پخش زنده
امروز: -
نشست مشورتی کارشناس امور زیربنایی و برنامه ریزی معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور و دهیاران دو بخش مرکزی و خلیفان در مهاباد ترتیب یافت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز مهاباد، این نشست با هدف بررسی چالش های توسعه روستاهای شهرستان مهاباد ومشارکت بیشتر دهیاران و روستائیان برای ارتقای حوزه های مختلف خدماتی و افزایش درآمد روستائیان صورت گرفت.
کارشناس امور زیربنایی و برنامه ریزی معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با بیان اینکه بررسی رویکرد توسعه با همکاری ذی نفعان در زمینه توسعه پایدار روستایی توسط معاونت توسعه روستایی کشور در حال انجام است افزود: در این برنامه تلاش می شود تا نقاط قوت و ضعف روستاهای کشور بررسی و با استفاده از هم اندیشی و تجربیات ، مشارکت پذیری روستائیان را در حوزه ها مختلف افزایش دهد.
آسیابان نماینده دهیاران بخش خلیفان در این نشست درزمینه زیرساخت های فضای ارتباطات، فضای ورزشی و فضای آموزشی و نبود کتابخانه در بخش خلیفان تاکید کرد.
کریمی نماینده دهیاران بخش مرکزی هم با بیان اینکه دریافت ارزش افزوده ازصنایع در این منطقه صفر است افزود: اگر این ارزش افزوده از صنایعی همچون شرکت پتروشیمی و شهرک صنعتی دریافت شود می تواند برای توسعه روستاهای شهرستان بکارگیری و مشکل اکثر مناطق روستایی رفع شود.
روئسای ادارات خدمات رسان در بخش روستایی هم در این نشست در خصوص خدمات ارائه شده در روستاها و مشکلات پیش رو گفتند.
نالوسی رئیس اداره آب و فاضلاب روستایی مهاباد هم گفت: طرح آبرسانی به 141روستای شهرستان تعریف شده و تا زمانی که این طرح به مرحله اجرایی می رسد باید در قالب برنامه های کوتاه مدت اقداماتی برای این روستاها انجام شود.
ایمانیان رئیس اداره جهاد کشاورزی مهاباد هم گفت: کشاورزی به عنوان منبع اصلی تامین درآمد نقش اساسی را در توسعه روستایی دارد و امنیت غذایی پایدار، رسیدن به خودکفایی در بخش کشاورزی و پیشگیری از به هدر رفتن منابع آب و خاک یکی از ضروریات این بخش است.
صنعتی معاون برنامه ریزی و توسعه فرمانداری شهرستان مهاباد هم گفت: با توجه به پتانسیل های شهرستان در کشاورزی و گردشگری، تخصیص اعتبارات و توجه ویژه در این زمینه کمک شایانی به توسعه ی روستاهای این منطقه می کند.
بیژن فر بخشدار خلیفان گفت: در بخش خلیفان هم پتانسیل گردشگری با تکیه بربوم گردی و نیز کشت جایگزین از جمله گیاهان دارویی، درخت مو در توسعه این منطقه بسیار موثر است و با توجه به اینکه دولت نیز پشتیبان صنایع تبدیلی است که اگر این تولیدات به سطح بالا برسند می تواند موجب رونق اشتغال و درآمدزایی در منطقه شود.
بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته توسط معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور مقرر شده تا بخشداران هر شهرستان با ارائه اطلاعات مورد نیاز از جمله توانمندی و نواقص بخش های مختلف روستایی، گام های موثری در رفع کاستی ها بردارند.