• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۷۶۶۰۲
تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۸ - ۲۰:۴۶
آذربایجان غربی » اقتصادی
گزارش مکتوب؛

کشمش آذربایجان غربی، نیازمند کیفی سازی

کشمش در ایران یکی از مهمترین محصولات صادراتی است که به دلیل اهمیت بالای در ارزآوری و توسعه اقتصادی نقش بسزایی دارد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکزآذربایجان غربی ،کشمش در ایران یکی از مهمترین محصولات صادراتی است که به عنوان ارزشمندترین محصول فراوری شده انگور اهمیت بالایی در ارزآوری و توسعه اقتصادی دارد.
 
ایران از نظر صادرات کشمش در ایران جایگاه ویژه ای دارد و بیش تر کشور تولیدی کشور به کشورهای اروپایی،عراق،عمارات و روسیه صادر می شود.

آذربایجان غربی هم با وجود اینکه قطب کشور در این محصول ارزشمند است در کیفیت تولید و عرضه آن با مشکلاتی مواجه است.
 
رسول جلیلی رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: این استان با تولید سالانه بیش از ۲۰۰ هزار تن هزار تن انگور در ۲۰ هزار و ۳۷۲ هکتار باغات انگور، رتبه چهارم تولید این میوه را در کشور دارد و این محصول و فرآورده‌های آن بویژه کشمش، جزء لاینفک اقتصاد استان است.
 
کشمش آذربایجان غربی، نیازمند کیفی سازی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی افزود:این استان با تولید سالانه ۱۶ هزارتن کشمش از جایگاه ویژه‌ای در کشور برخوردار است بطوریکه طبق اعلام اداره جهاد کشاورزی استان، آذربایجان غربی پنجمین صادر کننده کشمش در کشور محسوب می‌شود؛ اما در حال حاضر یکی از مشکلات کشمش آذربایجان غربی سنتی بودن شیوه‌های خشک کنی و به تبع آن افت کیفیت محصول تولید شده است.

امانی مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: افزایش کیفیت کشمش برای توسعه صادرات این محصول امری مهم است بطوریکه با افزایش کیفیت محصول تولید شده از ضایعات آن کاسته و موجب افزایش قدرت رقابت با محصولات خارجی می‌شود؛ اما میزان بسیار زیادی از محصول کشمش استان به صورت سنتی با پهن کردن در سطوح گسترده نور خورشید فراوری می‌شود که این نحوه خشک کردن امروزه منسوخ شده است.

امانی افزود: خشک کردن به شیوه سنتی موجب کاهش کمی و کیفی محصولات در اثر حملـه پرندگان و جوندگان و آلوده شدن آن‌ها توسط حشرات و گرد و غبار می‌شود.

او گفت: عدم قدرت رقابت در بازار‌های جهانی بعلت پائین بودن کیفیت سبزه که ناشی از عدم رعایت سامانه‌های بهداشتی و عدم استفاده از آخرین متد‌های فرآوری سبزه و اختلاط انواع مختلف انگور و کیفیت نامناسب بسته بندی از جمله دلائل پایین بودن بهای سبزه است.
 
صمد پورسلطانی رئیس انجمن خشکبار اتاق بازرگانی ارومیه، فرآوری انگور و تولید کشمش را یک سرمایه گذاری پررونق دانست و اظهار داشت: این محصول از قدرت اشتغال و درآمد ارزی بالایی برخوردار است.

او با اعلام اینکه کشمش در رونق صادرات غیرنفتی بسیار نقش آفرین است، گفت: در حال حاضر یکی از مهمترین راهکار‌های توسعه اقتصادی کشور توسعه صادرات غیر نفتی است.

رئیس انجمن خشکبار اتاق بازرگانی ارومیه با اشاره به این جمله که توسعه صادرات در هر زمینه‌ای مستلزم وجود مزیت نسبی است، افزود: با توجه به ظرفیت ایران در تولید و صادرات کشمش، برخورداری از درآمد‌های ارزی و وجود بازار بزرگ فرآوری انگور، تولید و بسته بندی کشمش فرصت سرمایه گذاری مناسبی ارزیابی می‌شود.

پور سلطانی، مهم‌ترین مشکل صنعت فرآوری کشمش استان را شیوه خشک کردن این محصول عنوان کرد و گفت: در حال حاضر بخش زیادی از کشمش استان به روش سنتی و قلیایی فرآوری می‌شود که در آن انگور برروی زمین پهن می‌شود که موجب آلودگی کشمش شده و از کیفیت محصول می‌کاهد و درصد قابل توجهی از کشمش تبدیل به ضایعات می‌شود که این امر در ارزش صادراتی آن تاثیر منفی می‌گذارد.
 
کشمش آذربایجان غربی، نیازمند کیفی سازی

رئیس انجمن خشکبار اتاق بازرگانی ارومیه گفت: از دیگر عوامل مهم تولید و بسته بندی کشمش، حمل و نقل و انبارداری به روش سنتی است که در این روش با گونی در انبار نگهداری می‌شود و در جابه جایی از انبار به کارخانه کشمش‌ها له شده و با افت کیفیت مواجه می‌شوند.

او پایین بودن کیفیت کشمش فرآوری شده را نیز یکی از عواملی دانست که منجر به کاهش قیمت کشمش و در نتیجه کاهش سود آوری می‌شود.

رئیس انجمن خشکبار اتاق بازرگانی ارومیه هسته‌دار بودن انواع انگور اختصاص یافته برای تولید کشمش را نیز عامل دیگر کاهش صادرات این محصول بیان کرد و گفت: با اینکه وضعیت تولید انگور در استان مناسب است و ظرفیت تولید کشمش بسیار فراتر از وضعیت کنونی است، اما بی توجهی به ارقام مناسب برای تولید این محصول و حاکم بودن روش‌های سنتی در تولید و فرآوری، مانع از این امر می‌شود.

کیفیت کشمش صادراتی و فله‌ای به دلیل نبود نظارت در صنعت بسته‌بندی چندان چشمگیر نیست و در حال حاضر کیفیت بسته‌بندی کشمش وضعیت مطلوبی ندارد، اما این در حالی است که کشور‌ها با بسته بندی مناسب تر، این محصول را با قیمت بالاتری به فروش می‌رسانند.
 

با تهیه زنجیره غذایی انگور اگر باغداران با آموزش و تسهیلات به سمت باغ‌های ایستاده انگور روی آورند هم تولید محصولشان بیشتر و هم سود برای کشاورزان بیشتر می‌شود.

البته از تولید بیشتر و با کیفیت بگذریم باز هم فرآوری انگور به طور صنعتی است بیشتر نقش سود آوری و درآمد را ایفا می‌کند.

با ایجاد کارخانه‌های جدید بسته بندی فروشگاهی و وزن کم کشمش، و تولید شیره، باسلق و آب انگور می‌توان هم انگور و کشمش استان را با نام و برند خود در جهان معرفی کرد و هم سرمایه‌های بیشتر مالی را وارد کشور کرد.

به هر حال با افزایش کیفیت کشمش تولید شده از میزان ضایعات آن کاسته می‌شود و همچنین با سرمایه گذاری در بخش تحقیقات، استفاده از دستگاه‌ها و تجهیزات فرآوری پیشرفته و ارتقاء بسته بندی، قدرت رقابت با کشمش خارجی افزایش می‌یابد که این امر در شرایط کنونی برای تصاحب بازار جهانی ضروری است و موجب رشد اقتصادی باغداران و ارز آوری برای اقتصاد استان می‌شود.
 
 
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افزایش ۱۷۰ درصدی ترانزیت کالا در بندرانزلی
۳ فوتی بر اثر مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن در سملقان 
بهسازی و آسفالت جاده روستای دمه در بخش سرفاریاب
ادامه جستجوی مفقودان در ارتفاعات دهملای شاهرود
پوشش شهرآورد ۱۰۶ با ۱۶ دوربین
واژگونی مرگبار سمند در میامی
هوای بسیار ناسالم در کرج؛ ادامه آلودگی در شهرهای صنعتی
یک منطقه و دوشهر در وضعیت قرمز
نیکخواه در تیم فوتبال بانوان سپاهان
مازندران پیشرو در آموزش زبان بومی در مدارس و دانشگاه‌ها
تساوی نمایندگان فارس و خراسان رضوی در لیگ دسته دوم فوتبال ایران
۱۵ اتوبوس برقی وارد ناوگان حمل‌ونقل اصفهان شد
بازگشت تیم ملی پاراکاراته به کشور
واگذاری زمین برای ساخت نیروگاه خورشیدی تسریع شود
بارش باران در برخی از مناطق کشور
صیانت از وحدت ملی لازمه موفقیت کشور در برابر شرارت است
استادان دانشگاه مراغه در فهرست پژوهشگران یک درصد برتر جهان
ایستگاه پایانی جشنواره جهانی فیلم فجر با معرفی برگزیدگان
زبان معیار (تریبون‌ها و میکروفن‌ها)
زمان‌بندی مسابقات کاراته قهرمانی ایران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است
شاخص هوای شیراز امروز ۱۱ آذر ۱۴۰۴
مدارس و مراکز آموزشی غیر حضوری شد؛اداره ها دور کار
دانش‌ قرارگاه‌خاتم‌الانبیا به‌بخش‌های دولتی‌وخصوصی منتقل‌شود
بارش باران در غرب، شمال غرب و شمال کشور
کالابرگ الکترونیک؛ تضمین قیمت ثابت برای دهک‌های هدف
مدارس و دانشگاه‌های تهران فردا ۱۲ آذر حضوری شدند
۱۰۰ هزار میلیارد تومان کالابرگ پرداخت شد
تعطیلی مدارس در همه مقاطع تحصیلی و مراکز دانشگاهی و آموزش عالی استان البرز
آمریکا در ونزوئلا دنبال چیست؟!
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۱۱
کشف باند توزیع شیشه در فیروزکوه با شگرد پنهان‌سازی در لوازم آرایشی
نامه ایران، روسیه و چین درباره پایان قطعنامه ۲۲۳۱
استان یزد فردا بارانی می شود
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۵ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۲ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ساخت مسابقه «عائله اَل اَله» در رادیو چی چست  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)
پایان عملیات تعریض پل و آماده‌سازی کامل زیرگذر فیجان  (۱ نظر)