• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۴۹۲۲۴
تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۸

"حب الحسین یجمعنا"

مشارکت چند ده میلیونی زائرانی از سراسر جهان در راهپیمایی اربعین با "شعار حب الحسین یجمعنا"، فراتر از یک مراسم آئینی می تواند کارکردهای ملموسی در حل بسیاری از چالش های پیش روی جهان امروز داشته باشد.

چند سالی است که مراسم راهپیمایی اربعین با شکوه و عظمت بی مثالی در عراق برگزار می شود و میلیونها نفر از دوستداران و شیعیان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) از سراسر جهان خود را به کربلا می رسانند تا در این مراسم روحانی شرکت نمایند.
یکی از نکات مهم این راهپیمایی این است که هر سال نسبت به سال گذشته با شکوه وعظمت و مشارکت گسترده تر مردم برگزار می شود و این مهم بیانگر این است که این مراسم خارج از اراده دولت ها با روح و جان و فطرت پاک انسانها سر و کار دارد و به همین دلیل علی رغم سکوت رسانه هایی که بی ارزش ترین و حتی ضد ارزش ترین رخدادهای جهان را در معرض افکار عمومی قرار می دهند، آئین اربعین راه خود را در دل های مردم جهان می گشاید و هر سال بر تعداد شرکت کنندگان در این مراسم افزوده می شود.
در آستانه اربعین، این راهپیمایی این روزها هم با شکوه تر از سال گذشته و با مشارکت گسترده مردم از سراسر جهان در مسیرهای مختلف منتهی به شهر کربلا در حال برگزاری است. حضور چند ده میلیونی مردم در راهپیمایی اربعین و اشتیاق دهها میلیون نفر دیگر برای حضور در این مراسم که به دلایل مختلف چون نبود زیر ساخت های لازم در عراق نتوانسته اند در این مراسم حضور داشته باشند بیانگر این نکته مهم است که این مراسم علاوه برکارکردهای ملی و منطقه ای می تواند تحت شعار "حب الحسین یجمعنا" میان همه فرزندان حضرت آدم پیوند برقرار کرده و به حل بسیاری از چالش های جهانی کمک شایان نماید.
البته آنچه سبب شده است که راهپیمایی اربعین ظرفیت چنین کارکردهای عظیمی را داشته باشد مبتنی بر ارزش های جهان شمول این مراسم چون خداجویی، عدالت خواهی، ظلم ستیزی و ارزش هایی از این نوع است.
بر مبنای همین ارزش های جهان شمول، به چند ویژگی و کارکرد راهپیمایی اربعین اشاره می شود:
1/ فرامذهبی بودن مراسم اربعین: این مراسم تنها اختصاص به شیعیان ندارد، بلکه در این مراسم بسیاری از پیروان اهل سنت، مسیحیت، یهودیت و ایزدی ها وصائبی های عراق و سایر کشورهای جهان شرکت می جویند.
2/ فراملی بودن مراسم اربعین: در مراسم اربعین هزاران نفر از کشورهای مختلف اروپایی، امریکایی، آسیایی وافریقایی با ملیت ها ونژادهای گوناگون شرکت می کنند و صلح وهمزیستی مسالمت آمیز بر پایه ارزش های انسانی والهی را در زیر پرچم امام حسین علیه السلام به نمایش می گذارند.
3/ امکان تغذیه واسکان جمعیت: آنچه که حیرت ناظران جهانی را در این روز بزرگ برانگیخته چگونگی امکان تغذیه و اسکان جمعیت نزدیک به 30 میلیون نفر است.
4/ تقویت روحیه ایثار و از خود گذشتگی و هم نوع دوستی؛ در این باره مهمان نوازی و آرزوی هر فرد برای اینکه در این مسیر خدمتی به شرکت کنندگان در آئین راهپیمایی اربعین نمایند مثال زدنی است.
5/قدرت نرم مسلمانمان: این حضور نشان می‌دهد که مکتب حسینی از قابلیت و قدرت بسیج بالایی برخوردار است که مشابه آن را در جهان امروز (که در معرض هجوم افسارگسیخته فرهنگ غرب قرار گرفته و باعث تکه تکه شدن هویت‌های جمعی شده است) نمی‌توان سراغ داشت.
6/ نماد ظلم ستیزی مکتب حسینی: این حضور باعث آشنایی افکارعمومی بین‌المللی با ماهیت ظلم ستیزی مکتب حسینی و نمادهای عینی آن تاسوعا ـ عاشورا و اربعین می‌شود و در عین حال با بازخوانی واقعه جانسوز عاشورا چهره عاملان و مسببان این واقعه را در چهره حکومت های دیکتاتوری و جنگ افروز کنونی برای افکار عمومی بین‌المللی معرفی می‌کند.
7/ از سویی این مراسم و حضور چند ده میلیونی انسانی با تنوع قومی، دینی ومذهبی نشان می دهد که گروههای تکفیری چون القاعده یا داعش و کسانی که در ترویج این گروهها نقش داشته اند هیچ سنخیتی با اسلام راستین ندارند.
8/تقریب مذاهب: حضورمیلیونها نفر از مسلمانان جهان اعم از شیعه وسنی در این مراسم نشان می دهد که راهپیمایی اربعین ظرفیت تقریب مذاهب را نیز در بر دارد که این مسئله خود می تواند بخش اعظم تبلیغات رسانه های بیگانه در اختلاف افکنی میان شیعیان واهل تسنن را خنثی نماید.
9/ اهمیت نیروهای مردمی یا حشدالشعبی: حضور میلیونها زائر در اربعین از سویی نمایشگر کارکردهای نیروهای مردمی است که در عین مبارزه با تروریسم با کمک به دولت عراق توانستند امنیت را برقرار کنند ودر واقع مراسم اربعین این ظرفیت و کارکرد های این نیروها نیز به نمایش گذاشته می شود.
10/ رابطه مستقیم بومی بودن امنیت با دوام آن: روند تامین امنیت میلیون ها زائر نشان می‌دهد که هرچه عوامل و زمینه‌های تامین امنیت بومی و مردمی باشد به همان میزان ضریب، دوام و قوام آن نیز افزایش می‌یابد. از این رو حضور نظامیان خارجی و پایگاههای امریکایی در منطقه بیش از اینکه باعث ثبات باشد به ناامنی دامن می زند همانطور که تاکنون در عمل دخالت های امریکا در منطقه این موضوع را به اثبات رسانده است.
11/ روشنگری در جهان: نمود جهانی و به نوعی تبلیغ اربعین در جامعه جهانی تأثیرگذار است. غرب به‌خصوص طی دو دهه گذشته تلاش زیادی بکار بسته تا اسلام را عامل تفرقه دشمنی میان ملت‌ها معرفی کرده و پیروان آن را در حال سرخورده شدن از آن و رها کردن دین جلوه دهد. غرب طی سالهای اخیر با برجسته‌سازی جایگاه گروه‌های تروریستی نظیر داعش وانمود می‌کرد اسلام در حال منزوی و مطرود شدن در جغرافیای خود است چه رسد به اینکه بخواهد در جغرافیای غیر اسلامی توجهی را برانگیزد. راهپیمایی چند ده میلیونی اربعین در عراق که در مقیاس‌های دیگری در بعضی دیگر از کشورهای اسلامی منطقه تکرار می شود نشان می دهد که اسلام همچنان بالنده است.
12/ حرکت اربعین از سویی با الگوگیری از حرکت امام حسین (ع) ناظر بر عزت‌طلبی و ذلت‌گریزی ونفی استکبار خارجی و استبداد داخلی است.
13/ در حالی که در ماههای اخیر حجم تبلیغات مسموم رسانه های بیگانه برای اختلاف افکنی میان دو ملت ایران و عراق به اوج خود رسیده است، مراسم اربعین خنثی کننده این فضای دروغین و نمایانگر وحدت و برادری دو ملت و دو دولت ایران وعراق است.
14/ منجی طلبی: همه ادیان الهی و مکاتب بشری وعده منجی را داده اند و آئین اربعین با شعار "حب الحسین یجمعنا" می تواند فرصتی برای مهیا کردن زمینه ظهور منجی و سعادت همه انسانها در جهان شود.
با این اوصاف روشن است که چرا رسانه های خارجی به ویژه غربی مایل نیستند پیام این واقعه بزرگ به جهان منتقل گردد، به راستی اگر پیام اربعین به همه برسد و بدین وسیله آتش اختلاف در میان ادیان و مذاهب و اقوام مختلف فروکش کند، آیا جایی برای مستکبران باقی خواهد ماند؟
اینجاست که مشخص می شود چرا رسانه‌های خبری دنیا که گاهی سخیف‌ترین موضوعات را به خبر تبدیل و به دنیا مخابره می‌کنند در برابر اربعین با همه ارزش‌های خبری‌اش، رویکرد سکوت و سانسور را اختیار می کنند. باید پی برد که اربعین برای آنها چقدر نگران‌کننده است و تا چه حد بیم دارند از اطلاع افکار عمومی دنیا از این رویداد؛ و این ترس و دلواپسی از ظرفیت‌سازی این رویداد است.
--------------------------------------------------
رضا محمدمراد
 
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
زر ماکارون در صدد حفظ صدرنشینی در هفته سوم لیگ دسته یک تکواندو بانوان
تعطیلی ادارات و دانشگاه‌ها و غیرحضوری شدن مدارس استان همدان
مسدود بودن محور تاراز تا انتهای حوزه استحفاظی چهارمحال و بختیاری
خراسان رضوی، دومین تولید کننده چغندر قند بهاره کشور
نهم دی؛ ایستادگی آگاهانه برای حفظ عزت ایران اسلامی
طرح پلکانی مصرف گاز تشویقی برای مصرف بهینه در چهارمحال و بختیاری
جهش بیش از صد درصدی فروش اموال تملیکی در کهگیلویه و بویراحمد
تولید بیش از ۳۰ هزار قطعه ماهی زینتی در بیضا
اطلاعیه قطعی آب در برخی مناطق تبریز
فضای رقابتی سالم، شاخصه انتخابات پرشور است
هفته دوم لیگ برتر تیراندازی با کمان لغو شد
ساز‌ها برای «ایرانمرد» نواختند
تجهیز شهرداری مزداوند سرخس به خودرو آتش نشانی ۷ میلیارد تومانی
پیام تسلیت شورای عالی اقوام و عشایر خوزستان در پی ارتحال حضرت آیت الله شفیعی
ثبات مدیریتی در بهارستان با انتصاب رسمی عبدالحمید شرفی
بارش برف در دزپارت
حضور عوامل برنامه «برمودا» در ١۶٢
بازدید معاون اجرایی رئیس‌جمهور از بیمارستان شهید مفتح ورامین
هشدار معاون فرماندار میبد درباره حفاری‌های شهری
ایران، یکی از بازیگران اصلی میدان جهانی فضای مجازی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گروسی، تجاوز نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران را محکوم کند
کاهش دمای هوا در جنوب غرب خوزستان
اعلام میزان بارش‌های اخیر در کهگیلویه وبویراحمد
جهرم در صدر بارش‌های اخیر
تعطیلی ادارات و مدارس برخی از شهرستان‌های آذربایجان‌غربی در روز سه‌شنبه ۹ دی ماه
ماهانه حدود ۷۰۰ هزار تومان به ازای هر نفر برای تامین معیشت
پیش بینی سه روز سرد و پربارش برای ایران
آخرین وضعیت ترافیکی و جوی جاده‌های کشور؛ ۸ دی
بررسی گرانی‌ها در مجلس؛ اصلاح بانک مرکزی ضروری است
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۸ دی
قالیباف: امروز وقت دعواهای سیاسی نیست
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت آیت‌الله میرشفیعی
اعلام میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
برخورد با اخلالگران نظام اقتصادی در دستور کار دستگاه قضا
بیانیه سپاه پاسداران: مقتدرانه از امنیت ایران دفاع می‌کنیم
تلاش کنگره آمریکا برای پس گیری قدرت از ترامپ  (۱ نظر)
کشف موتورسیکلت‌های ۳۰ میلیاردی قاچاق در لامرد  (۱ نظر)
بررسی گرانی‌ها در مجلس؛ اصلاح بانک مرکزی ضروری است  (۱ نظر)
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت آیت‌الله شفیعی  (۱ نظر)
علت بوی نامطبوع اطراف فرودگاه امام فاضلاب شهرهای منطقه است  (۱ نظر)
شهادت مرزبان کهگیلویه‌ و بویراحمدی در کردستان حین ماموریت  (۱ نظر)
سایت ۷۰ هکتاری نهضت ملی مسکن ماهدشت آماده بهره‌برداری می‌شود  (۱ نظر)
پرتاب ۳ ماهواره بومی زمینه‌ساز تقویت امید و انگیزه بین جوانان  (۱ نظر)
هفتم دی، تکرار ما می‌توانیم در علوم فضایی  (۱ نظر)
تحویل هزار واحد مسکن کوی پرواز همدان تا نوروز ۱۴۰۵  (۱ نظر)