• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۶۵۷۷۰
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۳
بین الملل » اروپا
مدیرکل آژانس در شورای حکام

ضرورت همکاری با ایران برای دسترسی به مکان‌های تعیین شده

رافایل گروسی در بیانیه مقدماتی نشست فصلی شورای حکام درباره ایران بر لزوم همکاری با تهران ازجمله از طریق تامین دسترسی هرچه سریع‌تر به مکان‌های تعیین شده تاکید کرد.

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از وین، «رافایل گروسی» مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در بیانیه مقدماتی خود که امروز در نشست فصلی شورای حکام قرائت کرد در بخش مربوط به ایران گفت: شما گزارش من را درباره راستی آزمایی و گزارش توافق پادمانی ان. پی.تی دریافت کردید.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
مدیرکل آژانس افزود: این گزارش دوم تشریح تلاش‌های آژانس برای روشن شدن اطلاعات در ارتباط با درستی و کامل بودن موارد اعلامی ایران تحت توافق پادمانی و پروتکل الحاقی است.
گروسی گفت: آژانس شماری از سئوالات در ارتباط با مواد هسته‌ای که احتمالا اعلام نشده و فعالیت‌های مرتبط با امور هسته‌ای در سه مکان که توسط ایران اعلام نشده اند را شناسایی کرده است. آژانس درخواست کرد که به دو مکان دسترسی داشته باشد. ایران اجازه دسترسی به این مکان‌ها را نداده و وارد مباحثات محتوایی برای روشن شدن سئوالات آژانس نشده است.
مدیرکل آژانس می‌گوید: این مسئله روی توانایی آژانس برای روشن شدن و حل و فصل این سئوالات و تامین تضمین معتبر از نبود مواد و فعالیت‌های هسته‌ای اعلام نشده در ایران اثر منفی بر جای می‌گذارد.
وی گفت: من از ایران درخواست می‌کنم که بلافاصله و به طور کامل با آژانس از جمله از طریق تامین دسترسی هر چه سریع‌تر به مکان‌های تعیین شده توسط آژانس همکاری کند.
مدیرکل آژانس در بخش دیگری از این گزارش درباره تعهدات هسته‌ای ایران تحت برجام می‌گوید: ایران ۵ ژانویه اعلام کرد که برنامه هسته‌ای اش دیگر تحت هیچ محدودیت اجرایی نخواهد بود.
وی افزود: تا این تاریخ، آژانس هیچ تغییری در اجرای تعهدات هسته‌ای ایران تحت برجام در ارتباط با آنچه که ایران اعلام کرده است و نیز در درجه همکاری آژانس با ایران در رابطه با راستی آزمایی برجام مشاهده نکرده است.
مدیرکل آژانس می‌گوید: آژانس به راستی آزمایی عدم انحراف مواد هسته‌ای اعلام شده از سوی ایران تحت توافق نامه پادمانی ادامه می‌دهد و بررسی‌ها درباره عدم وجود فعالیت و مواد هسته‌ای اعلام نشده در ایران ادامه دارد.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
اعلام آمادگی آژانس برای مقابله با ویروس کرونا
رافائل گروسی مدیر کل جدید آژانس بین المللی انرژی اتمی با اشاره به شیوع ویروس کرونا در جهان بر آمادگی آژانس بین المللی انرژی اتمی برای مقابله با این ویروس تاکید کرد.
وی در سخنانی در مقر این سازمان در وین گفت: "اجازه دهید اولین بیانیه ام به شورای حکام را به عنوان مدیر کل آژانس با این خبر شروع کنم که آژانس هر اقدامی را در حد توان خود برای کمک به کشور‌های عضو جهت مقابله با شیوع ویروس کرونا به انجام می‌رساند که بسیاری از کشور‌ها را تحت تاثیر قرار داده است. بدهی است آژانس بین المللی انرژی اتمی، یک آژانس تخصصی سلامت نیست و هیچ نقشی در کنترل این بیماری ندارد. ولی ما تجربیاتی داریم که در شناسایی شیوع این بیماری ویروسی خاص و تشخیص مبتلایان کمک می‌کند. ما به صورت مستمر با سازمان جهانی بهداشت و دیگر شرکای کلیدی برای ارزیابی آگاهی‌های بدست آمده تا الان درباره کوید ۱۹، شناسایی شکاف‌ها و تلاش برای تسریع و تامین بودجه تحقیقات در تماس هستیم. تاکنون ما درخواست‌های رسمی برای حمایت از جانب شش کشور از آفریقا، پنج کشور در آسیا و منطقه اقیانوس آرام و سه کشور در آمریکای لاتین دریافت کرده ایم. ما به دانشمندان کشور‌های درگیر ویروس کرونا پیشنهاد آموزش به روش هسته‌ای موسوم RT-PCR را خواهیم داد که امکان شناسایی صحیح‌تر مبتلایان به این ویروس را ظرف چند ساعت ممکن می‌سازد. اولین دوره آموزشی در آزمایشگاه سیبرسدورف Seibersdorf ما در چند هفته آینده برگزار خواهد شد. ما در نظر داریم ابزارآلات RT-PCR و تجهیزات ایمنی زیستی را برای تضمین نمونه گیری ایمن، تامین کنیم.
بودجه دریافتی در چارچوب ابتکار کاربری‌های صلح آمیز، ما را قادر می‌سازد تا فورا تجهیزات و مواد مورد نیاز را تامین کنیم. من همه کشور‌های عضو را به شرکت در این ابتکار برای دردسترس بودن بودجه بیشتر ترغیب می‌کنم. آژانس بین المللی انرژی اتمی مثل همه نهاد‌های دیگر در تلاش برای غلبه بر تاثیرات ویروس کروناست. نیازی به گفتن نیست که ایمنی کارکنان، مسئله مهم مورد نگرانی ماست. من به منظور تضمین ایمنی کارکنان آژانس بین المللی انرژی اتمی با دقت اوضاع را در همه مناطق آسیب دیده زیرنظر دارم. من معاون مدیر کل خواسته ام با دقت این مسئله را بررسی کند که آیا سفر کارمندان برای اجرای برنامه‌ها ضروری است یا خیر. ما برخی از نشست‌ها را به تعویق انداخته ایم و به دنبال جایگزین‌هایی نظیر ویدئوکنفرانس هستیم. ما از راه دور تحت کنترل سازمان ملل متحد و مقامات اتریش هستیم. من روز جمعه در جمع کشور‌های عضو درباره اقدامات مان در واکنش به این چالش صحبت کردم و نشستی نیز برای کارمندان برگزار کردیم. آژانس بین المللی انرژی اتمی به توانمندی اش در پاسخگویی فوری به بحران‌ها همانطور که قبلا در مورد ابولا، زیکا و ویروس‌های آنفلوانزای خوکی آفریقا عمل کرد، افتخار می‌کند. تا وقتی شیوع ویروس کرونا ادامه دارد، مشارکت در تلاش‌های بین المللی برای مبارزه با ویروس کرونا، اولویتی برای من است. پیشرفت‌های فوق العاده‌ای در مدرنیزه شدن آزمایشگاه هسته‌ای سیبرسدورف در چند سال گذشته حاصل شده است. گام بعدی تقویت چهار آزمایشگاه باقی مانده بامقرون به صرفه‌ترین و مورد اعتمادترین روش است. ما برای ساخت ساختمانی جدید برای این آزمایشگاه‌ها اقدام می‌کنیم. من در آینده‌ای نزدیک اطلاعات بیشتری را درباره برنامه ریزی کنونی مان با شما درمیان می‌گذارم. من از کشور‌هایی که تمایلشان را به تامین بودجه (این کار) ابراز کرده اند، بسیار سپاسگزارم و مطمئن هستم می‌توانیم روی حمایت مستمر همه شما در این طرح بسیار مهم حساب کنیم. من اهمیت تامین بودجه همکاری فنی و پرداخت بموقع و کامل هزینه‌های مشارکت ملی را در چرخه همکاری فنی ۲۰۲۱ – ۲۰۲۰ به همه کشور‌های عضو یادآور می‌شوم.
وی در بخش دیگری از اظهارات خود به علاقه مندی کشور‌ها به استفاده از فناوری هسته‌ای برای کاهش تاثیرات تغییرات آب و هوایی اشاره کرد و گفت آن‌ها از آژانس بین المللی انرژی اتمی می‌خواهند کار‌های بیشتری در این زمینه انجام دهد.
استفاده یا عدم استفاده از برق هسته‌ای یک تصمیم حاکمیتی برای هر کشوری است، اما این یک حقیقت علمی بی، چون و چراست که برق هسته‌ای نقشی مهم در مهار گاز‌های گلخانه‌ای ایفا می‌کند.
گروسی همچنین گفت من از آمریکا بخاطر قبول میزبانی کنفرانس بین المللی بعدی آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره برق هسته‌ای درقرن ۲۱ تشکر می‌کنم که قرار است در سال ۲۰۲۱ در سطح وزرا برگزار شود. من همچنین خرسندم که اعلام کنم بانک ذخایراورانیوم کمتر غنی شده آژانس بین المللی انرژی اتمی در قزاقستان هم اکنون به طور کامل پر است.
 
آغاز نشست فصلی شورای حکام
نشست فصلی شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی پیش از ظهر امروز در مقر آژانس در وین آغاز شد.
در نخستین روز کاری این نشست پنج روزه، بیانیه مقدماتی «رافایل گروسی» مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره موضوعات این نشست قرائت خواهد شد.
بررسی ایمنی هسته‌ای ۲۰۲۰، بررسی فناوری هسته‌ای ۲۰۲۰، راستی آزمایی و نظارت در جمهوری اسلامی ایران در پرتو قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل ملل، درخواست پادمان در کره شمالی و اجرای توافقنامه پادمان در سوریه از دیگر محور‌های این نشست اعلام شده است.
قرار است رافایل گروسی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی عصر امروز در یک نشست مطبوعاتی درباره محور‌های این نشست صحبت کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قدردانی رئیس قوه قضائیه از خواننده سرود "خجسته باد این پیروزی"
انقلاب ایران، ندای بلند حمایت از مستضعفان جهان است
مرکز وکلای قوه قضائیه، پایه مهم برای تحقق عدالت
شدت و خشم با دشمنان، شفقت و رحمت با دوستان
دعوت نماینده ولی فقیه در استان از مردم برای حضور پرشور و دشمن‌شکن در راهپیمایی ۲۲ بهمن
مرکز وکلا، کارشناسان و مشاوران خانواده؛ بازوی علمی قوه قضائیه
استاندار ایلام پای صحبت مردم دشت عباس نشست
راهیابی تیم والیبال نشسته بانوان چهارمحال و بختیاری به مرحله نهایی مسابقات قهرمانی کشور
پیش بینی وزش باد و بارش های پراکنده در سمنان
بیانیه تشکل جبهه پیروان خط امام و رهبری به مناسبت ۲۲ بهمن
محدودیت‌های ترافیکی ۲۲ بهمن در کرمان
گلبانگ وحدت‌آفرین الله‌اکبر در پایتخت مقاومت
افتتاح طرح‌های مسکن و راه در چهارمحال وبختیاری
افتتاح طرح‌های راهداری در شهرستان انار
لاریجانی: موشک‌های ایرانی رژیم صهیونی را سرجایش رساند
افتتاح ۱۸ طرح آموزشی، تربیتی، مهارتی و ورزشی در کرمان
افزایش پوشش ابر و وزش باد در لرستان
تأکید بر تقویت وحدت و همدلی و مقابله با توطئه‌های دشمنان
دعوت استانداری آذربایجان شرقی از مردم استان برای حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن
جشنواره فیلم فجر؛ فرصتی برای شکوفایی فرهنگی در لرستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پهلوی ها؛ اراضی واگذار شده دیروز و چالش‌های امروز
پیش بینی بارندگی و کاهش دما در برخی از مناطق کشور
محدودیت‌های ترافیکی در جاده‌های شمال کشور تا ۲۵ بهمن
موافقت رهبر انقلاب با عفو و تخفیف مجازات محکومان
رئیس دیوان عالی کشور: حوادث ۱۸ و ۱۹ دی، حقیقتا کودتا بود
تاکید بر استمرار خط امام و رهبری در گردهمایی سراسری پاسداران کمیته انقلاب اسلامی
واکنش لاریجانی به سفر نتانیاهو به آمریکا
تمهیدات تاکسیرانی تهران برای راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن
افتتاح ۶ هزار طرح آب و برق با سرمایه‌گذاری ۱۹۳ هزار میلیاردی در دهه فجر
دانش بنیان‌ها برای مرزبانان لباس طراحی می‌کنند
چمران : اختلافات در مورد حریم هنوز حل نشده است
تصادف سرویس مدرسه در مشهد
ترافیک سنگین در برخی محور‌های پرتردد منتهی به تهران
ملت ایران با حضور پرشور در راهپیمایی ۲۲ بهمن میخ آخر را بر تابوت فتنه‌گران می‌زنند
افتتاح طرح های دهه فجر در بم
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
وزیر نفت: شبکه گاز خانگی پایدار است  (۱ نظر)
اسلامی: خروج اورانیوم ۶۰ درصد از کشور در دستور کار نیست  (۱ نظر)
رئیس کمیسیون انرژی مجلس: امنیت انرژی و معیشت مردم، محور راهبردی تصمیم‌های مجلس است  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
اعطای وام به فعالان فرهنگی بدون نیاز به ضامن  (۱ نظر)