• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۰۳۶۹۶
تاریخ انتشار: ۰۳ دی ۱۳۹۸ - ۰۰:۳۹
اقتصادی
گفتگوی ویژه خبری شبکه ۲ سیما

حمایت از تولید نباید شعاری باشد

دبیرکل خانه صنعت گفت: حمایت از تولید نباید فقط در شرایط اضطرار انجام شود بلکه باید مستمر باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سیدمحمدرضا مرتضوی با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری دوشنبه شب شبکه دو سیما افزود: از محل صادرات غیر نفتی و کالا توانستیم هزینه‌های واردات کشور را تامین کنیم و با حذف اقلام اضافی و غیرمولد، نیاز‌های ارزی را کنترل و به بهبود وضعیت صادرات کشور کمک کردیم.
وی ادامه داد: در مواقع اضطرار، نقش تولید و تامین کالا و تامین نیاز‌های مردم، پررنگ می‌شود و همه به تولید توجه بیشتری می‌کنند، اما تولید مانند سیاست نیست که در زمان نامزدی، قول دهی، اما بعداً عملی نکنی.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

آقای مرتضوی با اشاره به اینکه رسیدن به اهداف تولید، زمان بر است، افزود: کسانی که در شرایط اضطرار، قول حمایت می‌دهند باید در سالیان متمادی در کنار تولید باشند نه اینکه به محض برداشته شدن شرایط اضطرار، حمایت هایشان را رها کنند.
او اضافه کرد: قوه قضاییه در دستور العمل و بخشنامه‌ای همه قضات را مکلف کرده است بر اساس رای کارشناس رسمی دادگستری وفق مقررات بانک مرکزی و قوانین بالادستی، محاسبات مربوط به بدهی واحد‌های تولیدی را به روز کنند و آن را در دادگاه‌ها ملاک عمل قرار دهند به جای اینکه بانک بهره مرکب را اعمال کند و این نیاز به فهم مشترک دارد.
آقای مرتضوی با بیان اینکه مبارزه میان بخش خصوصی و اقتصاد متمرکز و بروکراسی حاکم، دائمی است، گفت: این مبارزه در اقتصاد رانتی مانند اقتصاد ایران که وابسته به درآمد‌های نفتی است، دائم وجود دارد.
دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت افزود: ما به عنوان بخش خصوصی و مردمی به عنوان بخش سالم اقتصاد، دائم در حال مبارزه هستیم تا بخش‌های رانتی را به حداقل برسانیم و در این مبارزه به کمک نیاز داریم.
آقای مرتضوی گفت: ریشه همه مشکلات، شوک‌های مداومی است که به اقتصاد داده می‌شود. انگار نذر کرده ایم هر چند سال ارزش پول ملی را به یک سوم کاهش دهیم و یا اینکه راه دیگری جز بالا بردن نرخ انرژی برای رفع مشکلات اقتصادی نداریم.
معاون صنایع کوچک و سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی هم گفت: ستاد تسهیل استان‌ها از زمان تشکیل بسیاری از مشکلات را رفع کرده است و آنچه در این ستاد برطرف نمی‌شود در ستاد ملی مطرح می‌شود.
آقای اصغر مصاحب با اشاره به نقش مهم قوه مجریه در حمایت از تولید افزود: از ظرفیت بخش خصوصی استفاده می‌شود.
وی اضافه کرد: تعداد مجوز‌ها در وزارت صنعت، معدن و تجارت از ۸۴ مورد به حدود ۴۰ مورد کاهش یافت.
آقای مصاحب گفت: با توجه به شرایط حاکم بر کشور، ممکن است بخشی از شوک‌های اقتصادی، ناشی از اعمال تحریم‌ها و مسایل بین المللی باشد.
وی با بیان اینکه اکنون با توجه به رشد نرخ ارزی نیاز ما در حوزه تولید چند برابر شده است، افزود: باید از تجربیات بین المللی استفاده کنیم.
آقای مصاحب با اشاره به اینکه تحریم‌ها فرصت ایجاد کرده است، اضافه کرد: در ۶ ماه نخست امسال با اینکه تعداد واحد‌های صادرکننده صنایع کوچک ما کاهش یافت، اما میزان صادرات حدود ۳۷ درصد افزایش داشت.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

معاون امور اقتصادی وزارت صنعت، معدن و تجارت هم با بیان اینکه در شرایط جنگ اقتصادی قرار داریم، گفت: هجمه و مقابله و شرارت و تهدید‌هایی علیه اقتصاد ما در جریان است. این مسایل به تولیدکننده‌ها برای تامین مواد اولیه و انتقال پول و تبادلات مالی بین المللی کشورمان فشار می‌آورد.
آقای محمدعلی دهقان دهنوی اضافه کرد: همه تلاش دستگاه‌های دولتی برای این است تا در این جنگ اقتصادی، راهکار‌هایی برای عبور از این مرحله پیدا کنند.
وی گفت: برخی سیاست‌های اقتصادی با هدف‌هایی اتخاذ می‌شوند که ممکن است تسهیل گر تولید نباشند.
او افزود: امنیت غذایی جامعه، حمایت از اقشار آسیب پذیر و کنترل قیمت ها، سیاست‌هایی است که از اتخاذ آن ناگزیریم.
معاون امور اقتصادی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: باید در این شرایط، رویکرد‌های خود را به سمتی ببریم که آثار سوء تهدید‌های ناشی از تحریم را به حداقل برسانیم و مقابله کنیم.
وی افزود: یکی از موثرترین راهکارها، تسهیل فضای کسب و کار و بهبود آن است و در این جهت در تلاشیم.
آقای دهقان دهنوی گفت: اکنون بیش از ۹۰ درصد مجوز‌های کشور در سامانه مجوزها، بارگذاری شده است.
 
دولت به نظرات بخش خصوصی و نخبگان توجه کند
معاون امور اقتصادی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: رشد اقتصادی کشورمان از منفی در سال گذشته به مثبت تبدیل شده است.
آقای دهقان دهنوی در ادامه برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با اشاره به اینکه رشد اقتصاد ما مناسب نیست و رشد سرمایه گذاری منفی است, افزود: اقتصاد کشورمان باید بهتر از این باشد و همه تلاش ها برای تغییر این مسیر است.
وی اضافه کرد: باید از تلاش ها حمایت شود تا رشد اقتصادی مثبت, تقویت شود.
آقای دهقان دهنوی با اشاره به برخی اشکالات ساختاری در اقتصاد کشورمان از جمله وابستگی به نفت گفت: در حال بازنگری قانون مالیات های مستقیم و پیگیر مالیات بر مجموع درآمد هستیم که به بهبود درآمد کمک می کند و می تواند جلوی فرارهای مالیاتی را بگیرد.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

دبیرکل خانه صنعت, معدن و تجارت هم با اشاره به اینکه در آستانه گام دوم انقلاب هستیم، گفت: اساس این انقلاب، رسیدگی به طبقه مستضعف، حرکت به سمت عدالت اجتماعی و به وجود آمدن رفاه نسبی برای مردم است.
آقای مرتضوی ادامه داد: باید از نخبگان جوان کشور استفاده و مشکلات را رفع کنیم.
وی افزود: اگر مشکلات اقتصادی کشور حل شود بخش بزرگی از مشکلات اجتماعی و فرهنگی مردم هم حل می شود.
آقای مرتضوی با تاکید بر اینکه نباید منابع را هدر دهیم,‌ اضافه کرد: کار مردم باید به مردم سپرده شود و دخالت های دولت باید کم شود.
او با اشاره به اینکه نرخ تورم 40 درصد است, گفت: قیمت بنزین سه برابر شده و ارزش پول ملی هم به یک سوم کاهش یافته است بنابراین نمره ما نمره قبولی نیست اما شرایط کشور، خاص است و بخش خصوصی و نخبگان برای حل این مشکلات راه حل دارند که باید به آن توجه کرد.
معاون صنایع کوچک و سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی نیز گفت: نرخ رشد اقتصادی و تولید, تابع مولفه های مختلف است. صنعت؛ پویاست و فراز و فرودهایی دارد که طبیعی است.
آقای مصاحب با بیان اینکه باید همه ارکان از جمله صنعتگر، تولیدکننده و سیاست گذار در کنار هم باشند, افزود: رقابت پذیر کردن بنگاه ها و بین المللی کردن آنها از اهداف بزرگ ماست و اگر این کار را انجام ندهیم نصف صنایع کوچک و بنگاه های متوسط ما محکوم به فنا هستند.
وی با اشاره به اینکه سیاست تعمیق ساخت داخل در وزارتخانه طراحی شده است, اضافه کرد: دستگاه ها بین بنگاه متوسط، کوچک و بنگاه بزرگ، تفاوت قائل شوند و همه ما باید کمک کنیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مختومه شدن بیش از ۶ هزار پرونده مسن در لرستان
پیشرفت طرح‌های کلان قم با جدیت دنبال می‌شود
ضرورت نظارت بر کیفیت نان در نانوایی‌های لرستان
استاندار گیلان خبر داد: مهار کامل آتش‌سوزی در ارتفاعات لوندویل آستارا
نقش کلیدی بسیج در مدیریت ناترازی انرژی در استان قم
مدارس نوبت صبح هویزه غیرحضوری شد
کاهش کیفیت هوا در سمنان
اطلاعیه قطعی گاز در شهرستان بویراحمد
افتتاح نمایشگاه بزرگ آبی و خاکی بسیجیان فاطمی در اهواز
اختتامیه نمایشگاه استانی پایگاههای اسوه در خرم آباد
مهار آتش در دو جبهه از جنگل‌های الیت
گفتگوی تلفنی مسئولان استان قم با مردم درمرکزسامد
سوگواری عزاداران فاطمی در مسجد خاتم الانبیاء کیش
اجرای ۴ طرح راهبردی از سوی بسیج شوش در هفته بسیج
بسته خبر‌های کوتاه یکم آذر در یک نگاه
میزبانی دانش آموزان لرستانی از شهید گمنام
عملیات اطفاء حریق در جنگل‌های الیت
حکایت قصه دور و دراز افتتاح ورزشگاه تختی کهک در بسته «به کسی برنخوره»
حذف چهار صفر از پول ملی
پیام استاندار لرستان به‌مناسبت هفته بسیج
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ذخیره سازی ۴۰۰ هزار تن پیاز در انبار‌های فلاورجان
تعطیلی مدارس و ادارات در برخی شهرستان‌های آذربایجان‌غربی به دلیل آلودگی هوا فردا یکشنبه ۲ آذر
کارشناسی ارشد، یکساله و دکتری سه ساله می‌شود
تعطیلی مراکز آموزشی و ادارات برخی مناطق آذربایجان شرقی
تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها و تأخیر در شروع کار ادارات در شهرستان‌های آذربایجان‌غربی
ضرورت توجه مسئولان به فراهم شدن زمینه بروز استعدادها
مسیرهای که هموار می شوند؛اجرای ۳۰ طرح راه‌سازی روستایی در زنجان
دستور پیگیری کیفری سهامدار اصلی بانک آینده صادر شد
تداوم وضعیت قرمزی هوای کلانشهر تبریز
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
یک کشته و ۱۶ مصدوم در تصادف بزرگراه بستان آباد _ تبریز
غیر حضوری شدن مدارس در سه شهر و برخی روستاهای استان مرکزی
نخبه زنجانی؛ از سکوی قهرمانی ورزشی تا صدرنشینی در کنکور دکتری
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱ آذر ۱۴۰۴
اشتغال ۱۰۰ نفری در دل گلخانه های طارم
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
رقابت دانش آموزان رودباری در مسابقات قرآنی «آلا»  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)