید هر سال ۶ هزار میلیارد تومان از این بودجه ۱۸ هزار میلیاردی کنار بگذاریم.
عضو شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: امسال ۳۶ درصد هزینههای جاری ما افزایش یافته است، اما این میزان با آن ۳۰ درصد منابع پایدار همخوانی ندارد.
رسولی؛ خزانه دار شورای شهر تهران
شهرداری نسبت به احقاق حقوق طلبکاران دغدغه جدی دارد
خزانه دار شورای شهر تهران هم با بیان اینکه در چهار ماه عملکرد شهرداری تهران نسبت به اعتبارات مصوب در ردیف بازپرداخت بدهیها ۷۳۰ درصد است، گفت: این رشد نشان دهنده این است که مدیریت شهری با وجود برخورداری از تنگناهای شدید مالی درباره احقاق حقوق طلبکاران دغدغه جدی دارد.
سیدحسن رسولی در یکصد و شصت و دومین جلسه شورای اسلامی شهر تهران درباره گزارش خزانه داری از حسابهای درآمد و هزینه شهرداری تهران، سال ۱۳۹۸ (چهار ماه نخست سال ۱۳۹۸) در بخش عملکرد حساب درآمد، گفت: شهرداری تهران بر اساس بودجه مصوب موظف بوده، در برش عملکردی چهار ماهه خود نسبت به تامین منابع در سقف ۶۲ هزار و ۷۶۰ میلیارد ریال اقدام کند. ولی مبلغ ۵۷ هزار و ۲۷۴ میلیارد ریال معادل ۹۱ درصد تحصیل کرده است. مبلغ ۴۲ هزار و ۹۲۵ میلیارد ریال معادل ۷۵ درصد این رقم نقد و ۲۵ درصد آن غیرنقد است.
وی با اشاره به اینکه طی این چهار ماهه کسری عملکرد ۵ هزار و ۴۸۶ میلیارد ریال نسبت به بودجه مصوب مشاهده میشود، ادامه داد: از کل درآمد نقدی وصولی ۳۱ درصد آن از درآمد پایدار و ۶۹ درصد آن از درآمد ناپایدار است.
خزانه دار شورای شهر تهران درباره عملکرد هزینه ای، نیز اظهار کرد: در این دوره، شهرداری اجازه داشته حداکثر تا سقف اعتبار مصوب به مبلغ ۵۱ هزار و ۱۰۴ میلیارد ریال هزینه کند و ۴۲ هزار و ۷۹۶ میلیارد ریال (معادل ۸۴ درصد) هزینه در دفاتر ثبت شده است.
نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران توضیح داد: ردیفهای بازپرداخت بدهیها ۷۳۰ درصد و اصل و سود تسهیلات دریافتی ۱۷۷ درصد نسبت به پیشبینی بودجه افزایش نشان میدهد. این رشد حاکی است مدیریت شهری برغم برخورداری از تنگناهای شدیدمالی نسبت به احقاق حقوق طلبکاران دغدغه جدی دارد. همچنین ردیف مربوط به پرداخت احکام قضائی صادره علیه شهرداری، به میزان ۲۸۵ درصد پیش بینی بودجه افزایش یافته است. بازنگری در فرآیند دفاعیات حقوقی شهرداری و تعامل مناسبتر با قوه قضائیه ضروری به نظر میرسد.
رسولی اعلام کرد: متاسفانه گزارش درآمد- هزینه ارسالی از سوی شهرداری به صورت تفکیکی سهم هر کدام از هزینههای جاری و تملک دارایی را که شاخص بسیار مهمی است در ۴ ماهه اول سال جاری نشان نمیدهد.